Mitä tää on? Väärä imuote(ko)?

Elikkäs ongelmani on se, että vasenta rintaa alkaa kovasti pistämään ja tulee sellainen polttava tunne lähes joka kerta imetyksen jälkeen. Kun vauva ottaa kiinni rinnasta niin se käy kipeetä ja olen katsonut että nännin alaosa jää imetyksen jälkeen alemmas, eli eikö se ote ole väärä?  Tätä on jatkunut nyt about pari viikkoa, se kipu on jtn sanoinkuvaamatonta välillä. Voiko siis johtua siitä että se ote väärä ja rinta ei tyhjene kunnolla. Meinas neuvolassa että saattaa enteillä rintatulehdusta. Muutaman kerran yöllä olen herännyt kovaan kipuun rinnassa.  Luulin ensin että mulla on selkä niin jumissa, että pistää sen takia ja kävin myös otattamassa EKG:n kun se kipu oli niin kovaa ja vielä vasemmalla puolella. Pistää miettimään että ois sydämessä vikaa.. mutta voiko siis väärä imuote tehdä niin kovan kivun? Kellään kokemusta?

1.3.2013
Mirkku85
Mirkku85

Ja siis kaarella meinaan että parin metrin päässä on seinälläkin maitoa kun pulauttaa.

4.3.2013
misukka
misukka

Pulauttelu viittaa enempi siihen, et lapsi syö yhdellä kertaa enemmän kuin vatsaan mahtuu. Pulauttamalla palautetaan ylimääräinen pois. Ja se on ihan normaalia kunhan maitoa ei tule oikeasti kaaressa ulos ja painon kehitys ei kärsi. Lisäksi pulautukseksi lasketaan kohtalaisen välitön maidon ulostulo. Jos menee reilusti yli puolituntia syömisen lopettamisesta ni sit on jo oksentamista.

Meillä esikko ei pulautellut juuri koskaan mutta kuopus taas pulautteli hyvinkin ahkerasti.

4.3.2013
misukka
misukka

liittyykö pulauttelu mitenkään siihen ku on sammasta, pulauttaako enemmän? minusta meidän neiti pulauttelee aika paljon, saattaa ihan kaaressa lentää maidot ulos!

4.3.2013
Mirkku85
Mirkku85

Oireet viittaa hyvin vahvasti siihen, että on sammasta suusta, olin näkevinäni kielen päällä valkoisia peitteitä. Ja minun oireet ovat juuri tuohon viittaavia, nyt on tullut molempiin rintoihin kutinaa, poltetta ja pistelyä. Tänään soittelen asiasta, viikonlopun ajan puolukkaa olen sivellyt vauvan suuhun.. ja nää oireet mitä mulla on, ovat olleet jo sen pari viikkoa, ja en tiennytkään että voi aiheuttaa noin kovaa kipua!!!!! tuli vaan sellainen olo, että oishan tää pitänyt aiemmin jo tajuta, kun aika yleistä vauvoille, ei vaan vissiin kaikille aiheuta sitten niin pahoja oireita ja osalla paranee ajan kanssa. mutta mulla varmaan aika pahana kun niin kova polte, pistely ja kutina on. :(

4.3.2013
Mirkku85
Mirkku85

Auttaisiko siihen kipuun lämmin, vaikka kauratyyny.

Mulla ei ole kokemusta tuollaisesta kivusta.

1.3.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kyllä, väärä imuote voi tehdä TODELLA kipeää. Etenki toi, että se ensi hetki ku vauva nappaa rinnasta kiinni sattuu jumalattomasti. Kuulostaa tutulta.

Tuo, että rintaa pistää ja polttaa imetyksen jälkeen, ei ole tuttua. Toivottavasti jollakulla on kokemusta että mikä helppaisi.

Se imuotteen korjaaminen voi auttaa nopeastikin.

1.3.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...