din-fas-gravid-480x1600
liberoklubben-logotyp-fi-lila1

Saa ilmainen Liberolaukku ja kerää pisteitä vaippaostoksistasi!

Kerää pisteitä ja saat hienoja lahjoja! Jäsenenä saat hyödyllistä tietoa lapsesi kehityksestä ja uusista kampanjoista. Pääset myös käyttämään raskauskalenteriamme sekä suosittua vanhempien jutut -foorumiamme.
Vinkkejä sinulle
190912_libero_nb2_226_mobile

Kotisynnytys

Kiinnostus kotona synnyttämistä kohtaan on kasvanut viime vuosina. On kuitenkin tärkeää olla tietoinen kotisynnytyksen hyödyistä, riskeistä ja käytännön järjestelyistä, jos harkitsee tätä vaihtoehtoa.

libero_tomorrow_project_09_mobile

Raskaana lentäminen ja matkustaminen

Raskaana matkustaminen onnistuu yleensä mainiosti. Kasvavan vatsan kanssa reissaaminen voi kuitenkin luonnollisesti olla hieman tavallista epämukavampaa ja hankalampaa. Siksi kannattaa suunnitella matka hyvin ja ottaa selvää turvallisuusasioista, kuten kuinka kiinnittää turvavyö raskauden aikana tai mihin saakka lentäminen raskauden aikana on sallittua.

preg13297_mobile

Vinkkejä äitiysvaatteisiin

Aivan uuden vaatevaraston ostaminen raskauden ajaksi ei välttämättä houkuttele sen paremmin taloudellisesti kuin ekologisestikaan. Omasta kaapista löytyy kuitenkin paljon vaatteita, jotka toimivat mainiosti myös raskausaikana. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä äitiysvaatteisiin ja siihen, mihin kannattaa panostaa rahallisesti.

essity7542_mobile

Miten korona vaikuttaa synnytykseen?

Saako puoliso osallistua synnytykseen? Mitä tapahtuu, jos sairastun COVID-19-tautiin lähellä laskettua aikaa? Voiko koronavirus tarttua vastasyntyneeseen? Koronavirus vaikuttaa terveydenhuoltoon laajalti – mitä se tarkoittaa tällä hetkellä synnytysten kannalta? Tässä artikkelissa on lisätietoja edelleen jatkuvan koronapandemian vaikutuksista lähestyvään synnytykseen.

pain_relief_teaser

Kivunlievitys synnytyksessä

Lapsen synnyttäminen ei ole ruusuilla tanssimista. Synnytys sattuu – siitä ei pääse yli eikä ympäri. Siksi on järkevää perehtyä synnytyksen kivunlievitykseen ja eri puudutusmenetelmiin jo ennen kuin H-hetki koittaa.

doulabild2_mobile

Doula tukena synnytyksessä

Oikeastaan heitä on ollut aina: naisia, joilla on kokemusta ja tietoa synnytyksistä ja jotka ovat auttaneet niissä kautta aikojen. Nykyajan doula tukee koko perhettä synnytyksen aikana, ja usein hänellä on tärkeä rooli jo raskauden aikana.

_i2a3798_mobile

Synnytykseen valmistautuminen

Lapsia on toki syntynyt aina ja synnytys kuuluu ihmiskehon luonnollisiin tehtäviin. Silti se on myös yksi kaikkein kovimmista koetuksista, mitä elimistömme voi kohdata. Siksi on hyvä pohtia, miten valmistautua synnytykseen parhaalla mahdollisella tavalla.

giving_brith_four_phases_teaser

Synnytyksen neljä vaihetta

Miltä synnyttäminen tuntuu? Sattuuko alatiesynnytys alusta loppuun? Eikö synnytys olekaan ohi, kun lapsi on ulkona? Tässä artikkelissa kerromme, miten synnytyksen vaiheet etenevät ja mitä elimistössä tapahtuu niiden aikana.

givingbirth_positions_teaser

Synnytysasennot

Kylpyammeessa, jumppapallolla, nelinkontin – mikä on paras synnytysasento? Kuuntele kehoasi, kokeile mikä tuntuu hyvältä ja kysy kätilöltä neuvoa.

Kaikki artikkelit