jos lapsi ei syö

Kysymys jos lapsi ei syö tarjoatko muuta syötävää lapselle? Vai odotatko seuraavaan ruokailuun? Eli mulla on 1v3kk vanha tyttö joka suht pieniruokainen. Meillä on kotona säännöllinen ruokarytmi ja silloin lapsi syö hyvin. En anna naposteltavaa ruokailujen välissä. Lapsi ei saa muita herkkuja kuin hedelmiä, mutta nekin vasta illalla koska muuten vaikuttaa päivän ruokailuihin. Esim jos aamupäivällä antaa hedelmiä niin voi olla varma ettei syö enään koko päivänä. Eli mun "ongelma" on miehen sisko, joka yrittää koko ajan työntää naposteltavaa lapsen suuhun vaikka oon kieltänyt ja sanonut että lapsi paastoaa 2 päivää jos saanut esim viinirypäleitä aamupäivällä. Oon yrittänyt vältellä ettei miehen sisko hoitaisi meijän lasta, mutta eilen oli pakko 30min hoitaa kun mulla itselläni oli neuvolalääkäri enkä saanut muuta hoitajaa.  Olin sanonut etukäteen ettei anna mitään syötävää. Kuitenkin oli jälleen kerran syöttänyt viinirypäileitä lapselle ja lapsi nyt siitä asti taas paastonnut. Eli joka kerta paastoaa noin 2päivää (syö siis aamulla ja illalla pikkusen iltapalaa). Tarjoan ruuat meidän rytmin mukaan ja jos lapsi ei syö niin laitan ruuan pois enkä ole antanut muutakaa syötävää.  Nyt riidaannuin miehen siskon kanssa kun sanoin ettei ole kiva kun hän ei mene meidän ruokarytmin mukaan vaikka se "kostautuu" mulle ja lapselle. Tarkoitan kostautumalla sitä että olen nälänkiukkuisen lapsen kanssa ja ei mun mielestä ole reilua että lapsi "joutuu" olemaan 2päivää syömättä sen takia kun joku mennyt tahalleen sotkemaan ruokailurytmiä.  Eli meillä ei ole muuten tätä syömättömyyttä kuin silloin kun ruokarytmi sekoitettu. Olenko julma kun en anna lapselle muutakaan syötävää kuin sen mitä muutenkin kotona syötäisiin vaikka tiedän että lapsi jättää syömättä? Kuitenkin ruokarytmi palautuu taas sen parin päivän päästä ennalleen, niin koen ettei mun kannata alkaa pahemmin lapsen herkkuja antaa kunnon ruuan tilalle jos ei syö. Voi muuten olla että normaali ruokarytmi ei palaudu tai kestää palautua. Äh, olipas pitkä viesti :D :D ärsyttää vaan kun toinen ei ota kuuleviin korviin mun puhetta. Muutenkin se miehen sisko yrittää kaikkiin meidän ja lapsen asioihin puuttua. Olen kuullut kauheista anopeista, mutta tää ihminen on ihan kauhee puuttumaan kaikkeen :D :D

28.2.2013
mellix
mellix

mie oon taas sitä mieltä että viinirypälettä ei pitäs antaa herkkuna lopuksi hyvin syödyn ruuan päälle, mie en tykkää sellasesta "lahjomisesta". Totta on se että nälkään se lapsi ei kuole vaikka pari heikompaa päivää onkii, mutta ei miunkaan mielestä pitäs tuolla tavalla vanhempien toiveita polkea. Meillä keskimmäinen lapsi on ollu vaikeempi tuon ruuan kaa, kaks muuta suharia syö ruuan aina, vaikka siinä välissä jotakii pientä saisivatkin. Kaikki lapset kasvaa kuitenkii omilla käyrillään oikein hienosti :) Meillä on siis ruoka pääsääntöisesti maistunut aina, keskimmäisen kaa on ollu sääntönä se että yhtä monta lusikallista/haarukallista pitää maistaa ku on ikävuosia, monesti sitä ruokaakii mennee sillon enemmän ihan huomaamatta :)

28.2.2013
riu
riu

Misukka, ehkä mä voisin miettiä sitä muutaman viinirypäleen antoa ruuan jälkeen :) olen sitä aiemmin miettinyt mutta en ole sitä tehnyt. 

