close

Töihinpaluu äitiysvapaan jälkeen

Aikuiskontaktit, lounastamiset, työkokoukset… tuntuuko oudolta palata työhön lapsen syntymän jälkeen? Vaikka työkavereiden tapaaminen ja työhön meno onkin mukavaa, kaipaat ehkä pikkuihmistä. Tasapainoilu voi tehdä tiukkaa. Ei siis mikään ihme, jos joskus on mieli maassa.

Viimeiset kotona vietetyt viikot tai päivät menevät nopeasti ja olet takaisin työelämässä ennen kuin huomaatkaan. Jotkut asiat ovat ehkä ihan ennallaan, mutta elämä kyllä muuttuu lapsen syntymän myötä.

Pidä huolta itsestäsi ja teistä kaikista

Muista pitää hyvää huolta itsestäsi, kun taas aloitat työnteon. On stressaavaa yrittää olla samanaikaisesti hyvä työtoveri ja fantastinen vanhempi.

Tässä muutama selviytymisvinkki:

  • Laske omia ennakko-odotuksia siitä, että voisit selvitä vanhemman tehtävistä ja samalla jatkaa työntekoa entiseen tapaan. Asiat eivät ole niin kuin ennen, mutta opit kyllä uusia rutiineja.
  • Salli itsellesi tunteet, olivatpa ne sitten suuria tai olemattomia. Olet suuren elämänmuutoksen keskellä.
  • Mieti tarkkaan, mikä on tärkeää. Mihin tärkeysjärjestykseen haluat ja voit asettaa työnteon ja vanhempana olemisen?
  • Laske vaatimustasoa ja panosta siihen, mikä juuri nyt tuntuu oikealta ja tärkeältä. Tämä on todella tärkeä ajanjakso elämässäsi, eikä se jatku ikuisesti.
  • Puhu kumppanisi kanssa kotitöiden jakamisesta niin, että teille molemmille jää energiaa toisianne ja perhettä varten. Sitä paitsi tasa-arvoinen suhde on kestävämpi.Ovatko kaikki väsyneitä työn ja päiväkodin jälkeen? Lue vinkkimme siitä, miten selvitään iltapäivän kitinätunneista.

Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...