Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

close

Paras tuki synnytyksen aikana

Parasta mitä voit tehdä puolisona – sekä itsesi että tulevan äidin kannalta – on olla läsnä ja valmistautunut synnytykseen! Olemme laatineet kolmivaiheisen suunnitelman, jonka avulla sinusta tulee synnyttäjän paras tuki.

1. Lue synnytyksestä
Raskaudesta, synnytyksestä ja lasten kasvatuksesta on kirjoitettu valtavia määriä kirjoja. Voit myös lukea Raskauskirjan iPad-sovelluksena, joka on ladattavissa AppStoresta. Tunnet olevasi osallisempi tapahtumissa, jos olet perehtynyt asioihin. Samalla myös puolisosi tuntee saavansa rakkautta ja tukea. Puhukaa toistenne kanssa ja jakakaa tietoa. 

Kannattaa osallistua synnytysvalmennuskurssille. Siellä saa tietää, mitä synnytyssupistukset ja synnytys merkitsevät alusta loppuun. On hyvä valmentautua etukäteen visuaalisesti suurta päivää varten. Kysy neuvoa kätilöltä

2. Paneudu rooliisi synnyttäjän tukena
Kätilön tehtävänä on pitää huolta siitä, että synnyttäjä ja lapsi selviytyvät synnytyspoltoista ja synnytyksestä parhaalla mahdollisella tavalla. Sinun tehtäväsi on auttaa puolisoasi niin, että synnytyksestä tulee hänelle turvallinen kokemus. Sinä saat esittää hänen toivomuksensa.

Puhu puolisosi kanssa synnytyssuunnitelmasta ja varmistu siitä, että olet ymmärtänyt, mitä hän toivoo kivunlievityksen ja kosketuksen suhteen. On myös hyvä keskustella kätilön kanssa, koska sinun tehtävänäsi on ehkä ilmaista synnytyksen aikana puolisosi toiveet, jos hän ei itse pysty siihen. 

3. Valmistaudu synnytyksen jälkeisiin päiviin
Synnytyksen jälkeen alkaa uusi jännittävä elämänvaihe, kun perheessä on pieni tulokas. Alussa voi tuntua epävarmalta, mutta ajan myötä itseluottamus kasvaa ja opitte uusiin rooleihinne. Tämä aika ei tule jatkumaan ikuisesti. Nauti siis vanhemmaksi tulosta. Muista tukea puolisoasi, kun hän on palautumassa synnytyksen jälkeen ja ehkäpä aloittamassa imetystä. Puhukaa kaikesta uudesta ja niistä tunteista, mitä pieni lapsi herättää.

Lue myös naisen kehosta synnytyksen jälkeen.
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...