onko oikein kun isän ei anneta pitää isyysvapaata!

mieheni ei anneta pitää isyysvapaata ollenkaan ollaan pian lapsen syntymästä asti (26.8.2012) kysytty että onnistuuko isyysvapaan pitäminen niin aina sanotaan ettei nyt..aivan ihmeellistä touhua.tosin olen minä hyvin tytön kanssa pärjännyt kahdestaanki päivisin mutta kyllä sitä välillä tarvii toistakin vaikka käy meillä kodin hoitaja mutta vain 2 kertaa viikossa mutta kyllä se kivaa olis jos tytön isä olisi sen vapaan ansainnu..

20.3.2013
terhi2
terhi2

Otteita mol.fi sivustolta

Työntekijällä on työsopimuslain mukaan oikeus saadavapaaksi aika, jolta hän voi saada äitiys-, erityisäitiys-, isyys- taivanhempainrahaa. Äitiysvapaa on 105 arkipäivää. Isyysvapaata voi pitää 1-18arkipäivää lapsen syntymän jälkeen äitiys- tai vanhempainrahakaudella enintäänneljässä jaksossa.

Kunkin vapaan käytöstä on ilmoitettava työnantajalleviimeistään kaksi kuukautta ennen vapaan alkamisajankohtaa. Ottolapsenhoitamiseen liittyvästä vanhempainvapaasta on ilmoitettava kaksi kuukauttaennen vapaan alkamisaikaa vain, jos se on mahdollista. Enintään 12 arkipäivääjatkuvien vapaiden osalta ilmoitusaika on kuitenkin yksi kuukausi. Myös joskahden kuukauden ilmoitusajan noudattaminen ei ole mahdollista puolisontyöhönmenon vuoksi, työntekijällä on oikeus jäädä vanhempainvapaalle kuukaudenilmoitusaikaa noudattaen, jos siitä ei aiheudu työnantajalle vakavaa haittaa.

20.3.2013
misukka
misukka

kuulostaa hankalalta, kannattaa siis olla mustaa valkoisella, että milloin on ilmoittanut asiasta. eli laittaa vaikkapa myös sähköpostilla, kun on imoittanut. meillä tuttavalla ei pari ensimmäistä yrittämää onnistunut, kun ei mukamas ollut ilmoittanut. laittoi heti spostin työnantajalle ja sai pidettyä vapaansa. me ollaan imoitettu aina reilusti ennen vauvan syntymää, niin on saanut pitää vapaat.

ja eikös muuten ollut, että ilmoitus riittää kuukausi etukäteen, jos pitää enintään pari viikkoa kerrallaan?

20.3.2013
äipsyli
äipsyli

Meillä isännällä oli just vähän aikaa sitten kertoa tilanne, et heille otettiin uus työntekijä joka suoraan hastattelussa sanoi, että hän sit haluaa pitää heti isyysloman jos hänet valitaan. Että emäntä on viimeisillään. Sai työpaikan ja sai isyysvapaansa viikko töiden alotuksen jälkeen ku emäntä poksahti.

Ei voi ku ihmetellä noita firmoja joissa ei isyysvapaita anneta kuin pakottamalla.

20.3.2013
misukka
misukka

Niin eihän se tosiaan tarvi kun ilmottaa vaan vähintään tuo 2kk ennen että sillon jää.ei sitä voida kieltää pitämästä.

20.3.2013
Äitiorava
Äitiorava

toki noi kesäkuukaudet on pahat järjestää ku on muutenki kesälomia sun muita. Käske sen ukkos ny mennä sinen pakeille et hän haluaa sen vanhempainvapaansa pitää, että nyt olis paree järjestyä se loma ennen loma-aikaa jos haluuvat sen helpommin järjestettäväksi.

20.3.2013
misukka
misukka

niin...onhan se tosin nuinki

20.3.2013
terhi2
terhi2

Ei sitä pidä mennä kyselemään et onnistuuko jos aina vaan tulee vastaus että ei nyt. Laki sanoo et asiasta on ilmoitettava 2kk ennen. Joten isäntä menee nyt ja sanoo pomolleen että kesäkuun alusta hän pitää isyysvapaansa sopi tai ei. Se on vaan sovittava.

20.3.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...