Lapsen nukkumaan alkaminen

Puoli vuotiaan lapsen kanssa olen huomannut, ettei hän malta alkaa nukkumaan millään, jos ei ole tarpeeksi väsynyt. Hänen kanssa pitää touhuta ja seurustella jotta uni maistuupi paremmin. Usein kokeilen viedä lapsen sänkyyn siinä vaiheessa kun hän yhtään vaikuttaa väsyneeltä. Siihen lapsi vastaa itkemällä ja kiukuttelemalla, etten ole vielä tarpeeksi väsynyt. Silloin jatketaan leikkiä vielä hetken, tai laitan sitteriin istumaan tutti suussa ja harso kainalossa, siinä hän tykkää seurata väsyksiin asti minun touhuja. Usein sitten väsyy sitteriin ja nukahtaa siihen, kannan sen sänkyyn, missä hän jatkaa hyvin unia.

17.3.2013
inne
inne

keeponlearningmy.blogspot.fi

18.3.2013
Mirkasulkunen
Mirkasulkunen

se on ihmisiä ja tapoja taas erilaisia. Meillä mie oon vieny lapset sänkyyn sillon kun ne alkaa väsähtämään, ja siellä hakevat sitten unensa itse. Että leikkimään en ennää ota siinä kohtaa, tosin ei meillä sitä nukkumaanmenoa puolivuotiaana olla prostestoitukaan :) Ite oon aina ollu sitä mieltä että sängyssä nukutaan enkä ottas tuolla tavalla sitteriin nukahtamaan. Toki lapset välillä simahtelee minne sattuu, mutta en kuitenkaan ottas ite tavaksi tuommosta :)

17.3.2013
riu
riu

Tuon ikäinen saattaa jo olla yliväsynyt siinä vaiheessa kun kiukuttelee unta vastaan. Kannattaa laittaa lapsi nukkumaan jo hieman ennen sitä.

17.3.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...