Ärsytys päiväunista, mur!

Ku vauva rupeis olee jo unien tarpeessa on pakkasta yli -15 astetta. Sisälle ei suostu nukkuu vaikka päällä seisosit. Ku oot kaikki keinot kokeillu mittari näyttää enää -13. Ku oot saanu taisteltuu tarpeeks vaatetta ipanan niskaan pakkasta on -11. Normisti vauva nukkus ehkä pari tuntii, mut sillon pakkasta ois varmaa alle -5 astetta ja koska on puettu yli kymmenen asteen pakkaseen, herää se varmaa jo alle tunnin päästä. Kyllä tää kevät on sitte nii ihanaa aikaa!

3.3.2013
huopis
huopis

No auttaako se et puet kevyemmin ja pakkaat vilttiä enempi. Sit ko lauhtuu ni otat vilttejä poies. Jännä juttu et voi olla noin herkkä lämmön vaihtelulle.

3.3.2013
misukka
misukka

No joo, eipä luulis mitään rakettitiedettä olevan. Eikä meillä tyttö niin tarkka ollukkaa noitten lämpötilojen kanssa. Mut ton pojan kans on näköjään paljo tarkempaa. Ja ihan oikeesti vaikuttaa uniin jos kesken unien lämpötila nousee yli viiski astetta. Jos pakastuu, ni toki viskaan vilttii vaunujen päälle ja se yleensä riittää. Jotkut vaa näköjään on herkempiä ku toiset...

3.3.2013
huopis
huopis

Anteeksi nyt mutta minen nyt ihan osaa ymmärtää ongelmaa. Meillä lapsi nukkuu ulkona täysin ongelmitta, oli lämpötila sitten -5 tai -15.

Meillä on rattaissa alimpana villapeitto taiteltuna joten se estää kylmän tunkeutumisen alapuolelta. Lisäksi meillä on Eisbärchen-makuupussi. Lapselle puen aina villasukat jalkaan. Haalareina käytetään -5 asteeseen saakka välikausaria ja collaria normisisävaatetuksen lisänä. -5...-10 haalariksi tulee toppis mutta ei lisäcollaria ja -10 kylmempään laitetaan lisäcollari. Lisäksi tarpeen mukaan peittoa jalkaosan päälle. Nyt viime aikoina ollut ihan sadesuoja tuulisuojana ja oikein hyvin on pärjännyt.

Pari tuntia on niin lyhyt aika ettei se muutaman asteen lauhtuminen lapsen uniin juurikaan vaikuta. Ja jos tuntuu että lauhtuu kovin nopsaan ni kärryjen päälle laitettavilla peitoilla voi säätää toppausta. Ei se nyt kovin vaikeaa ole. Oikeasti.

3.3.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...