G: valokuvista

Eli kiinnostaisi tietää: Kuvataanko teillä paljon? Jääkö kuvat kameraan, tietokoneen uumeniin, vai teetättekö paperikuviksi? Miten arkistoitte kuvat? Tähän haluaisin vinkkejä!! Jos koneelle, niin laitatteko siellä siististi esim loma- arki- juhlakuvat omiin kansioihin. Vai kaikki sekaisin? Nimeättekö kuvat? Tuleeko niitä koskaan katsottua? Jos paperikuviksi niin onko jokaiselle lapselle oma albumi vai onko yksi yhteinen perhealbumi? Mitä kuvia tulee teetettyä? Ja lisäksi vapaa sana :)

3.3.2013
hookoo
hookoo
3 years, 6-month-old toddler

No voi vitsi minkälaiset määrät te otatte kuvia!!! Siis blanco ja tipihii ja oliko joku muukin vielä???!! Siis wau ja vähän hienoa! Onko teillä oikein järkkärit?

Emäntä, en ihmettele miksi olet skeptinen kuvien säilytyksen suhteen. Voi ie:( Kuvat ei siis jäänyt ilmeisesti kameraankaan? Hyvä jos jotain kuvia jäi kuitenkin muistoksi.

Hienoja vinkkejä, kiitos kaikille!

3.3.2013
hookoo
hookoo

Ja lisäys vielä että kuvat ovat verkkokiintolevyllä, eli säilyvät vaikka koneelle jotain kävisi.

3.3.2013
JennnyLee
JennnyLee

Kuvataan aika paljon. Koneella kuvat on niin että vuoden alla on joka kuukaudelle omat kansiot. Lomamatkat ja muut erikoisemmat jutut omiin kansioihin.

Harvemmin tulee paperikuvia teetettyä, tehdään yleensä kuvakirjoja. Esim. lomamatkasta oma kirja, lapsen ekasta vuodesta jne.

3.3.2013
JennnyLee
JennnyLee

Kuvataanko teillä paljon? Kyllä meillä jonkin verran. Ei sentään ihan mahdottomia määriä. On päiviä, että kuvataan paljon mutta myös päiviä ette kuvata lainkaan. Kuukausisaldo lienee jossain parin kolmen sadan hujakoilla.

Jääkö kuvat kameraan, tietokoneen uumeniin, vai teetättekö paperikuviksi? Kyllä ne koneelle siirretääm aina. Ei olla teetetty paperikuviksi. Esikon ekasta vuodesta olen saanut tehtyä kirjan. Tavoite olisi tehdä niitä enempikin.

Miten arkistoitte kuvat? Tähän haluaisin vinkkejä!! Jos koneelle, niin laitatteko siellä siististi esim loma- arki- juhlakuvat omiin kansioihin. Vai kaikki sekaisin? Nimeättekö kuvat? Tuleeko niitä koskaan katsottua? Meillä valokuvat tallennetaan aina päiväkohtaisiin kansioihin. Joka vuosi on oma kansionsa ja alikansiot nimetään muodossa 2013_03_03 (esim. tämä päivä) Jos on joku tietty tapahtuma, ni tiedostonimeen lisätään tapahtumasta pieni kuvaus. Esim. 2013-03_03 Tirpan synttärit  Läppärin lisäksi meillä on ulkoinen kovalevy, missä on kaikista kuvista kopiot. Ihan vaan kaiken varalta. Puran siis kuvat aina tähän mun läppärille ku tässä on kortinlukija. Kyllä noita silloin tällöin tulee katseltua.

Jos paperikuviksi niin onko jokaiselle lapselle oma albumi vai onko yksi yhteinen perhealbumi? Mitä kuvia tulee teetettyä?  Ei teetetä paperikuvia. Jos jotain tehdään, niin sellainen ifolorin kirja. Lapsille kummastakin omat kirjat tarkoitus tehdä ja viime kesän reissusta olisi myös kiva tehdä oma kirjansa.

Vapaa sana Mun pitäis aktiivisemmin tehdä noita kirjoja. Olisi kiva niitä joskus lärätä läpi. Paljon mukavampi kuin katsella tietsikan ruudulta.

3.3.2013
misukka
misukka

meillä kuvataan suht paljon. tai sellaiset 1500-2000 kuvaa per vuosi. teetän muistikortilta kuvat noin 600-900 kuvan ryppäissä. kaikki on  toki imutettu koneellekkin  muistiin joko aihekansioittain (loma paikassa x vuonna x) tai vain aikamäärällä (syksy 2012, kevät 2013..), mutta mieluotan silti vain paperikuviin,  eli siksi meillä myös teetetään kaikki:) joitakin harvoja aihekansioita meillä on valokuvillekkin, esimerkiksi meidän yhden koiranpennunkuvia vaan tuli niin helevetin paljon, että se sai oman pentukansionsa:D mutta muutoin  meen  ihan vain aikamääritteisesti eteenpäin kuvissa  ja numeroin kansioita  sitä mukaa. mieoon jatkuvasti urakassani jälessä, ja tällä hetkellätäytössä on kansio nro 23,  jossa on viime kesän valokuvia. valokuvia on laittamatta noin 300kpl,  ja teettämättä noin 1000... eli hommaa piisaa vielä:D

3.3.2013
Blanco
Blanco

mä innostun välillä enempi, harvoin sisällä kuvaan mut pulkkamäes, maauimalas, puistossa jne.

mul on koneella vuosittain kansiot ja sen sisällä kuukausittain ja jos on joku spesiaalimpi (ristiäiset, häät tmv) niin voi neki olla vielä omas kansiossa sen kuukausi kansion sisällä.

mä ehkä kerran kahdes kolmes vuodes teetän kuvia ja skräppään albumiin mut vaan yhteen.

3.3.2013
Mummy83
Mummy83

Meillä kuvataan ehkä kohtalaisesti, nyt kun on tää pieni ihminen niin enempi, toki siis vanhempiakin lapsia on kuvattu, mutta ei nyt päivittäin.

Kuvat siiretään koneelle, mulla on vaan kuukausikansiot.

Osa kuvista teetetään paperikuviksi ja mulla on jokaiselle lapselle oma kansionsa (tai omat kansiot) sekä yks kansio, mihin kerään kaikista lapsista kuvia. Ajatuksena siis, että kun lapsi muuttaa pois kotoa niin saa kansionsa mukaan ja silti mulle jää muistot kans. Teetettävät kuvat on juhlapäiviin liittyviä, hassuja kuvia, reissuista...

3.3.2013
marjaana
marjaana

hoblaaaa

3.3.2013
hookoo
hookoo
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...