Pienten potilaiden puolesta

Millaista on elää sairauden kanssa? Little Heroes -kampanjalla haluamme tehdä näkyväksi lapsia sairauksineen ja luoda ymmärrystä siitä, mitä sairastuminen tarkoittaa.

Mielestämme on tärkeää nähdä lapsi lääkkeen, arven tai vatsassa olevan napin takana. Lisätä ymmärrystä siitä, mitä merkitsee olla sairas, mutta myös oppia kohtaamaan pienet lapset, joilla on jokin sairaus.

Jo raskausaikana lääkärit huomasivat, että Marius oli pienempi kuin kuuluisi – ja että hänen sydämessään oli jotain vikaa. Kävi ilmi, että hänen sydämensä oli siirtynyt väärälle puolelle ja että sen kammioiden välissä oli kaksi isoa reikää. Marius ei kuitenkaan ihan vähästä luovuta. Vaikka voimat välillä loppuisivatkin, hän ei tyydy siihen. Hän on sen verran itsepäinen. Hyvä ominaisuus synnynnäisestä sydänviasta kärsivälle, mutta arjessa joskus hieman rasittavaa, Mariuksen äiti Malena naurahtaa.
LUE ARTIKKELI
Sam on hyvin sydämellinen persoona, joka haluaa, että kaikki ovat mukana ja ettei kukaan jää ulkopuolelle. Hän voi myös olla hiukan pikkuvanha. Ehkä siksi, koska hän on viettänyt viime vuoden aikana niin paljon aikaa sairaalassa aikuisten seurassa. Hänestä se ei silti ole kurjaa. Leikkauksista ja solunsalpaajista huolimatta Sam käy mielellään sairaalassa. Onhan siellä vaikka mitä kivaakin.
LUE ARTIKKELI
Hedda ei ole vielä täyttänyt kahtakaan vuotta, mutta kun hänen pumppunsa putoaa, hän nostaa sen maasta ja sanoo ”ai-ai!”. Hän nimittäin tietää, että on huono juttu, jos pumppu ei ole paikoillaan. Heddaa on myös usein pistettävä sormenpäähän, ja hänen pitää vielä odottaa, kun muut jo alkavat syödä. Hän taitaa jollain tavalla käsittää, että jokin on toisenlaista. Silti hän on kuin kuka tahansa kaksivuotias. Hän rakastaa tuoleilla kiipeilyä, päiväkodissa juoksentelua ja kolmen sisaruksensa kanssa leikkimistä.
LUE ARTIKKELI
Voisi luulla, että astman tapainen rasittava sairaus estäisi Elwiniä olemasta niin aktiivinen kuin hän on. Ei todellakaan – hän juoksentelee ympäriinsä, yskii ja tsemppaa. Vanhempien on välillä muistutettava Elwiniä huilaamisesta. Hän ei nimittäin ole ihan ymmärtänyt, että fyysinen rasitus vaikuttaa hänen hengitykseensä. Kun hän istahtaa lepäämään, tuntuu heti paremmalta.
LUE ARTIKKELI
image-1
1
Liity jäseneksi

Liity Liberokerhon jäseneksi rekisteröitymällä täällä. Se on täysin ilmaista!

image-2
2
Kerää koodeja

Kerää koodeja, joita löydät Little Heroes ja Libero Touch -pakkausten sisältä.

Img
image-3
3
Rekisteröi koodit

Rekisteröi koodit Liberokerhon tilillesi. Voit myös skannata QR-koodin puhelimellasi suoraan Liberokerhon sovelluksessa.

image-4
4
Tilaa kotiin suosikkisi

Kun olet rekisteröinyt riittävästi koodeja, voit tilata sankariaiheisia tuotteita Pistekaupastamme. Tuotteita on rajoitettu määrä, joten muistathan tehdä tilauksen ajoissa.

Libero Up&Go

Veera Villisika

on synnynnäinen sydänvika. Kun hän syntyi, hänen sydämensä ei toiminut oikein, joten hänet leikattiin heti syntymänsä jälkeen
LUE ARTIKKELI
Libero Comfort

Esko Elefantti

tuli tyypin 1 diabetes jo vauvana. Se tarkoittaa, että hänen kehonsa ei pysty itse tuottamaan insuliinia. Ilman insuliinia ei voi elää.
LUE ARTIKKELI
Libero Up&Go

Tytti Tiikeri

on syöpä, jota hoidetaan suoraan verisuoneen annettavalla lääkkeellä. Lääkkeen saaminen kestää kauan ja on tylsää. Joskus se voi myös sattua, ja lääkkeestä voi tulla huono olo.
LUE ARTIKKELI
Libero Comfort

Kustaa Kirahvi

on supersankari, mutta myös superallerginen. Hänen immuunipuolustuksensa reagoi vaarattomiin ruoka-aineisiin, kuten maitoon, kananmunaan ja siitepölyyn.
LUE ARTIKKELI
forum

Miten puhua lapsista ja sairauksista?

