din-fas-småbarn-190917_libero_CF3_283-1600x480
liberoklubben-logotyp-fi-lila1

Saa ilmainen Liberolaukku ja kerää pisteitä vaippaostoksistasi!

Kerää pisteitä ja saat hienoja lahjoja! Jäsenenä saat hyödyllistä tietoa lapsesi kehityksestä ja uusista kampanjoista. Pääset myös käyttämään raskauskalenteriamme sekä suosittua vanhempien jutut -foorumiamme.
sca_od7_mgl8841_mobile

Affektikohtaus lapsella tai vauvalla

Lapsi pahoittaa toisinaan mielensä, ja hän voi ilmaista sen harvinaisen selvästi. Tämän olet varmasti jo huomannutkin! Mutta tiesitkö, että jotkut lapset voivat jopa pyörtyä tunnekuohun voimasta? Kerromme, miten niin kutsuttu affektikohtaus tapahtuu ja kuinka voit auttaa, jos sellainen osuu oman lapsesi kohdalle.

GettyImages-1150297203_retusch_v3

Yöllinen kauhukohtaus – näin voit auttaa

Yöheräämiset ovat pikkulapsiperheissä ennemmin sääntö kuin poikkeus. Useimmiten lapsi kaipaa yöllä ruokaa, lohtua tai läheisyyttä. Joskus hän voi kuitenkin olla herätessään aivan suunniltaan, kiukkuinen tai kauhuissaan ilman selkeää syytä. Kyseessä voi olla unikauhukohtaus – mutta mistä sellaisen tunnistaa, ja voiko sitä jotenkin ehkäistä?

190912_libero_cf7_535_cmyk_article_stage

Ruokavalion vaikutus lapsen vastustuskykyyn ja terveyteen

Miten ravinto vaikuttaa lapsen terveyteen ja immuunipuolustukseen? Haastattelimme aiheesta lastenlääkäri Carina Saundersia, joka tekee myös lapsen suoliston bakteerikantaan ja sen terveysvaikutuksiin liittyvää tutkimusta. Lisäksi hän kertoi, miksi monipuolista ruokavaliota on hyvä noudattaa jo pienestä pitäen ja miksi lapselle ei tarvitse antaa probiootteja.

Libero_Little-Heroes_Cancer_baby-mom (1)

Odottamaton käänne elämässä – neuvoja surun, huolen ja epävarmuuden kanssa painiville

Jatkuva huoli omasta lapsesta kuuluu vanhemmuuteen. Valitettavasti huoli voi joskus myös olla perusteltua, kun lapselle tapahtuu jotakin. Elämä voi kääntyä odottamattomille poluille ja koetella kaikin mahdollisin tavoin. Kokosimme tähän artikkeliin neuvoja, miten suhtautua vaikeuksiin ja käsitellä niitä.

Libero_Little-Heroes_Diabetes_baby-mom

Lapsen sairaus perheessä – neuvoja läheisille

Yhdenkään lapsen ei toivoisi sairastuvan vakavasti, mutta silti niin voi joskus käydä. Vaikeassa tilanteessa läheisten tuki on usein kultaakin kalliimpaa – mutta mikä on paras tapa tarjota sitä? Läheisen tai ystävän voi olla vaikea tietää, mitä sanoa tai tehdä, kun lapsella on jokin vakava tai pitkäaikainen sairaus tai muita terveydellisiä haasteita.

libero_tomorrow_project_12_article_stage

Sisarusten riitely

”En minä aloittanut, vaan tuo löi takaisin” – kuulostaako tutulta? Sisarusten välinen nahistelu on yleistä ja kuuluu normaaliin perhe-elämään. Mutta mistä sisarusten riitely oikeastaan johtuu, ja miten kotirauhaa voi yrittää turvata?

Libero_Brand-launch_Kitchen-baby_Mobile

Uhmaikä ja lapsen raivokohtaukset

Noin puolitoistavuotiaasta alkaen useimpien lasten oma tahto vahvistuu ja he muuttuvat yhä uhmakkaammiksi. Ympärillä olevista tämä on yleensä sekä hieno että hankala asia, sillä lapsen tunnetila voi vaihdella silmänräpäyksessä ilosta raivokohtaukseen. Lapsen uhmaikä voi koetella vanhemman kärsivällisyyttä, mutta se on luonnollinen osa tervettä kehitystä.

190911_libero_cf6_777-final_article_stage

Onko aika lopettaa päiväunet?

Silmät lupsahtelevat ja väsymys on käsin kosketeltavaa, vaikka nukkumaanmenoaikaan on vielä monta tuntia. Miten pitkään päiväunien nukkuminen on tarpeen? Onko huono vanhempi, jos ei anna lapsen nukkua, kun hän vaikuttaa väsyneeltä? Lapsen päiväunet askarruttavat monia – milloin päiväunet jätetään pois, ja miten niiden lopettaminen onnistuu parhaiten?

190918_libero_image_414_mobile

Pottaharjoittelu ja kuivaksi oppiminen

On yksilöllistä, milloin lapsi oppii kuivaksi. Lapset ovat erilaisia ja kehittyvät eri tahtiin – siksi myös vaipan pois jättämisessä on edettävä oman lapsen ehdoilla.

Kaikki artikkelit