close

Lapsen hiustenpesu

Tee kylvystä ja hiustenpesusta mukava hetki. Pienen lapsen hiusten pesuun riittää pelkkä haalea vesi. Kun pelkkä vesi ei enää riitä, ja hiukset on pestävä shampoolla, voit ottaa käyttöön uimalasit! Alla vinkkejä siitä, miten saat hiustenpesun onnistumaan.

Vauvan hiukset eivät koskaan rasvoitu eivätkä likaannu. Voit pestä hiukset haalealla vedellä. Pyöritä sormiasi hiuksissa ja hiero kevyesti sormenpäillä hiuspohjaa. Tämä riittää lapsen ensimmäisen elinvuoden aikana ja useimmat lapset nauttivat huolenpidosta. Oliko lapsellasi syntyessään paljon hiuksia? Silloin tarvitaan vähän erityistä hoitoa; vedellä pesua ja hiusten selvittelyä. Syntymähiukset kuluvat yleensä pois ennen uusien hiusten kasvua. Joskus uudet hiukset ovat aivan eriväriset kuin vauvahiukset.

Shampoon kanssa vai ilman?

Noin kahden vuoden iässä lapselle kasvaa uudet hiukset. Silloin vauvahiukset vähitellen vaihtuvat hieman karkeampiin hiuksiin.
Jos lapsi on alkanut syödä itse tai oksentaa, ja hiuksissa voi olla sekä ruokaa että oksennusta, on aika pestä hiukset shampoolla. Huuhtele hiukset huolellisesti, että saat pois kaikki shampoon jäänteet. Käytä aina lastenhoidossa mahdollisimman vähän kemikaaleja. Hiuksia ei tarvitse pestä joka kylvyn yhteydessä, lapsen hiukset eivät rasvoitu yhtä helposti kuin aikuisten.

Helppo ja hauska tapa pestä lapsen hiukset:

  • Tarkista ensin, että kaikki tarvikkeet ovat käden ulottuvilla, ettei sinun tarvitse irrottaa otetta lapsesta.
  • Nojaa lapsen päätä taaksepäin niin, että lapsi makaa turvallisesti kylpyammeessa ja katselee kattoon, kun huuhtelet hiukset sekä hierot hiuksia ja hiuspohjaa.
  • Anna lapsen pidellä pyyheliinaa kasvoillaan, jos huuhtelet hiukset käsisuihkulla.
  • Pidä hiustenpesu ja kylpy erillään toisistaan, jos lapsi ei pidä hiustenpesusta. Näin lapselle ei kehity vastenmielisyyttä kylpyä kohtaan. Lue lisää lapsen kylvettämisestä tai vauvauinnista.
  • Anna lapsen käyttää hiustenpesulieriä tai uimalaseja, jos se helpottaa hiusten pesua teille molemmille.
  • Anna lapsen joskus kokeilla pestä sinun hiuksesi.
  • Jos käytät shampoota: Anna lapsen muotoilla hauskoja kampauksia vaahtoisista hiuksistaan.
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...