Mun mielestä oli hyvä teksti toi "Herkkuahan teidän lapsi on vailla ja yrittää saada herkkua sillä ettei syö. Mutta toteaa lopulta että paree syödä vaan. Ja näin sen pitää ollakin."

Oon niin tota mieltä :) ja ei suomessa lapset kuole nälkää.

28.2.2013
mellix
mellix

Kiva kun vastasit :) eli mun tyttö syö jos ei ole tätä syömättömyyttä lounaan ja päivällisen jotka ovat "kunnon ruokia" ja lisäksi tuoreita kasviksia tikkuina sekä pakastekasviksia/vihanneksia joita syö onnellisena siinä samalla sormin tai lusikalla. Saa siitä itse valita mitä syö, tykkää niistä paljon. Saattaa syödä ruuan lisäksi esim 2dl kerralla keittojuureksia tai kasviksia ja välillä maistuu ruuan kanssa pelkät paprika tikut. Välillä ei koske tähän "kunnon ruokaan" vaan syö sitten kasan noita edellä mainittuja sekä leivän.

Vaihtelen siis vihanneksia ja kasviksia joita tarjoan ruuan kanssa ettei kyllästy. Vielä ei ole mitään niistä jättänyt maistamatta/syömättä. Aina jos näkyy joku uusi kasvis/juures lautasella niin sitä ryhtyy tyytyväisenä maistelemaan ja välillä irvistää mutta haluaa syödä lisää :D sipulia haluaa raakana syödä, mutta ruuan seassa menee vaan ihan pienenä.

 

 

Koen että lapsi syö päivän aikana kuitenkin "ihan kivasti" jos ei ole saanut tosiaan ylimääräistä naposteltavaa. Mietin että voisiko nämä viinirypäleet päiväs aikaan tehdä syömättömyyttä koska lapsi ei ole tottunut makeaan. Annan niitä joskus iltapalan jälkeen jolloin ei vaikuta syömiseen. Aina iltapalan jälkeen annan lapselle vielä kupin johon oon pilkkonut eri hedelmiä. Yleensä syö siis iltapalan jälkeen vielä 1-2dl pilkottua hedelmää.

28.2.2013
mellix
mellix

Jos teillä homma toimii omassa porukassa hyvin ja lapsi syö ni minusta et tee mitään väärin. Kyllä se joka väärin tekee on se ihminen joka sotkee teidän toimivan systeemin. Koska mun mielestäni ei tosiaan voi lähteä siihen, että lapsi päättää mitä hän syö.

Tosi kurjaa että muutama viinirypäle sotkee teidän pasmat kahdeksi päiväksi. Herkkuahan teidän lapsi on vailla ja yrittää saada herkkua sillä ettei syö. Mutta toteaa lopulta että paree syödä vaan. Ja näin sen pitää ollakin.

Mutta olettekos ajatelleet, että lapsi voisi saada vaikka yhden viinirypäleen aina kun on hienosti syönyt ruokansa? Korostatte sitä, että se herkku on nyt palkkio hyvästä syömisestä.

Kyllä minusta se miehen sisko saisi perustella sinulle hyvin sen, että miksi hän kiusaa sinua ja lasta sillä, että syöttää herkkuja jonka seurauksena lapsi ei suostu syömään kunnon ruokaa lainkaan.  Minusta tuommoiset ihmiset on vähän vajakkeja, kune ivät suostu ymmärtämään mitä heidän tekonsa aiheuttaa. Eivätkä edes suostu ymmärtämään sitä, että lapsikin siinä kärsii.

28.2.2013
misukka
misukka

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

28.2.2013
mellix
mellix
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...