close

Kuivana yön yli

Kuivana pysymisen kyky liittyy hormoneihin ja se kehittyy ajan myötä. On ihan turhaa yrittää harjoittaa lasta olemaan pissaamatta öisin, jos lapsi ei ole fyysisesti ja henkisesti kypsä siihen.

Kuiva yövaippa on hyvä alku

Yökuivana pysymiseen menee keskimäärin kymmenen kuukautta siitä, kun lapsi oppii pysymään kuivana päivisin. Tämä saattaa kuitenkin lapsesta riippuen viedä lyhyemmän tai huomattavasti pitemmän ajan.
Jos lapsen yövaippa jää kuivaksi useita öitä peräkkäin, on sopiva aika jättää pois yövaippa. Käytä aluksi lapsen sängyssä muovista patjansuojusta ja varaudu vahinkoihin. Jos lapsi pissaa housuun, voit aloittaa uudestaan vaippojen käytön. Vaippoja on olemassa kaikenikäisille lapsille.

Herätänkö lapsen pissalle vai en?

Monet vanhemmat herättävät lapsensa pissalle ennen kuin menevät itse nukkumaan. Oikeastaan tämä ei ole tarpeen, koska lasten tulee oppia heräämään silloin, kun heillä on pissahätä tai tottua olemaan pissaamatta öisin.

Monissa perheissä tätä pidetään kuitenkin sopivana ennalta ehkäisevänä menetelmänä. Hyvä juttu, jos se toimii. Useimmat lapset oppivat pysymään yöt kuivina joskus päiväkoti-iässä. Ota yhteyttä lääkäriin, jos lapsi edelleen kastelee housunsa ja olet huolestunut asiasta.

Lue artikkelimme pottaharjoittelusta ja vaippojen käytön lopettamisesta.

Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...