Kakkaetiketti ja vaipanvaihto

Bajsetikett & blöjbyten

Kakkaetiketti ja vaipanvaihto

Vaipanvaihto on iso asia tulevalle vanhemmalle. Moni ei ole tehnyt sitä koskaan ennen. Toiset valmistautuvat löyhkäävään kaaokseen, kun taas toisilla ei ole aavistustakaan siitä, mitä tuleman pitää. Kun sinusta on tullut vanhempi, huomaat, ettei asiassa ole mitään ihmeellistä. Pikemminkin päinvastoin. Vaipanvaihdosta tulee luonnollinen osa arkea ja usein mukava hetki lapsen kanssa. Muutamat vinkit voivat kuitenkin tehdä siitä hieman helpompaa sekä sinulle että vauvallesi.

Haista ja tarkista

Joidenkin kakkavaippojen hajun tuntee kilometrien päähän. Toiset eivät haise ollenkaan. Koska pissa ja kakka voivat ärsyttää vauvan herkkää ihoa, vaippaa ei pidä jättää vaihtamatta liian pitkäksi aikaa. Jos epäilet, että pikkuisen vaippaan on tullut täytettä, voit ensin nuuskaista ja sitten kurkistaa. Ota varovainen pinsettiote vaipan yläreunasta, niin et tökkää sormiasi tuotoksiin.

Vaipanvaihdon valmistelu

Järjestä kotiin paikka, jonne on hyvä mennä rauhassa vaihtamaan vaippa ja jossa kaikki on helposti käden ulottuvilla. Jos sinulla on vilkas pikkuinen, joka ei mielellään makaa aloillaan, kannattaa tehdä hieman valmisteluja ennen vaipanvaihtoa. Ennen kuin laitat vauvan hoitopöydälle, ota esiin pesulaput, vaipat ja muu tarvittava, kuten puhdistuspyyhkeet, hoitoöljy, pyyhe ja lelu.

Bajsettiket och blojbyte 01

Tuotteet

Vauvan iho on vain puolet aikuisen ihon paksuudesta ja huomattavasti herkempi. Varsinkin peppu on kovilla, koska se joutuu kosketuksiin pissan ja kakan kanssa, jotka saattavat ärsyttää ihoa. Siksi on tärkeää hoitaa ihoa oikein – varsinkin pohjoisessa ilmastossamme, joka helposti kuivattaa herkkää ihoa.

Kaikki ihonhoitotuotteemme on kehitetty erityisesti vauvojen herkälle iholle. Ne ovat täysin hajusteettomia ja sisältävät hoitavaa pohjoismaista rapsiöljyä. Niillä on myös Joutsenmerkki ja Asthma Allergy Nordicin suositus. Eikö olekin hyvä juttu?

Tyttö vai poika?

Kun vaihdat vaippaa tytölle, pese edestä taaksepäin, ettei virtsaputkeen pääse bakteereja. Jos häpyhuulten sisäpuolelle on päässyt kakkaa, pese se pois ohuella ja pehmeällä pesulapulla, jonka olet kostuttanut veteen ja hoitoöljyyn. Voit myös käyttää rapsiöljyä sisältävää puhdistuspyyhettä.

Pojan pesu on helpompaa, mutta ethän vedä esinahkaa taaksepäin ja varmista myös, ettei virtsaputkeen joudu kakkaa.

Bajsettiket och blojbyte 02
Muista, ettei vauvaa koskaan saa jättää hoitopöydälle valvomatta! Jos sinun on käännyttävä tai kumarruttava, pitele aina toista kättäsi tukevasti vauvan vatsan päällä.

Anna kakkarauha

Monet vauvat ovat kakkaamisen suhteen samanlaisia kuin me aikuisetkin. He haluavat tehdä tarpeensa kaikessa rauhassa. Siksi he mielellään katsovat muualle tai ryömivät piiloon kakkaamaan. Anna vauvasi tehdä niin. Älä stressaa vauvaa seuraamalla häntä tai tavoittelemalla hänen huomiotaan. Tuoreena vanhempana tiedät varmasti, miten tärkeää on saada hieman aikaa itselleen, varsinkin vessakäyntiä varten.