play_image

UUSIA LEIKKEJÄ JA HAUSKEMPAA ARKEA

Tilapäisen hoitovapaan tai pidemmän loman aikana lapsen kanssa vietetty aika on usein mukavaa ja leppoisaa. Joskus siihen mahtuu kuitenkin myös turhautumista ja tekemisen puutetta.
Siksi kokosimme vinkkejä kotona vietettyjen päivien piristämiseen. Tästä artikkelista löydät uusia leikkejä ja hauskoja haasteita koko perheelle.

Liiku ja leiki

Hauska leikkinoppa innostaa liikkumaan ja leikkimään! Tulosta noppapohja, leikkaa kuvio viivoja myöten ja liimaa se nopan muotoon. Saat kestävämmän nopan, jos leikkaat noppapohjalle taustan kartongista. Koko perhe voi leikkiä mukana!

Tulosta noppapohja tästä.

Aarrejahti

Lähde lapsen kanssa luontoon jännittävään aarrejahtiin. Etsikää luonnon aarteita ja merkitkää, mitä kaikkea löysitte. Pian saatte kerättyä kaikki jännittävät aarteet, joita voitte tutkiskella ja joista voitte jutella. Voit olla varma, että lapsi osaa kertoa tarkalleen, missä hän näki komean puun tai minne pikku leppäkerttu lensi.

Tulosta aarrejahti tästä.

Osaan itse -kortit

Asuuko teillä määrätietoinen pikkutyyppi, joka osaa kaiken ihan itse? Tai tarvitseeko lapsesi hieman lisämotivaatiota, jotta hän uskaltaisi tai haluaisi yrittää? Olipa asia kummin vain, hampaiden pesu ja pukeutuminen voivat joskus olla melkoisia koettelemuksia – niin aikuisille kuin lapsillekin. Osaan itse -kortit lisäävät hauskuutta arkeen. Niillä voit muuttaa arkirutiinit, kuten hampaiden harjauksen ja aamiaisen syönnin, leikkimielisiksi haasteiksi koko perheelle. Lisäksi kortit auttavat tekemään lapsen saavutuksia näkyviksi, mikä on itsessään tärkeää.

Tulosta korttipohja, leikkaa pienet kortit irti ja anna niitä lapselle sitä mukaa, kun arjen askareita tehdään. Jos haluat motivoida lasta lisää, voit hyödyntää Osaan itse -taulukoita, joihin merkitsette päivittäin suoritetut haasteet.

Tulosta Osaan itse -kortit tästä.

Jos sinulla ei ole käytettävissäsi tulostinta, voit yhtä hyvin piirtää omat versiot linkeistä löytyvien mallien innoittamana. Katso myös parhaat vinkkimme hauskoihin ja yksinkertaisiin sisä- ja ulkoleikkeihin! Lisäksi olemme koonneet runsaasti puuha- ja askarteluvinkkejä, joilla voit ruokkia lapsen luovuutta kotona. Jos taas lapsesi on vasta vauva, katso keräämämme leikit kaikkein pienimmille.

Jaa artikkeli

Artikkelit, jotka saattavat kiinnostaa sinua