Ruisleipä

Ragbrod

Ruisleipä

Mehevä ja terveellinen ruisleipä aamiaispöytään tai kahvihetkeen sopii erinomaisesti raskaana oleville! Ruisleivässä on runsaasti kuituja, jotka pitävät nälän loitolla.

70 min
1 limppu – n. 12 viipaletta
Ainekset 1 limppu – n. 12 viipaletta
Viiliä 6 dl
Leipäsiirappia 2 rkl
Ruissihtijauhoja 6 dl
Ruisrouhetta 1 dl
Kauraleseitä 1 dl
Soodaa 3 tl
Suolaa 0,5 tl

Toimi näin

Num 1
Kuumenna uuni 175 °C:seen käyttämällä ylä- ja alalämpöä. Päällystä leipävuoka leivinpaperilla ja anna olla.
Num 2
Sekoita kaikki kuivat ainekset suuressa kulhossa. Sekoita joukkoon viili ja leipäsiirappi.
Num 3
Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle mahdollisesti hieman lisää ruisrouhetta.
Num 4
Paista uunin alaosassa noin 1 tunnin ajan. Kaada leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä ritilän päällä, ennen kuin leikkaat sen paloiksi.

Vinkki!

Voit tehdä sämpylöitä käyttämällä vuoan sijaan muffinssimuotteja. Paista noin 25 minuutin ajan.