Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

close

Laske vaatimustasoa ja nauti vanhempainvapaasta

On helppo unohtaa, että lapsen mielentila ja tarpeet ohjaavat ajankäyttöäsi vanhempainvapaan aikana. Talon kunnostus, yhteydenpito työkavereihin ja puutarhatyöt eivät ole aivan etusijalla tärkeysjärjestyksessä. Mutta yhdessäolosta nauttiminen on.

Tutustukaa rauhassa toisiinne

On päiviä, jolloin lasta pitää kantaa koko ajan sylissä. Voi ehkä tuntua turhauttavalta, kun joutuu muuttamaan päiväsuunnitelmia. Siksi onkin paras pysytellä lapsen kanssa ensimmäiset kuukaudet oman kodin rauhassa. Näin ehditte tutustua toisiinne ja tottua uuteen elämään vauvan kanssa. Kutsukaa mahdollisimman vähän vieraita ja pyytäkää heitä tuomaan tullessaan tarjottavaa.

Yritä olla turhautumatta kaikesta, mikä jää tekemättä. Laske sen sijaan vaatimustasoa ja nauti yhteisestä ajastanne. Pyri lepäämään ja ota itsekin päiväunet, kun lapsi nukkuu. Syö hyvin ja yritä joskus ehtiä rentoutua lehden, kirjan tai TV:n parissa.

Nauti ajasta vauvan kanssa – aika menee nopeasti

Käy kävelyillä, ota rennosti tai nuku lapsen kanssa. Ota asiat vastaan sellaisina, kuin ne tulevat. Ole spontaani. Vältä tekemästä suunnitelmia. Aika menee nopeasti – niin kaikki vanhemmat sanovat, kun heidän vanhempainvapaansa on ohi.

Cafè au lait -maailma ja hyvät ystävät

Pian kaipaat päästä lastenvaunujen kanssa ulos, ehkäpä kävelylle tai kahvilaan tapaamaan ystäviä. Solmit vaikka uusia tuttavuuksia, kun tapaat ihmisiä, jotka ovat samassa elämänvaiheessa ja joiden kanssa on paljon yhteistä. Se voi olla vaikka elinikäisen ystävyyden alku.

Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...