Oikeudet isyyteen

Eilen sain tietää, että veljelläni on kaksoset. On salannut aivan kaikilta koko asian, on siis tiennyt jo raskausaikana.. Kaksoset nyt n. 2kk ikäiset, eikä ole heitä tavannut. Eilen sitten kaksosten äiti ilmoitti äidillemme, että tarttis tietää että sun pojalla on kaks lasta, että mites meinasit maksaa poikas virheet. Kysessää siis nuoria 18v molemmat. Tyttö ei ole pitänyt yhteyttä eikä vaatinut mitään veljeltäni, ilmoitti vaan kunnes ne synty. Tytöllä kuitenkin ollut useita irtosuhteita ja veljeni sano että tyttö ois seurustellut jonkun kanssa samaan aikaan kun ne oli sängyssä olleet. Onko veljelläni oikeutta vaatia dna-testia? Tyttö ilmoitti jo ettei aio suostua testeihin... Ja jos testit tulee juttu vedeetään oikeuteen siitä että veljeni tarjosi alaikäiselle alkoholia ja sekaantui alaikäiseen, oli tuona aikana jo siis 18. Veli sano mulle että hän ei tienny tytön ikää, eikä ole ketään pakottanut juomaan.. tarjonnut kaikille seurueessa oleville olutta.. Melekonen soppa!!! Miten tästä selvitään?

18.3.2013
Felize
Felize

Veli ois nyt halukas tapaaman poikia, oli ne omia tai ei. Mutta näkis niitä ensimmäisen kerran, no tyttöhän ei vastaa enään puhelimeen koska tietää että aiotaan isyys selvittää. Harmillista :/ Onneksi veli on jotenkin helpottunut kun me tiedetään ja ei tarvii yksin taakkaa kantaa. Sanoi että nukkui moneen kuukauteen kunnon yöunet:)

20.3.2013
Felize
Felize

Hieno juttu et veljesi on halukas lapsille isäksi ryhtymään. Mutta vakavasti puhuen. Kyllä se isyys kannattaa ehdottomasti varmistaa niillä dna-testeillä. Jos tällä typykällä ei ole halua siihen hommaan ryhtyä ni sittenhän sun veljelläsi ei ole vastuita niistä lapsista. Ja sen tytsin on ihan turha uhkailla yhtään millään.

Eli ei muuta ko testeihin vaan, vaikka oikeusteitse. Silloin ei voi tää lasten äiti sitä isyyden selvitystä kieltää.

19.3.2013
misukka
misukka

ja sen verran taustaa vielä, että lasten äiti on tällä hetkellä ensikodissa, hänen vanhempansa ovat ilmeisesti viinan viemiä..

19.3.2013
Felize
Felize

No siis velihän on suoraan sanoen vähän lapanen. Ei ole uskaltanut kertoa meille, koska pelkäsi meidän reaktiota. Ja kaikki tähän salailuun vaikuttaa se, että on ollut vuosia vuosia koulukiusattu ja tuntu ettei sillon saanut apua keltään..  Ei oikein tahdo lähteä ihmisten ilmoille, olisi vain kotosalla. Mutta siis joo, ajatteli ettei puhu kellekkään niin asia unohtuu eikä kukaan tuu hänelle mollaamaan ja pidä häntä nolona. Pelkää tulla nöyryytetyksi. Ei tietenkään tehtäisi näin, mutta sellainen ajatusmalli hänellä oli. Onneksi se asia korjattu ja sanoi että nyt helpottaa kun me tiietään.. Haluaa olla lastensa kanssa tekemisissä jos ne ylipäätään on hänen. Huoltajuudesta en tiedä, mutta aikankin säännöllistä tapaamisoikeutta toivoisi. Soiteltiin jo lastenvalvojalle, joka auttaa eteenpäin.

19.3.2013
Felize
Felize

16-vuotias ei oo enää "sakkolihaa".
Tässä vähä faktaa:
"Rikoslain 20. luvun 6 §:lla tarkoitetaan, ettei kukaan saa ryhtyä seksuaaliseen suhteeseen tai tekoon alle 16-
vuotiaan lapsen kanssa. Poikkeuksena tästä ovat iältään tai henkiseltä ja fyysiseltä kehitykseltään lähellä
toisiaan olevien nuorten väliset seksisuhteet, silloin kun kyseessä on molemminpuolinen suostumus. Toinen
ikäraja on 18 vuotta. Tämä suojaa nuorta perheensisäisessä ja luottamussuhteessa (esimerkiksi opettaja,
valmentaja) lapsen seksuaalisessa hyväksikäyttö tapauksessa."
Musta tuntuu et se muija on nyt vaa ruvennut uhkailemaan tuota sun veljeä, kun on tajunnut ettei yksin pärjääkään kahen vauvan kanssa. Voi olla et se tekee tätä samaa jokaselle niistä joitten kans oli petipuuhissa tuoho aikaan ku pikkuset on saanut alkunsa. Ja tuo on mun mielestä naurettavaa et pitää vielä vanhemmat sekoittaa asiaan. Veljes on jo täysi-ikäinen joten vanhemmillas ei ole velvollisuutta korvata hänen tekemisiään.

19.3.2013
miima_
miima_

Kuulostaa tosi kypsältä käytökseltä kaksosten äidinkin puolelta.Tosiaan 16-vuotta on tuo raja,joten alaikäiseen sekaantumisesta turha huolehtia,ja ehdottomasti veli voi vaatia dna testit,jos ei  äiti niihin suostu,niin ei veljellä mitään velvollisuuksia vauvoja kohtaan,kun ei todisteita että on isä.

Veljeä suosittelen ottamaan yhteyttä oikeusaputoimistoon,sieltä saa neuvoja ja ilmaisen asianajajankin jos veli on varaton.

18.3.2013
huiskutin
huiskutin

En nyt tiedä miten laillisten kiemuroiden mukaan menee, mutta oon käsittänyt että jos isä ei suoraan tunnusta olevansa isä, tai on epäily, että lasten isä voi olla joku muu, niin sillon tehdään ne isyystutkimukset, juurikin perimän mukaan? Eli kaiken järjen mukaan tällöin lasten äidin pitää sillon suostua niihin testeihin, eihän se muuten voi vaatia mitään elatusmaksuja tai muutakaan. Paitsi jos isyys tunnustetaan ilman testejä, mikä tässä tapauksessa ei ehkä oo se kannattavin juttu.

Alaikäiseen sekaantumisesta oon sen ymmärtänyt myös (korjatkaa jos menee ihan pieleen...) että se alaikäisyyden raja on 16 vuotta, ja kun veljesi kuitenkin on iältään melko samaa luokkaa lasten äidin kanssa, niin ei voida puhua alaikäiseen sekaantumisesta... Tuntuis jotenkin uskomattomalta että alkoholin tarjoamisesta alaikäiselle nostettais oikeusjuttu, varsinkin jos ikää ei oo ees tiedetty..

18.3.2013
virtaus
virtaus

--

18.3.2013
Felize
Felize
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...