din-fas-bebis_1600x480
liberoklubben-logotyp-fi-lila1

Saa ilmainen Liberolaukku ja kerää pisteitä vaippaostoksistasi!

Kerää pisteitä ja saat hienoja lahjoja! Jäsenenä saat hyödyllistä tietoa lapsesi kehityksestä ja uusista kampanjoista. Pääset myös käyttämään raskauskalenteriamme sekä suosittua vanhempien jutut -foorumiamme.
190911_libero_CF6_251

Pseudokaksoset – lasten pieni ikäero

Onko sinulla pieni lapsi kotona ja seuraava jo tulossa? Osan mielestä lasten hyvin pieni ikäero kuulostaa lähes painajaismaiselta, osalle se on unelma. Kuuluitpa kumpaan leiriin hyvänsä, lue vinkkimme pseudokaksosten vanhemmuuteen.

essity5542_mobile

Kuukautiset synnytyksen jälkeen – milloin kuukautiset palaavat?

Synnytyksen jälkeen kehossa tapahtuu monenlaisia muutoksia. Ajan myötä myös kuukautiset palaavat, mutta on yksilöllistä, milloin se tapahtuu. Vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi hormonit, imetys ja yleisvointi. Tässä artikkelissa kerromme lisää ensimmäisistä kuukautisista synnytyksen jälkeen.

Libero_Touch-Hybrid_baby-bed

Lapsen kasvu ja kehitys – mitä ovat kehitysloikat?

Moni on varmasti lukenut tai kuullut, että lapsi kehittyy vaiheittain. Puhutaan kehitysloikista ja herkkyyskausista. Mutta mitä niillä oikeastaan tarkoitetaan? Voiko nelikuisesta vauvasta todella sanoa, että hänellä on menossa herkkyyskausi?

Premature_mobile

Synnytyksen ja sektion jälkivuoto

Verenvuoto synnytyksen jälkeen on täysin normaalia. Sitä kutsutaan jälkivuodoksi, ja se tyrehtyy itsestään kehon palautuessa. Joskus siihen voi kuitenkin liittyä komplikaatioita, joiden vuoksi on hakeuduttava hoitoon.

190912_libero_NB2_574_CMYK_Mobile

Vaativa vauva? Tässä vinkit helpottamaan arkea!

Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että vauvan vanhemmuus on vaativaa. Pikkulapsi tarvitsee fyysistä huolenpitoa ja emotionaalista kontaktia käytännössä kellon ympäri. Joillakin vauvoilla on kuitenkin erityisen voimakkaat tunteet, kova tahti ja suuri tarve virikkeille. Tällöin puhutaan usein suuritarpeisesta tai vaativasta vauvasta (high need baby). Tässä artikkelissa kerromme, mitä käsitteillä tarkoitetaan ja annamme vinkkejä vanhemmille.

Essity6254-final_Desktop

Imetyksen lopettaminen – oireet ja vinkit

Joskus imetys jää pois kuin itsestään, joskus se on kaikkea muuta kuin helppoa. Erityisen hankalaa on, jos vanhempi ja lapsi ovat eri mieltä imetyksen lopettamisesta. Tästä artikkelista saat vinkkejä niin päivä- kuin yöimetyksen lopettamiseen – huolimatta siitä, onko asia vielä ajankohtainen vai haluatko valmistautua hyvissä ajoin.

_i2a2087_mobile

Pulloruokinta ja äidinmaidonkorvike

Kaikki eivät halua tai voi imettää. Olipa syy mikä hyvänsä, on mukava tietää, että pulloruokinta tarjoaa aivan yhtä ihania hetkiä vauvan kanssa.

Essity6746_ARTICLE_STAGE

Synnytyksen jälkitarkastus

Lapsi on syntynyt, olet hiljalleen siirtymässä vauvakuplasta arkeen, ja elämä vauvan kanssa on alkanut asettua uomiinsa. Nyt on aika mennä jälkitarkastukseen. Jälkitarkastus tarjotaan kaikille synnyttäneille, kun synnytyksestä on kulunut noin kuusi viikkoa, ja sen tekevät yleensä hoitaja ja/tai lääkäri äitiysneuvolassa. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä jälkitarkastuksessa tehdään ja milloin on aika hakeutua siihen.

mjuk_320x170_teaser

Vauvan ihon hoito

Vauvan ihanan sileä ja pehmoinen iho on ehkä parasta maailmassa. Se on kuitenkin myös hyvin herkkä, joten se on suojattava esimerkiksi auringolta, kosteudelta ja kylmältä. Lisäksi se kuivuu helposti. Tässä artikkelissa kerromme, mitä on hyvä ottaa huomioon vauvan ihon hoidossa.

Kaikki artikkelit