Parsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka
Parsakaalipiirakka on maukas, rautapitoinen ja täyttävä lounas tai päivällinen raskaana oleville. Lisäksi piirakka sopii erinomaisesti pakastettavaksi. Siten voit lämmittää sen myöhemmin, kun haluat nopean mutta terveellisen lounaan.
1 h
8 annosta
Ainekset | 8 annosta |
Piirakkapohja | |
Voita | 125 g |
Vehnäjauhoja | 3 dl |
Jääkylmää vettä | 2,5 rkl |
Täyte | |
Parsakaalia | 200 g |
Punainen paprika | 1 kpl |
Purjo | 1 kpl |
Valkosipulinkynsiä | 2 kpl |
Haluamaasi juustoa raastettuna | 150 g |
Munamaito | |
Isoja kananmunia | 3 kpl |
Kuohukermaa | 2 dl |
Maitoa | 1 dl |
Suolaa ja mustapippuria |
Toimi näin
Kuumenna uuni 200 °C:seen käyttämällä ylä- ja alalämpöä.
Piirakkataikina: Sekoita voi ja vehnäjauhot monitoimikoneessa muruiseksi massaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita pikaisesti, kunnes taikina pysyy juuri ja juuri koossa.
Paina taikina vuokaan, jossa on irrotettava reuna (Ø24 cm), pistele pohjaan haarukalla reikiä ja anna jäähtyä 20 minuutin ajan. Esipaista piirakan pohjaa sitten uunin keskiosassa 12 minuutin ajan.
Täyte: Pilko parsakaali ja keitä sitä suolavedessä, kunnes se on pehmentynyt eli n. 5 minuutin ajan. Kaada siivilään ja anna veden valua pois.
Pilko purjo, paprika ja valkosipuli. Kuullota pannulla voissa, kunnes purjo on pehmennyt. Lisää sitten parsakaali ja kuullota vielä muutaman minuutin ajan.
Vispilöi yhteen kananmunat, kerma, maito, suola ja pippuri. Lado parsakaaliseosta ja juustoraastetta kerroksittain piirakan kuoreen ja kaada sitten munamaito päälle.
Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 30–35 minuutin ajan.
Vinkki!
Valmista piirakkataikina jo edellisenä päivänä.
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.