Aikuisen korvakipu :(

Kokemuksia aikuisten korvakivuista/tulehduksista kaipailisin.. Eli mulla on ollut nyt tasan viikon kamala (siis tosi kamala) flunssa: yskää, nuhaa ja välillä kurkkukipua. Eilen aamulla kun niistin ekaa kertaa sille aamulle nenää, vasen korva loksahti lukkoon. Pysyi lukossa koko päivän, ja iltapäivällä alkoi hiipimään järrrrrkyttävä korvasärky samaiseen korvaan...paheni ja paheni, ja esim. kun yskäisin tuntui entistä pahemmalta. Kipu myös levisi leuan vasemmalle puolelle ja pään vasemmalle puolelle. Kamala tunne!!! Päätin sitte sinnitellä, ku arvelin että ne eivät totisesti ota aikuista korvapotilasta illalla päivystykseen vaan käskevät oottaa aamuun. Unen saaminen olikin toinen juttu, makuuasento oli yhtä tuskaa eikä kummallakaan kyljellä ollut hyvä olla. Nousin vähän väliä istumaan ja seisomaankin jotta korvan paineet tasutuisi. Kipu oli aivan kamala, ja yöllä mietinkin että nyt ymmärrän täysin miltä korvakipuisesta lapsesta tuntuu! Jollain ilveellä onnistuin nukahtaan, toki heräsin useita kertoja yöllä. Aamulla kipu oli tiessään, vain korva edelleen lukossa. Mitä ihmettä tämä on?? Onko kellään kokemuksia? Olin jo yöllä vakaasti päättänyt varata heti aamulla yksityiselle lääkäriasemalle ajan, mutta enpä ookkaan vielä varannut...PAITSI nyt tätäkin kirjoittaessani tunnen kui nka pienen pieni vihlaus tuntuu välillä oikeassa (eli toisessa) korvassa. Onkohan samanlainen yö tulossa. Huh huh, kertokaa jos kuulostaa tutulta ja miten ootte selvinneet! Jotenkin en usko tulehdukseen, koska kipu oli aamulla pois?!? Paine oli vain kauhea ja tukkoisuus jatkui. Että tämmöistä tällä kertaa!

9.3.2013
Rebecca28
Rebecca28

Mulla on ollu aikuisena paljon korvatulehduksesia ja tosissaan ne ei helpota aamuksi... Mutta on myös ollu hirveän flunssan seurauksena korvan ns. Ilmanvaihto tukossa että se ja räkä joka röörissä aiheuttaa kivun sinne korvaan. Eikun särkylääkettä huiviin ja nukkumaan. Kyllä se sillä lähtee jos ei oo tulehdus.

11.10.2018
Jaanuski11
Jaanuski11

itselläni oli korva todella kipeä ja kävin yksityisellä korvalääkärillä. Korvassa ei tulehdusta, mutta kokeili kaulaani ja leukaluita. Ne kuulemma niin jumissa että säteilee korvaan. Suositteli hierojaa joka on erikoistunut hieromaan kaulan ja leukaluiden aluetta.

11.3.2013
jonnu
jonnu

Suosittelisin lääkärillä käyntiä... Itselläkin oli tuossa kuukausi sitten pikkuflunssa, joka oli jo melkein ohi kun yhtäkkiä kesken työpäivän meni korva lukkoon. Illalla helpotti ja sai yön nukuttua, mutta aamulla herättyäni meni taas lukkoon. Pari päivää meni näin, mutta sitten lähti jo kuulo ja kipu oli valtava. Ikinä en ole korvatulehduksia sairastellut, eikä muutenkaan ollut korvien kanssa ongelmia. Pakko oli lääkäriin kipaista ja lekuri totesikin samantein kun korvaan kurkkasi, että tulehtunut on ja pahasti.

10.3.2013
Majo8
Majo8

Mulla on melko usein ollut tuota et menee lukkoon ja vähän vihloo. Usein on helpannut ihan omineen. Yhen kerran jouduin joulun jälkeen menemään päivystykseen ku heti aamulla herättyä kipu korvassa oli jotain ihan järjetöntä. Hyvä et kipulääkkeen turvin selvisi. Ja sit sai vielä vartoa päivystyksessä ku lääkäri lähti tunnin ruokikselle just mua ennen. Oli tosi kivaa :/ NOT.

Ensiapuna mie oon käyttäny nenäsuihkeita. Ihan lääkärin vinkki, et vaikka ilma kulkisikin nenän kautta mut korvissa tuntuu painetta ni nasolinia vaan kunnolla henkästen ni osa kulkeutuu sinne korvakäytävään ja voi avata alkavan tukoksen. Tällä usein saanu lukon pois korvasta ja kipukin helpannut pikaisesti. Mut jos pahaksi äityy ni ab-kuuria vaan hakemaan.

Eli tasan yhden ab-kuurin oon vetäny aikuisiällä korvatulehdukseen.

9.3.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...