Pienennämme jälleen ilmastovaikutustamme!
Olemme tehneet vuosien varrella monia asioita pienentääksemme ilmastovaikutustamme. Ja nyt teemme niitä jälleen. Uudet vaippapakkauksemme on valmistettu 60 % kierrätysmuovista. Muuttamalla asioita voimme vaikuttaa planeettaamme ja millaiseksi jätämme sen seuraavalle sukupolvelle. Pienentämällä kokonaishiilijalanjälkeämme - uudelleen, uudelleen ja uudelleen.
Toinen uutinen tämän vuoden osalta on, että vaippamme sisältävät biomassatasapainotettuja materiaaleja. Biomassatasapainotettuja? Lyhyesti sanottuna kyse on fossiilisten luonnonvarojen käytön asteittaisesta lopettamisesta ja niiden korvaamisesta uusiutuvilla luonnonvaroilla vaippojen raaka-aineiden valmistuksessa. Viime kädessä se merkitsee sitä, että valmistamme vaippoja, joiden hiilijalanjälki on pienempi ja edistämme kiertoyhteiskuntaa. Ei hullumpaa. Alta voit lukea lisää siitä, miten biomassatasapainotus tapahtuu.

New circular solutions

image
c02
reduced
material
image
60%
recycled
plastic
Uudet vaippapakkauksemme on valmistettu 60 % kierrätysmuovista
Image

Enemmän kierrätysmuovia = vähemmän hiilidioksidipäästöjä

Kaikki vaippapakkauksemme saavat nyt ilmastoviisaan päivityksen: olemme nostaneet pakkausten kierrätysmuovin osuuden 60 prosenttiin. Ethän siis ihmettele, mikäli pakkaus näyttää mielestäsi erilaiselta - pakkaukset ovat saaneet joitain kauneuspilkkuja, joista olemme erittäin ylpeitä. Käyttämällä kierrätysmuovia vähennämme turhaa jätettä, säästämme luonnonvaroja ja vähennämme hiilidioksidipäästöjä. Taas yksi askel oikeaan suuntaan - planeetallemme ja seuraavalle sukupolvelle.

image
image
Kiertotalouden mukaiset ratkaisut kiertävät kehää

Koemme velvollisuudeksemme viedä kehitystä eteenpäin ja etsiä jatkuvasti seuraavia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja, joilla voi olla myönteisiä vaikutuksia planeetallemme. Kierrätysmuovin ja biomassatasapainotetun materiaalin osuus ovat vain kaksi esimerkkiä uusista ratkaisuistamme. Näiden uudistusten ja innovaatioiden avulla otamme kaksi isoa askelta kohti muutosta - kaksi isoa askelta, jotka auttavat vähentämään ilmastovaikutusta ja mahdollistavat paremman tulevaisuuden.

Image
Vaipoillamme on nyt pienempi hiilijalanjälki

Biomassatasapainotettu? Monimutkainen ja hyvä.

Anna meidän selittää, mitä tarkoitamme biomassatasapainolla ja miksi se on hyväksi planeetallemme. Selittääksemme tämän, meidän on tarkasteltava lähemmin tuotantoamme. Ensinnäkin, kaikki vaippamme on vuodesta 2020 lähtien valmistettu tehtaissa, joissa käytetään sertifioitua uusiutuvaa sähköä. Vaippojen valmistamiseksi hankimme tekstiiliä muistuttavaa materiaalia, jonka valmistamiseen materiaalin tuottaja ostaa puolestaan raaka-ainetta. Tiedämme, tässä on paljon tietoa! Pysytkö kärryillä? Hyvä, sitten jatketaan.

image
image
Älykäs siirtymävaihe

Tämän raaka-aineen valmistamiseen käytetään nykyään pääasiassa fossiilisia luonnonvaroja. Tilaajana olemme asettaneet toimitusketjussamme vaatimuksia sille, että osan luonnonvaroista on oltava uusiutuvia. Meidän tapauksessamme kyse on mäntyöljystä, joka on sellun valmistuksen sivutuote, ja käytetystä paistoöljystä. Nämä ovat jäännösmateriaaleja, jotka olisi muussa tapauksessa heitetty pois. Sen sijaan me hyödynnämme niitä luodaksemme jotakin uutta.

Tässä tapahtuu taikoja!

Sitten uusiutumattomat luonnonvarat yhdistetään uusiutuviin luonnonvaroihin – tätä kutsutaan biomassatasapainoksi. Tällä tavoin uusiutuvien luonnonvarojen määrä vaippamateriaalien tuotannossa kasvaa. Voimme myös myötävaikuttaa hyvään siirtymävaiheeseen ja edistää kiertoyhteiskuntaa.

