banner arrow

Tervetuloa Odotushuoneeseen!

Aina kun lapsi syntyy, syntyy myös vanhempi. Tiedämme, kuinka malttamattomana voi odottaa kahta viivaa tikussa ja matkaa kohti vanhemmuutta. Ja kuinka eksyneeksi voi olonsa tuntea vauvakuplassa väsymys ja heilahtelevat hormonit seuralaisena. Tiedämme, että kysymyksiä on enemmän kuin vastauksia. Odotushuone-podcastissamme etsimme – vauvakuplassa ja sinne matkalla olevien kanssa – vastauksia kysymyksiin ja kyselemme niitä lisää. Podcast on suoraa puhetta vanhemmuudesta asiantuntijoiden ja tunnettujen äitien ja isien kanssa.

Odotushuoneessa vierailee yli kaksikymmentä asiantuntijaa ja vaikuttajaa. Kuulemme lääkäreitä, kätilöitä ja psykologeja yhdessä tunnettujen vanhempien kanssa. Podcastin juontaa kolmen lapsen äiti, toimittaja ja juontaja Marja Hintikka.

Uusi
jakso

1. jakso

Vieraina: Lääkäri Emilia Vuorisalmi ja terapeutti, kansanedustaja Ville Merinen.

Kahden viivan jälkeen kaikki muuttuu, vai muuttuuko? Miten raskauteen ja odotukseen vaikuttaa se onko lapsi kovin odotettu - ehkä vastoinkäymistenkin kautta? Mitä pelkoja, toiveita ja tarpeita syntyy positiivisen raskaustestin jälkeen ja mikä on vanhemmuutesi synkin hetki?

Uusi
jakso

2. jakso

Vieraina: Näyttelijä, vaikuttaja Sara Parikka ja psykologian professori Katri Räikkönen.

Miksi raskaus hämmentää ja muuttaa käyttäytymistä? Miten hormonit vaikuttavat raskausajan mieleen ja miten pitää pää kylmänä, kun aivot ovat sumuiset? Mistä ilmiössä on kyse ja onko sille mitään tehtävissä?

Uusi
jakso

3. jakso

Vieraina: Taiteilija Manuela Bosco ja perhe- ja paripsykoterapeutti Mia Montonen.

Äidin tunteet kasvavat samaa tahtia kuin jälkikasvu kohdussa. Miten raskauteen kannattaa asennoitua ja miten uusiin tunteisiin voi tutustua? Miksi raskaus saattaa ahdistaa ja onko sille mitään tehtävissä?

Uusi
jakso

4. jakso

Vieraina: Kaksosten isä, laulaja Kim Herold ja psykologi Tony Dunderfelt.

Suoraa puhetta isyydestä, isän roolista ja sen ulottuvuuksista tässä ajassa. Miten lapsen saaminen vaikuttaa parisuhteeseen miehen näkökulmasta ja miten mies navigoi maskuliinisten ja feminiinisten energioiden ristiaallokossa?

Uusi
jakso

5. jakso

Vieraina: Vaikuttajapariskunta Iina ja Otto Hyttinen sekä parisuhdeterapeutti Hanna Myllymaa.

Mitä kiintymys oikein tarkoittaa ja mikä tekee siitä niin tärkeän? Imetys vai pulloruokinta ja onko sillä väliä? Voidaanko rikkinäinen alku korjata? Tässä jaksossa puhutaan vanhemman ja lapsen välisestä suhteesta ja miten kiintymyssuhde rakentuu.

Uusi
jakso

6. jakso

Vieraina: Hoiva-alan yrittäjä ja toimitusjohtaja Fadumo Ali ja organisaatiopsykologi ja tietokirjailija Jaakko Sahimaa.

Mitä tapahtuu työminälle kun siirrymme avokonttorista perhepetiin ja kun työpäivä vaihtuu äitiyspakkauksen sisällön analysointiin? Ja joka välissä iskee syyllisyys. Miten identiteetti muuttuu yhdeksän kuukauden aikana ja sen jälkeen? Kuuluuko vanhemman kulttuurit ja valinnat muille?

Uusi
jakso

7. jakso

Vieraina: Vaikuttaja, “Valeäiti”, Hanne Kettunen ja psykoterapeutti, Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja Suvi Laru.

Ei iPadia lapselleni, eikä lainkaan sokeria – kuinka vältät joutumasta sellaiseksi vanhemmaksi, jonka lupasit itsellesi, ettei sinusta tule? Kasvaako marttyyrinviitta vanhemmuuden myötä? Nyt puhutaan vanhemmiksi syntymisestä ja siitä, onko täydellinen vanhempi todella olemassa.

Uusi
jakso

8. jakso

Vieraina: Vaikuttajapariskunta Maria ja Tommi Kangaskortet ja kätilö Kirsi Hjort.

Vauvan syntyessä syntyy myös vanhempi! Miten valmistautua synnytykseen? Tässä jaksossa puhumme synnytyksen prosessista ja miten sen läpi voi mennä ilman pelkoa. Mitä synnytyksen aikana tapahtuu ja ja mitä parisuhteelle tapahtuu synnytyksen jälkeen?

Uusi
jakso

9. jakso

Vieraina: Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti Piritta Hagman ja kätilö Susanna Berg.

Vaikka kuinka yritämme ennakoida ja kasvattaa tietotaitoamme raskaudesta, synnytyksestä ja vauva-ajasta, emme tulleet ajatelleeksi niitä kaikista kinkkisimpiä kysymyksiä. Milloin keho on todella palautunut ja miksi kaikki tunteet ovat samanaikaisesti ulkopuolisia ja vaikeaselkoisia?

Uusi
jakso

10. jakso

Vieraina: Kätilö Jenna Hellstén ja naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Aura Pyykönen.

Odotushuoneen kauden päättää kysymys- ja vastausjakso jossa vastataan Liberokerhon jäsenten kysymyksiin raskaudesta, synnytyksestä ja vanhemmuudesta. Mistä tiedät sovellutko vanhemmaksi? Mitä vauvalle voi syöttää turvallisesti? Entä seksielämä, koska voi taas aloittaa?

Liberon Odotushuone-podcastin juontaa upea Marja Hintikka, ja sen on tuottanut Munck Studios.

Kuunneltavissa yleisimmillä podcast-kanavilla.

headphones