Joskus tapahtuu se, mitä ei saisi tapahtua: lapsi sairastuu vakavasti. Miten vaikeaa asiaa voi käsitellä, miten pystyy toimimaan arjen mullistuessa ja miten läheiset voivat tukea sairastuneen perhettä? Keskustele pienet potilaat -aiheesta muiden vanhempien kanssa Vanhempien jutut -keskustelupalstallamme tai jaa kokemuksesi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #pienetpotilaat.
Vanhempien juttuihin

Tuemme Lastenklinikoiden Kummit ry:tä

Lastenklinikoiden Kummit on lasten terveyden tukena tänään ja tulevaisuudessa. Kummit on toiminut 30 vuotta yhteisellä asialla Suomen viittä yliopistollista lastensairaalaa, kehitys- ja tutkimustyötä, potilaiden viihtyvyyttä sekä lasten ja nuorten mielenterveyttä tukien. Kummien tavoitteena on mahdollistaa paras mahdollinen hoito lapsille ja nuorille Suomessa.

Hospitals image

Katso kampanjavideomme!

Katso video

Kysymyksiä ja vastauksia

On paljon lapsia ja perheitä, joilla on jokin sairaus. On kuitenkin myös paljon perheitä, joissa ei ole sairauksia, ja sen vuoksi ihmisten voi olla vaikea suhteuttaa asiaa ja ymmärtää, millaista se on – sekä lapsille että aikuisille. Little Heroes Edition -kampanjan avulla haluamme tukea, nostaa esiin ja jakaa kertomuksia lapsista ja heidän sairauksistaan. Samalla luomme kaikille ymmärrystä siitä, mitä sairaana oleminen merkitsee.
Vaipan painatuksessa on kampanjaa varten suunniteltu kuosi, jossa on eläinsankareita, jotka kaikki tuovat eri sairauksia esiin. Näiden avulla voi oppia lisää sairauksista ja siitä, millaista niiden kanssa on elää. Uskomme, että voi olla hyvä tehdä sairauksista vähemmän dramaattisia ja yrittää kannustaa puhumaan sairauksista lasten tavalla ja siten lisätä ymmärrystä siitä, että lapset ovat lapsia, ovat he sitten sairaita tai eivät.
Järjestöjä on tietysti monia, mutta päätimme tukea Lastenklinikoiden Kummeja juuri siksi, että järjestö keskittyy auttamaan sairaita lapsia. He ovat antaneet niin monille lapsille ja perheille toivoa ja apua vaikeina aikoina.
Kaikki Libero Little Heroes Edition -vaipat ( Libero Comfort koot 3-7 ja Libero Up&Go -vaipat koot 4-8) ja kaikki Libero Touch -vaipat ja Libero Touch Hybrid Inserts -vaipat
Jos sinulla on muiden kuin kampanjaan kuuluvien Libero-pakettien koodeja, rekisteröit ne Pistekaupassa tavalliseen tapaan. Ne muuttuvat pisteiksi eivätkä kampanjakoodeiksi.
Jokaisesta vaippapaketista saa 1 kampanjakoodin.
Libero Little Heroes Edition -kampanja on käynnissä 2.5.2023–31.8.2023 tai niin kauan kuin tuotteita riittää.
Vaipoissa on erilainen kuosi ja tunnistat paketin etupuolella olevasta Little Heroes Edition -teemasta.
Kyllä, Liberosovelluksessa voit rekisteröidä sekä kampanjakoodeja että tavallisia koodeja.
Kyllä, sinun täytyy olla jäsen voidaksesi lunastaa koodit ja tilata lahjat. Voit helposti liittyä jäseneksi Liberoklubiin. Liberoklubin jäsenyys on ilmaista.
Tiedämme että sankarituotteemme ovat todella hienoja, ja siksi haluamme, että niistä on monille iloa. Siksi olemme rajanneet, että kutakin kampanjatuotetta saa tilata enintään 2 kappaletta.
Kun kampanja päättyy 31.8.2023, koodisi muuttuvat automaattisesti pisteiksi syyskuun 2023 alussa. Voit ostaa näillä pisteillä Pistekaupan normaalista valikoimasta. Jos haluat ostaa kampanjakoodeilla jo aiemmin, voit itse muuttaa kampanjakoodit normaaleiksi Liberopisteiksi.
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...