din-fas-bebis_1600x480
liberoklubben-logotyp-fi-lila1

Saa ilmainen Liberolaukku ja kerää pisteitä vaippaostoksistasi!

Kerää pisteitä ja saat hienoja lahjoja! Jäsenenä saat hyödyllistä tietoa lapsesi kehityksestä ja uusista kampanjoista. Pääset myös käyttämään raskauskalenteriamme sekä suosittua vanhempien jutut -foorumiamme.
Essity6254-final_Desktop

Imetyksen lopettaminen – oireet ja vinkit

Joskus imetys jää pois kuin itsestään, joskus se on kaikkea muuta kuin helppoa. Erityisen hankalaa on, jos vanhempi ja lapsi ovat eri mieltä imetyksen lopettamisesta. Tästä artikkelista saat vinkkejä niin päivä- kuin yöimetyksen lopettamiseen – huolimatta siitä, onko asia vielä ajankohtainen vai haluatko valmistautua hyvissä ajoin.

Essity6746_ARTICLE_STAGE

Synnytyksen jälkitarkastus

Lapsi on syntynyt, olet hiljalleen siirtymässä vauvakuplasta arkeen, ja elämä vauvan kanssa on alkanut asettua uomiinsa. Nyt on aika mennä jälkitarkastukseen. Jälkitarkastus tarjotaan kaikille synnyttäneille, kun synnytyksestä on kulunut noin kuusi viikkoa, ja sen tekevät yleensä hoitaja ja/tai lääkäri äitiysneuvolassa. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä jälkitarkastuksessa tehdään ja milloin on aika hakeutua siihen.

_i2a2087_mobile

Pulloruokinta ja äidinmaidonkorvike

Kaikki eivät halua tai voi imettää. Olipa syy mikä hyvänsä, on mukava tietää, että pulloruokinta tarjoaa aivan yhtä ihania hetkiä vauvan kanssa.

mjuk_320x170_teaser

Vauvan ihon hoito

Vauvan ihanan sileä ja pehmoinen iho on ehkä parasta maailmassa. Se on kuitenkin myös hyvin herkkä, joten se on suojattava esimerkiksi auringolta, kosteudelta ja kylmältä. Lisäksi se kuivuu helposti. Tässä artikkelissa kerromme, mitä on hyvä ottaa huomioon vauvan ihon hoidossa.

sca_od5_mgl5933_mobile

Kun lapsi ei syö – tietoa valikoivasta syömisestä

Moni vanhempi huolestuu, kun lapsi ei syö tai hän syö hyvin valikoivasti. Tämä onkin ymmärrettävää, sillä vanhempaa rauhoittaa nähdä lapsen syövän. Syy löytyy ihmisen kehityshistoriasta: ruokaa tarvitaan selviytymiseen. Jos lapsi ei millään suostu syömään, stressitaso nousee usein automaattisesti.

essity6430_mobile

Tutin käytön aloitus ja peukalon imeminen

Imeminen lohduttaa pientä lasta ja tuo hänelle turvaa. Hän saa siis syödessään paljon muutakin kuin ravintoa ja läheisyyttä. Imemisen tarve vaihtelee: jotkut vauvat tahtovat pitää tutin tai peukalon suussa koko ajan, jotkut kaipaavat niitä vain silloin tällöin tai eivät lainkaan.

breastfeeding_start_teaser

Hyvä alku imetykselle

Vauvan imettäminen voi olla maailman ihanin ja mukavin tapa viettää aikaa hänen kanssaan, mutta se voi myös olla huomattavasti hankalampaa kuin ehkä voisi kuvitella. Lisäksi se saattaa sattua, etenkin aivan alussa. Imetystä voi kuitenkin koettaa helpottaa eri tavoin. Tämä artikkeli on kattava opas imetykseen: kerromme, mitä sen opettelusta tarvitsee tietää ja neuvomme, mitä tehdä, jos se ei millään lähde sujumaan.

essity6530_2_mobile

Kuinka usein ja pitkään imettää?

Tämä artikkeli on luotu maksetussa yhteistyössä Lola & Lykke:n kanssa.

Mikä on sopiva imetyksen kesto, ja mitä tehdä, jos vauva haluaa rintaa koko ajan? Entä miten ja milloin lopettaa imetys? Täältä saat vastauksia.

_mgl2985_mobile

Turvallinen perhepeti

Nukkuvan vauvan tuhinaa on ihana kuunnella, mutta turvallisuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota, jos lapsi nukkuu vanhempien sängyssä. Jos haluatte ottaa pienen vauvan perhepetiin, hänelle on varattava oma tila.

Kaikki artikkelit