Banaanileipä

Bananbröd

Banaanileipä

Makea mutta terveellinen, helppo leipoa ja ylivertaisen maukas. Banaanileipä on erinomainen välipala raskaana oleville makean himon tyydyttämiseen. Se on silti täyttävä!

70 min
1 limppu
Ainekset 1 limppu
Kypsiä banaaneja – mieluiten ruskeakuorisia 2 kpl
Viiliä 2 dl
Kuitukaurahiutaleita 2 dl
Grahamjauhoja 2 dl
Vehnäjauhoja 2 dl
Soodaa 1.5 tl
1 hyppysellinen suolaa

Toimi näin

Num 1
Kuumenna uuni 190 C°:seen / alalämmölle ja päällystä leipävuoka (1,5 litraa) leivinpaperilla.
Num 2
Kuori banaanit ja muserra ne haarukalla. Lisää loput ainekset ja valmistele paksu ja tahmea taikina.
Num 3
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 50–60 minuutin ajan. Ota esiin ja anna jäähtyä ritilän päällä, ennen kuin viipaloit leivän.

Vinkki!

Jos haluat vegaanisen leivän, voit korvata viilin soijajugurtilla.