_mgl3842_desktop

Näin vaihdat vaipan

Kohta sinäkin olet vaipanvaihdon mestari. Alussa on kuitenkin hyvä pitää mielessä muutamia asioita.

Vauvat pissaavat ja kakkaavat pieninä useammin kuin vähän vanhempina. Siksi vaippaa on vaihdettava melko usein, jopa kymmenen kertaa vuorokaudessa.
Alla vinkkejä vaipanvaihdon helpottamiseksi.

Pesu ja ilmakylpy

Puhdista kevein ottein pois kakka tyttövauvan häpyhuulten välistä. Käytä puhdistukseen vettä tai hajustamatonta vauvaöljyä. Kostuta pesulappu öljyllä, niin kuivunut kakka irtoaa helposti vauvan pepusta. Hiero varovasti pesulapulla. Pese aina edestä taaksepäin suuntautuvin liikkein.

Taputtele peppu kuivaksi ja anna vauvan olla hetki ilman vaippaa. Lue lisää lapsen herkän ihon hoidosta.

Älä käännä selkääsi, kun vauva makaa hoitopöydällä. Pidä aina käsi vauvan vatsan päällä, jos sinun on pakko kurkottaa ottamaan jotakin.

Kun vaihdat puhtaan vaipan, katso ettei se paina mahdollista navantynkää. Liberon kaikkein pienimmät vaipat ovat erityisen ohuita navan kohdalta, vaipan nk. navel care-rakenne antaa navalle mahdollisuuden parantua.

Näin puet vauvalle vaipan – vaihe vaiheelta

    1. Vedä vaippa suoraksi ja aseta vaippa vauvan pepun alle niin, että tarrat ovat takana. Muista asettaa poikavauvan pippeli alaspäin.
    2. Taita vaipan etuosa vauvan vatsan päälle. Avaa tarrat ja kiinnitä ne vaipan etupuolella olevan pehmeän nauhan värilliseen osaan.
    3. Varmista, että vuotosuojat eli jalka-aukkoja ympäröivät taitellut ”reunukset” on käännetty ulospäin vetämällä sormella vaipan reunan sisäpuolella reisien mukaisesti.

Tässä selkeät vaihe-vaiheelta-kuvat siitä, miten vaippa vaihdetaan.
Katso video, jossa opetamme vaipan vaihtoa.

Jaa artikkeli