hero-desktop hero-mobile

Tärkeimpien pikkupörriäistemme hyväksi!

hero-sticker

Me Liberolla haluamme, että kaikki lapset saavat kasvaa maapallolla, jossa on monia kasveja ja eläimiä.

Tämän kesän Save the Bees -kampanjalla haluamme levittää tietoa mehiläisten ja muiden pienpölyttäjien tärkeydestä. Ne säilyttävät ekosysteemin tasapainon ja saavat aikaan vehreyttä, ruokaa ja biologista monimuotoisuutta.

Joten kun yhdessä huolehdimme pienistä mehiläisystävistämme, panostamme myös planeettaan, jonka lapsemme perivät.

cards-background-desktop cards-background-mobile

Ole ystävällinen mehiläisille!

Auta mehiläisiä tarjoamalla niille ruokaa

Auta mehiläisiä tarjoamalla niille ruokaa

Istuta mehiläisystävällisiä kukkia

Auta janoisia mehiläisiä

Auta janoisia mehiläisiä

Perusta mehiläisten juomapaikka

Auta mehiläisiä tarjoamalla niille asuinpaikka

Auta mehiläisiä tarjoamalla niille asuinpaikka

Perusta mehiläishotelli

SULJE ARTIKKELI
close
article-hero

Auta mehiläisiä tarjoamalla niille ruokaa

Yksi mehiläisten ja muiden pölyttäjien suurimmista uhista on ruoan, eli siitepölyn ja meden puute. Auta mehiläisiä syömään itsensä kylläisiksi istuttamalla kukkia, perustamalla niitty tai vain jättämällä nurmikon leikkaamatta.

Istuta mehiläisystävällisiä kukkia

Parasta mitä voit tehdä auttaaksesi mehiläisiä löytämään ruokaa, on istuttaa kukkia ja kasveja, joista mehiläiset pitävät! Valitse lajikkeita, jotka kukkivat varhaisesta keväästä syksyyn.

Kaikki voivat auttaa istuttamalla kukkia, esimerkiksi ruukkuihin parvekkeelle, sisäpihalle, terassin kulmaan tai puutarhaan. Kysy ”mehiläisystävällisiä” kukkia paikallisesta puutarhamyymälästäsi, niin saat ehdotuksia, jotka sopivat juuri sinun istutuspaikkaasi ja kasvuvyöhykkeellesi. Kannattaa myös kurkistaa Pistekauppaan, jossa voit juuri nyt vaihtaa pisteitä hienoon pakkaukseen, joka sisältää mehiläishotellin ja siemenpussin.
article-image-1
Anna nurmikon kasvaa

Useimmilla kaupunkien viheralueilla on lyhyeksi leikattu nurmikko, ja sama koskee omakotitalojen puutarhoja ja monia kerrostaloalueita. Vihreät nurmikot ovat ehkä kauniita, mutta ne eivät tue kovin hyvin biologista monimuotoisuutta. Jos sen sijaan jätämme nurmikon leikkaamatta, vahvistamme paikallista ekosysteemiä. Luonnollisesti kukkivat kasvit, kuten voikukat, apilat ja siankärsämöt ovat erittäin arvostettuja pienten pölyttäjien keskuudessa.

Lisäksi kukkaniitty nurmikon sijaan vaatii vähemmän puutarhatöitä.

Ihan vain tiedoksi!
article-image-2
flower
article-hero

Auta janoisia mehiläisiä

Aivan kuten ihmisillekin, mehiläisille tulee jano ja niiden täytyy juoda. Mutta kun ulkona on kuivaa, niiden on vaikea löytää juotavaa. Voit auttaa tekemällä kotona mehiläisten juomapaikan ja viemällä sen ulos sinne, missä on kukkia.

