Parsakaalipiirakka

Broccolipaj

Parsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka on maukas, rautapitoinen ja täyttävä lounas tai päivällinen raskaana oleville. Lisäksi piirakka sopii erinomaisesti pakastettavaksi. Siten voit lämmittää sen myöhemmin, kun haluat nopean mutta terveellisen lounaan.

1 h
8 annosta
Ainekset 8 annosta
Piirakkapohja
Voita 125 g
Vehnäjauhoja 3 dl
Jääkylmää vettä 2,5 rkl
Täyte
Parsakaalia 200 g
Punainen paprika 1 kpl
Purjo 1 kpl
Valkosipulinkynsiä 2 kpl
Haluamaasi juustoa raastettuna 150 g
Munamaito
Isoja kananmunia 3 kpl
Kuohukermaa 2 dl
Maitoa 1 dl
Suolaa ja mustapippuria

Toimi näin

Num 1
Kuumenna uuni 200 °C:seen käyttämällä ylä- ja alalämpöä.
Num 2
Piirakkataikina: Sekoita voi ja vehnäjauhot monitoimikoneessa muruiseksi massaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita pikaisesti, kunnes taikina pysyy juuri ja juuri koossa.
Num 3
Paina taikina vuokaan, jossa on irrotettava reuna (Ø24 cm), pistele pohjaan haarukalla reikiä ja anna jäähtyä 20 minuutin ajan. Esipaista piirakan pohjaa sitten uunin keskiosassa 12 minuutin ajan.
Num 4
Täyte: Pilko parsakaali ja keitä sitä suolavedessä, kunnes se on pehmentynyt eli n. 5 minuutin ajan. Kaada siivilään ja anna veden valua pois.
Num 5
Pilko purjo, paprika ja valkosipuli. Kuullota pannulla voissa, kunnes purjo on pehmennyt. Lisää sitten parsakaali ja kuullota vielä muutaman minuutin ajan.
Num 6
Vispilöi yhteen kananmunat, kerma, maito, suola ja pippuri. Lado parsakaaliseosta ja juustoraastetta kerroksittain piirakan kuoreen ja kaada sitten munamaito päälle.
Num 7
Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 30–35 minuutin ajan.

Vinkki!

Valmista piirakkataikina jo edellisenä päivänä.