Ahdistaa

Onko teillä ollut ongelmia itsetunnon kanssa? En ymmärrä. Itse odotin kovasti mahan kasvua ja olin ihan innoissaan kun oli pieni pömppis, mutta nyt ahdistaa suunnattomasti, enkä osaa ajatella sitä raskaudesta johtuvana tai silleen. Olen miehelle kertonut asiasta, että ahdistaa käydä suihkussakin, kun ei edes varpaitaan näe ja on semmonen pullukka olo, mutta ei se ole ihan käsittänyt tätä ongelmaa. Hän itse harrastaa salia ja on tietenkin hyvässä kunnossa ja välillä sanoo varmaankin ajattelemattomuuttaan asioita, mitkä pistää oman pään raksuttamaan ja tulee se inhottava tunne. En tosiaan tykkää peileistä ja meillä niitä on melkein joka huoneessa. Eikä asiaa auta se ettei mieheni halua seksiä. Ei ole osannut sanoa miksei tee mieli. Olen yrittänyt kysyä, että pelkääkö hän satuttavansa vauvaa tai minua, ja onkin jotain myöntävää mumissut, muttei se ole ongelman ydin.

3.3.2013
johqmoi
johqmoi

TikTok juuri tuota haluaisin mieheltäni, oma-aloitteisuutta! Ja miehet kehtaavatkin sanoa että naiset ei koskaan tee aloitetta. Ei tarvitsisi olla isoja asioita, eikä kovinkaan usein, mutta edes joskus. :)

4.3.2013
johqmoi
johqmoi

kyllä täälläkin maha ahdistaa ja ilostuttaa päivästä riippuen. joka päivä täytyy miettiä että mahtuukohan nää vaatteet enää päälle enkä oo hirveen tiukkoja vaatteita viitsinyt pitää kun en halua minkäänlaisia kommentteja vatsastani. itse kyllä tykkään sitä katsella ja ihastella peilistä. kiloja jonkun verran tullut lisää ja harmittaa eniten kun sain vuosi sitten juuri monia kiloja karistettua ja nyt ne on kaikki tullut takasin ja ollaan taas alkukuopissa luultavasti synnytyksen jälkeenkin. täälläkin seksi vähentynyt vaikka minä haluaisin kovasti  kun se mulla nostaa itsetuntoa hirveästi jos mies haluaa. yritän kinuta ja vihjaista asiasta ja kysyä suoraan ja tehä alotetta mutta yhä harvemmin saa. ja vaikka mies on innoissaan lapsesta niin tuntuu ettei se halua pitää mua hyvänä eikä huolehtia musta. ettei se tajua mun tilaa tällä hetkellä ja vaikka oon nytkin kipeänä niin ei edes pyytämällä saa teetä keittämään tmv. harmittaa ettei se tajua. olisi ihana että edes jotain hellimistä. en halua mitään kuningatar käsittelyä mutta että edes vähän huomioisi.

4.3.2013
TikTok
TikTok

Mekin ollaan parikymppisiä. Tai minä oon 19 (20 heinäkuussa) ja mies 22 (23 heinäkuussa). Eilen illallasain kuin sainkin unohdettua mahan ja pidin itseäni seksikkäänä, no siitäkös mies innostui!! Oli kyllä aivan mahtava seksikerta pitkään aikaan! Ja mies on vieläkin ällikällä lyöty ;)

Kiitos kaikille vastanneille! Todella hyvä kuulla ettei ongelma ole ainoastaan minulla. Ehkä mä tän loppu 9 viikkoa kestän ja sitten saa taas oman kehon takaisin! :)

4.3.2013
johqmoi
johqmoi

Mä voin uskoa kyllä, että jos on aina ollut alipainoinen, niin se yhtäkkinen muutos "sotanorsuksi" on valtava hyppäys täysin vastakkaiseen olomuotoon kuin ennen.