Mitä sinun on viime kädessä hyvä tietää, on, että fossiilisia luonnonvaroja käytetään vähemmän ja uusiutuvia enemmän, jolloin hiilidioksidipäästöt pienenevät. Ja meidän ei todennäköisesti tarvitse selittää, että se on hyväksi ympäristölle. Kiitos, että käytit aikaasi lukeaksesi tämän.

image
Huomasithan!
Se on vihdoinkin täällä!
Meidän uusi ilmastoviisas hybridivaippa
Voimme nyt ylpeänä esitellä upouuden ilmastoviisaan hybridivaipan, joka on kehitetty yhdessä vanhempien ja vauvojen kanssa.
Image
35 % pienempi
hiilijalanjälki*
*Verrattuna tavalliseen Libero-vaippaan
Projekti huomista varten - työmme kestävän kehityksen parissa
Me Liberolla työskentelemme vauvojen kanssa joka päivä. Sen takia ilmasto ja tulevaisuus ovat meille tärkeitä. Haluatko tietää lisää työstämme kestävän kehityksen parissa?
Lue lisää täältä

Mitä haluat tietää vaipoista?

Kysymyksiä ja vastauksia -osiosta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.
Ilmastovaikutusten vähentämisellä tarkoitetaan hiilidioksidipäästöjemme (CO2) vähentämistä. CO2 on kasvihuonekaasu – ja ilmakehän korkeat CO2-pitoisuudet edistävät ilmaston lämpenemistä. Tämän lanseerauksen myötä vähennämme Libero-vaippojen ilmastovaikutuksia käyttämällä 60 % kierrätysmuovia pakkauksissamme ja CO2-päästöjä vähentävää materiaalia vaipoissa.
Lisäksi Liberon vaippatehtaissa käytetään vain sertifioitua ja uusiutuvaa sähköä.
Ilmastovaikutuksia mitataan tuotteen elinkaaren aikana syntyvien kasvihuonekaasujen määrän perusteella – tätä kutsutaan myös tuotteen ”hiilijalanjäljeksi”. Tuotteen tai palvelun hiilijalanjälkeä mitataan niin sanotulla elinkaariarvioinnilla (LCA), jossa mitataan kokonaisjalanjälkeä aina raaka-aineiden tuotannosta tuotteen jätehuoltoon ja kuljetuksiin.
Uudet pakkaukset on valmistettu vähintään 60 % kierrätysmuovista (PCR). Uusi pakkausmateriaali tuottaa vähemmän CO2-päästöjä verrattuna uusiin, fossiilisiin materiaaleihin.
Käyttämällä kierrätysmuovia ja antamalla sille uuden elämän vähennämme turhaa jätettä, säästämme luonnonvaroja ja vähennämme hiilidioksidipäästöjä.
Pakkaus on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Kutsumme sellaisia täpliä ”kauneusvirheiksi”. Jokainen täplä osoittaa, että olemme ottamassa askeleen oikeaan suuntaan ilmastovaikutustemme vähentämiseksi. Tämäntyyppiset kauneusvirheet voivat vaihdella ostoksesta toiseen.
Me Liberolla haluamme tehdä kaikkemme vähentääksemme ilmastovaikutuksiamme – ja välttää käyttämästä enemmän luonnonvaroja kuin tarvitsemme. Siksi käytämme 60 % kierrätysmuovia (PCR) pakkauksissamme ja teemme samalla pakkauksesta ohuemman. Näin vähennämme muovin käyttöä.
Uudet Libero-vaipat on valmistettu materiaaleista, joiden CO2-päästöt ovat aiempaa pienemmät. Uutuus tämän vuoden osalta on, että vaippamme sisältävät biomassatasapainotettuja materiaaleja. Biomassatasapainotettuja? Lyhyesti sanottuna kyse on fossiilisten luonnonvarojen käytön asteittaisesta lopettamisesta ja niiden korvaamisesta uusiutuvilla luonnonvaroilla vaippojen raaka-aineiden valmistuksessa.
Se on älykäs ja helppo tapa päästä vähitellen eroon fossiilisista luonnonvaroista. Kyse on siitä, että raaka-aineiden toimittajat korvaavat vähitellen fossiilipohjaiset luonnonvarat. Sen sijaan he käyttävät erilaisia uusiutuvia luonnonvaroja tuotantoyksiköissään valmistaessaan materiaalia tuotteisiimme.
”Bio” tarkoittaa, että se on peräisin uusiutuvista lähteistä – meidän tapauksessamme mäntyöljystä ja kierrätetystä ruokaöljystä.
Viime kädessä se merkitsee sitä, että valmistamme vaippoja, joiden hiilijalanjälki on pienempi ja edistämme kiertoyhteiskuntaa, käyttämällä enemmän uusiutuvia luonnonvaroja tai kierrätysmateriaaleja.