din-fas-1600x480
liberoklubben-logotyp-fi-lila1

Saa ilmainen Liberolaukku ja kerää pisteitä vaippaostoksistasi!

Kerää pisteitä ja saat hienoja lahjoja! Jäsenenä saat hyödyllistä tietoa lapsesi kehityksestä ja uusista kampanjoista. Pääset myös käyttämään raskauskalenteriamme sekä suosittua vanhempien jutut -foorumiamme.
play_teaser

UUSIA LEIKKEJÄ JA HAUSKEMPAA ARKEA

Tilapäisen hoitovapaan tai pidemmän loman aikana lapsen kanssa vietetty aika on usein mukavaa ja leppoisaa. Joskus siihen mahtuu kuitenkin myös turhautumista ja tekemisen puutetta.
Siksi kokosimme vinkkejä kotona vietettyjen päivien piristämiseen. Tästä artikkelista löydät uusia leikkejä ja hauskoja haasteita koko perheelle.

sca_od7_mgl8841_mobile

Affektikohtaus lapsella tai vauvalla

Lapsi pahoittaa toisinaan mielensä, ja hän voi ilmaista sen harvinaisen selvästi. Tämän olet varmasti jo huomannutkin! Mutta tiesitkö, että jotkut lapset voivat jopa pyörtyä tunnekuohun voimasta? Kerromme, miten niin kutsuttu affektikohtaus tapahtuu ja kuinka voit auttaa, jos sellainen osuu oman lapsesi kohdalle.

190910_libero_UG8_064

Lantiopohjan lihasten harjoittelu raskaana ja synnytyksen jälkeen

Muista treenata lantionpohjan lihaksia – tämän neuvon useimmat saavat kuulla ennen raskautta, sen aikana ja synnytyksen jälkeen. Joskus tuntuu, että sitä toistellaan halki elämän. Mutta miten treenata lantionpohjaa oikein, ja onko se oikeasti tarpeen aivan kaikille?

GettyImages-1150297203_retusch_v3

Yöllinen kauhukohtaus – näin voit auttaa

Yöheräämiset ovat pikkulapsiperheissä ennemmin sääntö kuin poikkeus. Useimmiten lapsi kaipaa yöllä ruokaa, lohtua tai läheisyyttä. Joskus hän voi kuitenkin olla herätessään aivan suunniltaan, kiukkuinen tai kauhuissaan ilman selkeää syytä. Kyseessä voi olla unikauhukohtaus – mutta mistä sellaisen tunnistaa, ja voiko sitä jotenkin ehkäistä?

190911_libero_CF6_251

Pseudokaksoset – lasten pieni ikäero

Onko sinulla pieni lapsi kotona ja seuraava jo tulossa? Osan mielestä lasten hyvin pieni ikäero kuulostaa lähes painajaismaiselta, osalle se on unelma. Kuuluitpa kumpaan leiriin hyvänsä, lue vinkkimme pseudokaksosten vanhemmuuteen.

essity5542_mobile

Kuukautiset synnytyksen jälkeen – milloin kuukautiset palaavat?

Synnytyksen jälkeen kehossa tapahtuu monenlaisia muutoksia. Ajan myötä myös kuukautiset palaavat, mutta on yksilöllistä, milloin se tapahtuu. Vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi hormonit, imetys ja yleisvointi. Tässä artikkelissa kerromme lisää ensimmäisistä kuukautisista synnytyksen jälkeen.

Libero_Touch-Hybrid_baby-bed

Lapsen kasvu ja kehitys – mitä ovat kehitysloikat?

Moni on varmasti lukenut tai kuullut, että lapsi kehittyy vaiheittain. Puhutaan kehitysloikista ja herkkyyskausista. Mutta mitä niillä oikeastaan tarkoitetaan? Voiko nelikuisesta vauvasta todella sanoa, että hänellä on menossa herkkyyskausi?

Premature_mobile

Synnytyksen ja sektion jälkivuoto

Verenvuoto synnytyksen jälkeen on täysin normaalia. Sitä kutsutaan jälkivuodoksi, ja se tyrehtyy itsestään kehon palautuessa. Joskus siihen voi kuitenkin liittyä komplikaatioita, joiden vuoksi on hakeuduttava hoitoon.

sca_od7_mgl9247_teaser

Epäidenttiset ja identtiset kaksoset – erot ja yhtäläisyydet

Kaksosten odotus voi olla kaksin verroin jännittävämpää. Ovatko vauvat samaa vai eri sukupuolta? Ovatko he identtisiä vai eivät? Mutta selviävätkö vastaukset näihin kysymyksiin ennen synnytystä vai vasta sen jälkeen?