Ruisleipä

Ruisleipä
Mehevä ja terveellinen ruisleipä aamiaispöytään tai kahvihetkeen sopii erinomaisesti raskaana oleville! Ruisleivässä on runsaasti kuituja, jotka pitävät nälän loitolla.
70 min
1 limppu – n. 12 viipaletta
Ainekset | 1 limppu – n. 12 viipaletta |
Viiliä | 6 dl |
Leipäsiirappia | 2 rkl |
Ruissihtijauhoja | 6 dl |
Ruisrouhetta | 1 dl |
Kauraleseitä | 1 dl |
Ragbrod-ingredients-table-name-6 | Ragbrod-ingredients-table-quantity-6 |
Ragbrod-ingredients-table-name-7 | Ragbrod-ingredients-table-quantity-7 |
Soodaa | 3 tl |
Suolaa | 0,5 tl |
Toimi näin
Kuumenna uuni 175 °C:seen käyttämällä ylä- ja alalämpöä. Päällystä leipävuoka leivinpaperilla ja anna olla.
Sekoita kaikki kuivat ainekset suuressa kulhossa. Sekoita joukkoon viili ja leipäsiirappi.
Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle mahdollisesti hieman lisää ruisrouhetta.
Paista uunin alaosassa noin 1 tunnin ajan. Kaada leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä ritilän päällä, ennen kuin leikkaat sen paloiksi.
Vinkki!
Voit tehdä sämpylöitä käyttämällä vuoan sijaan muffinssimuotteja. Paista noin 25 minuutin ajan.
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.