Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

close

Synnytys ja doula

Oikeastaan heitä on ollut aina – naisia, joilla on kokemusta ja tietoa synnytyksistä. Nykyajan doula on koko perheen tukena synnytyksen aikana ja hänellä on usein tärkeä rooli myös ennen synnytystä.

Doulan tehtävänä on tukea vanhempia ennen synnytystä, sen aikana ja synnytyksen jälkeen.

Tarkoituksena on luoda positiivinen synnytyskokemus ja olla apuna kaikessa, mikä ei kuulu kätilön ja lääkärin rooliin. Doulan pyrkimyksenä on edistää sellaisen synnytyskokemuksen saamista, jota vanhemmat voivat muistella lämmöllä. Doula jakaa omia kokemuksiaan, voimaansa, rauhallisuuttaan ja käytännön taitojaan.

Yhdessä tulevien vanhempien kanssa

Doula luo rauhallisen ja lämpimän ilmapiirin vanhempien toivomusten mukaan ja on läsnä koko synnytyksen ajan. Hän antaa henkistä ja fyysistä tukea ja käytännön tietoa ennen synnytystä, sen aikana ja synnytyksen jälkeen. Doula ei anna lääketieteellisiä neuvoja ja hänellä on tarkasti rajattu rooli synnytysosaston henkilökuntaan nähden, jolla on lääketieteellinen vastuu.

Doula tukee molempia tulevia vanhempia

Doula tekee synnytyshuoneesta viihtyisän vaikka musiikin avulla, hän hakee ruokaa, voi ottaa kuvia tai kuvata videoita, antaa hierontaa ja muuta rentoutushoitoa, ja toimii rauhallisena ja myönteisenä synnytystukihenkilönä. Doula tukee molempia. Puoliso on tulevan äidin tärkein tukihenkilö mutta voidaan sanoa, että doula auttaa häntä antamaan entistä parempaa tukea. Tavoitteena on välittää turvallisuutta ja uskoa naisen ja parin omiin voimiin ja resursseihin. Lue lisää siitä, miten voitte jakaa raskauden.

Pyydä synnytykseen mukaan ystävää tai palkkaa ammattimainen doula

Periaatteessa kyse on siitä, että nainen tukee toista naista ja tämän puolisoa synnytyksen aikana. Jos olet mukana auttamassa ystävää tai sukulaista, sinäkin olet oikeastaan doula.
On myös olemassa ammattimaisia doulia, jotka ovat käyneet koulutuksen ja joita voi palkata mukaan synnytykseen.

Doula on ollut olemassa kauan

Sana ”doula” juontaa kreikan kielestä ja tarkoittaa ”palvelijatarta”. Naiset, joilla on kokemusta lasten synnyttämisestä auttavat toisia naisia synnyttämään, on ikivanha perinne, jota on esiintynyt ja esiintyy eri kulttuureissa. Lue myös: Kotisynnytys

Pitkään oli itsestäänselvyys, että synnyttävän äidin ympärille kokoontui kätilön lisäksi muitakin naisia tukemaan synnyttäjää ja antamaan käytännön apua. Doulan avulla synnyttäminen voi olla tapa verestää ikivanhoja naisperinteitä.

Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...