Itse olin alipainoinen pitkään kouluiässä ja täysi-ikäistyttyäni paino on sitten noussut. Jossain vaiheessa se paino alkoi ahdistamaan mutta kun ei ollut motivaatiota asialle mitään tehdä ni ajan kanssa siihen tottui. Mulla on sitten raskausajat ollutkin ihanaa hermolepoa kun on saanut ihan luvan kanssa olla pyöreä ja muhkea. Kukaan ei ole moittinut eikä sättinyt siitä että olisin läski. Onhan mulla ollut siihen hyvä syy. :)

Tuo seksittömyys on sellainen juttu että raskaus aiheuttaa muutoksia niin miehen kuin naisenkin ajatuksissa ja haluissa. Myös tahtomatta. Kyllä mä suosittelen, että otatte ja juttelette asian selväksi. Nyt olisi hyvä hetki avata keskusteluyhteys koska vauvavuoden aikana sille taidolle tulee varmasti tarvetta. Sitä helpommalla te haasteista selviätte jos te osaatte puhua ja kertoa tunteistanne syyttelemättä ja avoimesti.

3.3.2013
misukka
misukka

tuli tästä ohimennen riun tekstistä vain mieleen, miten mie tiineyden loppupuolella hikoilin kuin sika, olin niiiinn turvoksissa,  posket punasina ja pystyin vain  ähisemään. sit näin kaverin pitkästä aikaa  ja se heti ensimmäisenä kehui miten "sussaon nyt sitä raskauden hehkua!" ja mie lakonisesti vaantotesin  sen olevan ihan kuule puhdasta hikeä vain:D

3.3.2013
Blanco
Blanco

Ei kaikki ole innoissaan niistä kiloista mitä tulee raskauden aikana. Ite oon ollu ahdistunu molemmissa raskauksissa aina alussa ku mahaa ei näy ja näyttää oikeasti peilist ku kattoo ni läskiltä vaa. Sit se on lähteny helpottaan mitä isommaks se vatsa on tullu. Sit synnytyksen jälkeen se alkaa taas kunnes saa vatsan pois ja kiinteeks, tällä hetkellä mulla on vieläki sitä roikkuvaa nahkaa mahan kohalla ja oon leveempi ku mitä esikon synnytyksen jälkeen jollon sain 3kk:ssa kaiken pois, oikein ahistaa ku ei mahu ku ukkonsa housuihin. Nyt siis synnytyksestä 5kk mikä ei oo paljon enemmän mut odotin tietenki et pääsen kiloista samaa vauhtii eroo ku esikon jälkeen. :D ja mäki olin ennen raskautta joko alipainonen tai normaalipainonen. Meillä ei kyllä onneks oo peilii muuta ku vessassa.

Ei meilläkään tuota seksiä ole oikein, ollaan juteltu asiasta ja meille sopii et vähän harvakseltaan sitä harrastetaan. Eikä meilläkää tuo ukko mikää alotteentekijä oo.

3.3.2013
Keisarinna
Keisarinna
9 weeks pregnant

Olen ollut aina alipainoinen tai normaalipainoisen rajoilla. Olin itse myös tyytyväinen ensimmäisiin kiloihin, kun olin NORMAALI, mutta sitten rupesi ahdistamaan ja ahdistaa edelleen. Minulla on myös samanlaisia päiviä, että joinakin päivinä on ihana olla ison masun kanssa ja joskus se tekee todella pahaa. Suihkussa käyminen on todella epämiellyttävää joka kerta oli sitten "hyvä" tai "huono" päivä. Ja tosiaan on ensimmäinen tulossa.

Haluaisin enemmän huomiota mieheltäni. Olen siis todella huomionkipeä ihminen, raskaana tai ei. Olemme keskustelleet asiasta, ja mieheni on sanonut, ettei hänellä ole sellaista "tarvetta" olla lähellä niin usein kuin minulla, mutta aina kun haluan olla lähekkäin, pitää minun tulla lähelle tai ns. "tehdä aloite". Tietyllä tavalla haluaisin, että mieheni antaisi läheisyyttä ilman "kerjäystä", tai siis että olisi sellainen olo että hän haluaa olla lähelläni. Ymmärrättekö mitä tarkoitan? Kun mietin vaikka tätä viikkoa taaksepäin, niin on mieheni useinkin näin tehnyt, mutta se ei tunnu riittävän, tai sitten sen unohtaa liian helposti.

Joo siis mies ei halua seksiä ja kun "isken kiinni" tulee itselleni todella tyhmä olo, kun ei ole yhtään seksikäs fiilis ja ei ole enää sitä kikkaa millä saa toisen sekoamisen partaalle kiimasta. Minä haluaisin seksiä päivittäin, mutta mieheni ei ja alkuun mieheni ahdistui siitä kun olin niin innokas, joten senkään takia en uskalla enää tehdä aloitetta niin herkästi.