Perusta mehiläisten juomapaikka

Mehiläiset tekevät ahkerasti töitä pölyttämällä kasveja. Ja aivan kuten ihmisillekin, niille tulee jano ja niiden täytyy juoda. Ongelma on, että joskus niillä ei ole vettä saatavilla. Lätäköt haihtuvat nopeasti, ja mehiläiset saattavat hukkua syvempään veteen, kuten puroihin ja vesistöihin. Tässä voit auttaa mehiläisiä perustamalla mehiläisten juomapaikan. Se on helppoa ja sen voi useimmiten tehdä kotoa löytyvistä tarvikkeista.
article-image-1
Ota tyhjä vuoka tai vati, mielellään halkaisijaltaan yli 20 senttimetriä. Täytä se vedellä ja esimerkiksi kivillä, kävyillä ja simpukoilla. Niille mehiläiset voivat laskeutua, kun ne haluavat juoda. Mehiläisten juomapaikka kannattaa sijoittaa paikkaan, jossa on kukkia. Ota tavaksesi käydä välillä tarkistamassa, että se ei kuivu.
article-image-2
flower
article-hero

Auta mehiläisiä tarjoamalla niille asuinpaikka

Pienen villimehiläisen voi olla vaikea löytää kotia. Perusta mehiläishotelli auttaaksesi yksinäisiä mehiläisiä ja muita pölyttäviä hyönteisiä tarjoamalla niille turvallisen makuupaikan. Kiitoksesi ne auttavat hedelmöittämällä hedelmäpuita, marjapensaita ja kukkia!

Perusta mehiläishotelli

Monet villit mehiläiset elävät yksin ja niiden on vaikea löytää itselleen asuinpaikkaa. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että me ihmiset olemme hävittäneet monet niiden luonnollisista pesäpaikoista. Jos haluat auttaa kodittomia mehiläisiä ja muita pölyttäviä hyönteisiä, voit helposti perustaa mehiläishotellin. Kiitoksesi ne auttavat hedelmöittämällä asuinpaikkasi hedelmäpuita, marjapensaita ja kukkia.

Mehiläishotelleja on monenlaisia ja monenmallisia, eikä hotellin välttämättä tarvitse olla suuri. Tärkeintä on, että perustat sellaisen. Voit rakentaa hotellin itse, ostaa valmiin tai juuri nyt tilata sellaisen Pistekaupastamme. Mehiläishotellin rakentamiseen voit käyttää esimerkiksi bambunruokoja, käpyjä, tikkuja, olkia ja puupaloja, joissa on reikä.
article-image-1
Mihin hotelli sijoitetaan?

Sijoita mehiläishotelli noin 1–1,5 metrin korkeudelle maasta, esimerkiksi puunrunkoon, talon seinään, portinpylvääseen tai aitaan. Paikan on hyvä olla hieman tuulelta suojassa, lähellä kukkivia kasveja tai puita ja itä- tai eteläsuuntaan. Tämän jälkeen mehiläishotellin annetaan vain olla ja toivotaan, että pienet vieraat löytävät sinne nopeasti!
article-image-2
flower

Kerää koodeja ja tilaa Liberokerhon Pistekaupasta!

Näin rekisteröit koodit!
1
Liity jäseneksi
Liity Liberokerhon jäseneksi rekisteröitymällä täällä.
Se on täysin ilmaista!
2
Kerää koodeja
Kerää Save the Bees - ja Libero Touch -vaippapakettien sisäpuolella olevia koodeja.
3
Rekisteröi koodit
Rekisteröi koodit Liberokerhon tilillesi tai skannaa nelikulmainen QR-koodi kätevästi suoraan Libero-sovelluksessa. Kampanjakoodit ovat aktiivisia 31. elokuuta 2024 asti.
4
Klikkaa suosikit kotiisi
Kerättyäsi riittävästi koodeja voit tilata upeita mehiläistuotteitamme. Tuotteita on kuitenkin rajoitettu erä, joten älä odota liian kauan ennen kuin tilaat!
diaper-sticker-mobile