Maitoallergisen ruokavalio?

Maitoallergia on minulle ihan vieras asia ja tarkoittaa vissiin ihan eri asiaa kuin laktoositon ruokavalio?   Mitä annetaan 1v2kk lapselle joka on tottunut syömään ihan kaikkea?  Nypyt tulivat vähitellen kun siirryttiin lehmänmaitoon kun tyttö oli 1v1kk ikäinen... Mulla on taipumusta atooppiseen ihottumaan joten lääkärissäkään ei ekoihin nyppyihin reagoitu mitenkään. Rupesin nyt kuitenkin miettimään maitoallergiaa?   Lääkäriin soitan huomenna ja varaan ajan.

17.3.2013
uppis
uppis
3 years, 9-month-old toddler

Hei! Maitoa on ihan joka paikassa, sipseissä, karkeissa, kekseissä, leivässä, pullassa, eineksissä, vaikka missä. Jos kokonaan haluat jättää maidon pois, on aluksi oltava tosi tarkka. Vegaanituotteet-sivuilta löydät varmasti maidottomia tuotteita, että ei tarvi kaikkia tuoteselostuksia alkaa kaupassa lukemaan. Meidän pojalla on ollut syntymästä asti maitoallergia, nyt ikää 14kk ja hyvin on opittu mitä saa syödä ja mitä ei.

Tosin maitoallegia ei ilmeisesti ole tosi paha kun vasta nyt oireilee. Voi olla että sietää esim juustoja ja hapanmaitotuotteita, vain juotava maito ei käy. Näin on yhden tutun lapsella. Sun pitää vaan alkaa kokeilemaan itse. Mutta varmista että lapsi saa riittävästi kalkkia koko ajan! Soijamaito voi maistua vähän oudolta alkuun. Esim Alpro sojan maitoihin on lisätty kalsiumia niin että siinä on sitä saman verran kuin lehmänmaidossa.

17.3.2013
hookoo
hookoo

Kiitos vastauksista =)

17.3.2013
uppis
uppis
3 years, 9-month-old toddler

Meillä kuopus on ns. herkkävatsainen. Eli maito aiheuttaa hirveitä pieruja ja vatsakipua. Maitoallergiaa ei ole missään vaiheessa testattu mutta kyllä sen huomaa kun maito ei vaan sovi. Laktoosista ei ole kyse, koska laktoositonkaan ei käy suurissa määrin. Viimeisen 3kk aikana on päästy siihen jamaan, että lapsi voi syödä leivän päällä juustoa mutta hajut on melkoiset. Ei enää huuda kivusta juustoa syötyään.

Maitona meillä soijamaito ja kaikki ruoka tehdään lapselle maidottomana. Onneksi monikin ruoka on helppo tehdä maidottomana. Perunamuusikin tehdään kaikille sama. Otan vaan kuopuksen annoksen erilleen, ennen kuin lisään voin ja maidon meidän muiden ruokaan.

Esikko on laktoositon, eli hän voi käyttää laktoosittomia tuotteita ja juustoa ilman rajoituksia.

Meillä onkin maitoa kaapissa joka lähtöön. Mulle tavallista, isännälle vähälaktoosista, esikolle laktoositonta maitojuomaa ja kuopukselle soijamaitoa.

17.3.2013
misukka
misukka

^^

17.3.2013
uppis
uppis
3 years, 9-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...