Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Vanhempainvapaasta

Meillä tällainen tilanne, että isäntä jää työttömäksi keväällä ja aloittaa uuden työn syksyllä. Täksi ajaksi mieheni siirtyy vanhempainvapaalle ja minä työttömäksi, koska muuten tulomme tippuisivat niin paljon. Syksyllä vaihtuu myös kotihoidontukeen, ellen mene vielä töihin. Kysymys kuuluu, että miten ilmoitan tämän työvoimatoimistoon? Jotain omantunnontuskia poden koska näin keplotellaan mutta kyse kahdesta kuukaudesta, rahallisesta pärjäämisestä ja saammepa olla kesän yhdessä vauvan kans kotona koska muulloin mieheni ei juuri kotiin ehdi. Kerronko siis koko tarinan vai sanon että etsin töitä tmv. Vaikka en kuitenkaan kesäksi etsi. Huoh :)

16.3.2013
kaun84
kaun84

Mä ilmottautuisin vaan työttömäksi enkä sen enempää alkais tarinoita kertoon :)

20.3.2013
Äitiorava
Äitiorava

Kun kotihoidontuki alkaa, mun mies aloittaa työt!:) Se tän kaiken pelastaakin ja voi periaatteessa ajatella tätä yhteisenä kesälomana... mut jotenkin nolottaa nää pykälien muokkaamiset, vaik periaatteessa yhteisen hyvän puolesta kaikki..

20.3.2013
kaun84
kaun84

Se on kyllä vähän tuurista kiinni että millainen ihminen siellä on vastassa. Mä itse olen niin karun rehellinen, että mä varmaan sepustaisin likimain koko stoorin siellä. Lähinnä tuo että tulee rahallisesti niin tiukkaa ettei ilman tällaista viritystä pärjätä. Ei sitä osuutta et te saatte kimpassa lomailla :)

Tosin viimeistään kotihoidon tuella teillä tulee tiukkaa joka tapauksessa. Se on niin onnettoman pieni raha...

20.3.2013
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Mun muehellä on niin paljon korkeammat vanhempainpäivärahat kuin työttömyyspäivärahat, joten siks ollaan tekemässä näin. Toisinpäin olisikin ollut huomattavasti helpompaa. Olin äitiyslomaani ennen hetken työttömänä ja sitä ennen äidilläni määräaikaisilla työsopimuksilla töissä, joten karenssit onneks jäisi pois. Ja tähän työhön palaan heti kun oon valmis tytön laittamaan hoitoon. Siis lähinnä tässä asiassa mietin, että onko jotain mitä työkkäriin en sano vai sanonko koko homman vai ilmoittaudun työttömäksi vaan kaikessa hiljaisuudessa. Et onko tää meen ratkaisu jotenkin kieroiltu ja väärin, vai ihan normaalia..?

20.3.2013
kaun84
kaun84

sitä mie aattelin tulla sanomaan että voi olla hyvinkii mahollista että "jouvut" kesäks töihin, jos kerta keväällä ilmottaudut työttömäks.

Eikä siun tarvii niille mittään selityksiä sen kummemmin kertoo, ilmottaudut vaan työttmäks ja that's it. Sen miun mielestä voi nykyään tehä myös verkossa.

16.3.2013
riu
riu

Eikö se mies voisi ottaa ne työkkärin rahat? Vai onko sillä vanhempainraha niin paljon korkeampi kuin sulla et tuommoinen järjestely kannattaa?

Ja onko sulla itelläsi vakityötä olemassa johon palata. Koska jos on, ni ethän sä oikein voi silloin työttömäksi ilmoittautua. Jos taas ei ole ni sit täytyy olla valmis lähtemään töihin jos työkkäri sulle paikan esittää.

Se rahaton alkukausi tulee joka tapauksessa jos et o ennen työkkärin asiakkaana ollut. eli 2vkoa + kelan 7vrk omavastuuosuus. Käytännössä 3vkoa ilman rahaa. Jos taas olet ennen ki ollu työkkärin kirjoilla ni sit ei tuu ku toi kelan omavastuuosuus.

16.3.2013
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...