Vauva on todella tärkeä asia meille molemmille ja olemme suunnattoman onnellisia ja ihmeissämme, että ylipäätään saamme lapsen. En voisi olla onnellisempi lapsen saamisesta, mutta vartalo vain inhottaa.

 

Oli todella helpottavaa kuulla, etten ole ainoa. Alkoi tuntua että olenko ihan pimahtanut, että haluan lapsen ja olen innoissani siitä, mutta en halua tätä vartaloa ja tätä painoa.

3.3.2013
johqmoi
johqmoi

tää on jotenkii hassua kun mikä itsestä on ollu ihanaa aikaa ja oot tuntenut olosi kauniiksi ja hyvinvoivaksi voi olla jostakin toisesta niin ahdistavaa... Yhtään väheksymättä, mielenkiintonen kuriositeetti vain jotenkii :)

Kanna se siun maha ylpeydellä! Nyt siulla on lupa olla ihanasti pyöree ja saada hellyyttä kaikilta. Olet kaunis raskaana oleva nainen ja moni taatusti katsoo sinnuu ja siun tervettä kaunista raskautta ihaillen. Olo on kömpelö, kyllä varmasti, mutta usko pois että siulle tullee ikävä myös sitä vauvamahaa :) Miehelle voi kertoa että sie kaipaat lisää hellyytä, ja että se vois myös varoa ettei päästäisi sammakoita suustaan. Raskaana oleva osaa olla herkkä kaikelle maholliselle ja mahottomalle... :D Kerro miehelle niistä siun tunteista, ei niitä tarvii yksin säilytellä.

3.3.2013
riu
riu

mie samaistun tuohon hyvin.

olin liki 10v yrittänyt lihottaa  itteeni alipainon vuoksi. sitten tulin tiineeksi ja turposin 27kg. ekat 7kg otin hymyillen vastaan, seuraavista  7stä kilosta alkoi jo vähän  mietityttämään, ja lopuista kiloista itkin jo. samoin se, että synnäriltä lähti ihan yhtä ison mahan kanssa kotia.. hirveä itseinhop oli päällä ja tunsin itteni merileijonaksi vähintään. olo parani vasta ajankanssa kun sain  mahaa poies  ja kiloja karistettua. puoli vuotta synnytyksestä olin jo henkisesti jälleen oma itseni:)

älä murehdi mahaa, se kuuluuolennaisesti raskauteen,ja raskaus ei ole pysyvä olotila kumminkaan:)

kerro miehellesi,  että tarvitset ja hellyyttä, vaikka seksiä ei olisikaan. mie sain päivittäin hellyyttä mieheltäni, ja tunsin itseni rakastetuksi ja halutuksi, vaikkakin  toooodella epäseksikkääksi ja rumaksi:D

3.3.2013
Blanco
Blanco

Ootko koittanu asennoitua asiaan niin päin että nyt saa "kerranki olla pullukka"? pyöreä vatsainen siis. Minkä kokoinen olet ollut ennen raskautta entäpä nyt? Voisin vaikka pääni lyödä vetoa että odotat ensimmäistä lastasi? Ymmärrän kyllä sen että ottaa pattiin ku ovia avatessa ne voi törmätä vatsaan ja omia varpaan kynsiä pystyy vain vaivoin leikkaamaan ja sheivaamisesta nyt puhumattakaan. mutta kaikki kestää hetken vain!

Osoittaako miehesi sinulle hellyyttä kuinka aktiivisesti vaikka ei seksiä haluakkaan?

Omalta kohdalta voin kertoa että mieheni ei seksiä myöskään juuri halunnut loppu ajasta koska vatsa oli hänen mielestään tiellä ja samaltahan se minustakin tuntui...ja jos sulla ittellä haluja on niin mikäs sua estää "iskemästä kiinni"?=) Vai kieltäytyykö miehes silloinkin?

Ootko miettinyt tarkemmin mikä olostasi tekee tuollaisen. Yritä keskittyä ajatukseen että vauvallasi on hyvät ja oikeanlaiset oltavat kun vatsasi on sellainen kuin on. Kannat sisälläsi jotain suunnattoman arvokasta ja kohta pian saat lapsesi syliisi.

3.3.2013
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...