Mitä me teemme

What we do hero image

Mitä me teemme parempaa huomista varten

Kestävässä kehityksessä on kyse kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta. Meille on tärkeää luoda pitkäaikainen tasapaino ihmisen ja ympäristön tarpeiden välillä. Se on lähtökohtamme.

Lapsesi parhaaksi – tänään ja huomenna

Olemme onnistuneet vuosien varrella tekemään vaipoistamme ohuempia ja vähentämään niiden painoa melkein viidesosalla.* Ohuempi vaippa antaa lapsellesi enemmän liikkumavapautta. Kevyempi tuote on myös ympäristöystävällisempi. Silloin käytämme vähemmän resursseja, jätteiden määrä pysyy mahdollisimman pienenä ja kuljetus on tehokkaampaa.

Tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten olemme onnistuneet parantamaan vaippojamme sinun, lapsesi ja maapallon hyödyksi.

* Olemme vähentäneet tuotteen painoa 19 % vuodesta 2008, mikä johtaa jätteiden määrän ja tarpeettoman resurssien käytön vähenemiseen. **Tuotteen painon muutokset ovat keskiarvoja, jotka perustuvat vauvanhoitotuotteiden elinkaariarviointeihin.

Kestävän kehityksen merkitys

On sanomattakin selvää, että ilmastovaikutusten vähentämiseksi on vielä paljon tehtävää. Ohessa on lueteltu vain muutamia asioita, joita parhaillaan teemme.

 • Jatkuva työ entistä energiatehokkaamman tuotannon takaamiseksi
 • Pakkaukset, joissa suurempi määrä uusiutuvaa ja kierrätettyä materiaalia
 • Älykäs tuotesuunnittelu vauvojen, vanhempien ja ympäristön hyödyksi
 • Kestävämpiä raaka-aineiden lähteitä
 • Ei haitallisia tai tarpeettomia kemikaaleja
 • Vanhemmuutta, terveyttä ja hygieniaa koskevan asiantuntemuksemme jakaminen
 • Jätteiden määrän vähentäminen
 • Aktiivinen tuki vanhemmille vanhemmuuden helpottamiseksi
Sustainability sea

Olemme edistäneet kestävää kehitystä jo kauan

 • Olemme vähentäneet hiilijalanjälkeämme 16 % housuvaippojen osalta ja 25 % teippivaippojen osalta vuodesta 2008*
 • Vaippapakkauksemme koostuvat nyt yli 50 %:sesti uusiutuvasta materiaalista, vastuullisesti kasvatetusta sokeriruo'osta. Se tarkoittaa sitä, että vähennämme öljypohjaisen muovin käyttöä ja pienennämme ilmastovaikutuksiamme.
 • 100 % tehtaissamme käytettävästä sähköstä on peräisin uusiutuvista lähteistä kuten auringosta, tuulesta, vedestä ja biomassasta. Tämä sähkö tuottaa pienemmän hiilijalanjäljen kuin uusiutumattomista lähteistä kuten öljystä, maakaasusta ja hiilestä peräisin oleva sähkö. Ostamme tehtaillamme käyttävämme sähkön ulkoisesti. Ostettavalla sähköllä on alkuperätakuu sertifiointi. Näitä sertifikaatteja myöntävät ulkoiset instituutiot, kuten European Electricity Certification System (EECS), jotka takaavat luotettavuuden. Tällä tavalla tuemme uusiutuvan sähkön kehitystä kaikilla markkinoilla.
 • Olemme vähentäneet tuotteen painoa 19 %:lla vuodesta 2008 alkaen. Tämä vähentää jätteen määrää ja tarpeetonta resurssien käyttöä**
 • 100 % vaipoissamme käytettävästä puumassasta on valmistettu FSC® Chain of Custody -sertifioidusta puusta

*Perustuu Essityn suorittamaan ja Ruotsin ympäristökeskuksen todentamaan elinkaarianalyysiin 2017
**Tuotteen painomuutokset ovat keskiarvoja, jotka perustuvat vauvanhoitotuotteiden elinkaariarviointeihin

Mitä tarkoitamme ilmastovaikutuksilla?

Kun puhumme ilmastovaikutuksista, tarkoitamme niiden kasvihuonekaasujen kokonaismäärää, jotka vapautuvat ilmakehään tuotteidemme tuotantoon, käyttöön ja jätehuoltoon liittyvien toimintojen yhteydessä.

Suoritamme jatkuvasti elinkaariarviointeja, joita käytämme ilmastovaikutusten laskemiseen. Tulokset ovat toistaiseksi osoittaneet, että ponnistelumme ovat tuottaneet tulosta.

Emme kuitenkaan tyydy siihen. Meillä on monia ajatuksia ja ideoita siitä, miten voimme vähentää ilmastovaikutuksiamme entisestään. Edessämme on vaikea haaste, mutta olemme varmoja siitä, että yhdessä voimme saada tuloksia aikaan. Näin lapsemme voivat kasvaa hyvinvoivassa maailmassa myös huomenna.

Libero on osa suurempaa perhettä

Libero perustettiin Ruotsissa vuonna 1980, mutta jo kymmeniä vuosia ennen sitä aloimme tutkia, miten voisimme tarjota parhaat ja hellävaraisimmat vaipat pohjoismaisille lapsille. SCA muutti sittemmin nimensä ja on nyt Essity.

Libero on nykyään osa isoa Essity-perhettä, joka kattaa useita tuotemerkkejä ja tuotteita monissa eri kategorioissa. Essityn kestävän kehityksen työ kattaa kaikki valmistamamme tuotteet. Jos haluat tietää lisää strategiastamme, tavoitteistamme ja saavutuksistamme, voit lukea lisää täältä.