Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Ihan justiinsa täynnä 30 viikkoa :)

Osalla onkin jo tullut täyteen 30 viikkoa ja hitusen ylikin. Itsellä tänään 29+5. Aamulla kävin neuvolassa. Hemppa oli taas laskenut raudasta huolimatta alle 100. Huomaa kyllä, suonenvedot öisin taas lisääntyneet hurjasti. Päikkyaikaan on otettava tirppaset, muutenei jaksa pysyä päivää hereillä. Onneksi työterveyslääkäri kirjoitti suoraan pitkän sairasloman, äitiysloman alkuun asti. Mulla on matala hemppa normaalistikkin ja ikinä ei ole tällätavoin vointiin vaikuttanut, ei etes kun on ollut muutaman kerran 73 (esikon tramaattisen hätäsectionjälestä ja nelosen ollessa 9 pvn ikäinen, kun lääkäri oli sectiossa unohtanut puolet istukasta kohtuun ja valuin samat 2,5l verta) paikkeilla arvo. Toki mulla ei aikaisemmin neljää pientä lasta ja raskautta ole ollutkaan ja jatkuvasti sairaat lapset. Sf-mitta oli 2,5vk aikana kasvanut 5,5 cm, nyt oli 32cm ( sama mittaaja ). 2 vk päästä uusi aika ja katsotaan onko kasvu rauhoittunut. Ihan yhtä isohantuo mitta kaikista muistakin on ollut, jotta mikään yllätys ei ole. Toki nyt aikasemmin ollut maltillisempi, eli kasvu mennyt yläkäyrän alla ja nyt iso pompsahdus sinne yläkäyrän yli. Muutenkin arveli neuvolatäti, että iso vauva olis tulossa..empä ole ajatellut 50 cm vaatteita ostaakkaan :D Nyt olin sitten ihan virallisestikkin lihonnut täydet 20 kg, mahtavaa :D Sokrut oli yhtä hyvät kuin aina ennenkin, samoin paineet. Silleen villiä toi lihoaminen, koska hyvin vähän herkkuja syön, toki ruoka maistuu ja sitten kun en liikkua jaksa, niin meikäläisen perimällä on soppa valmis. Kelalta sain iloisen yllätyksen äitiyspäivärahan suhteen ( olen kaikista neljästä saanut samaa kuin esikoisesta, kun on niin pienillä ikä-eroilla) Ajattelin, että nytkin saan samaa, koska olen tehnyt vain60%:sta työaikaa ( kuopuksen terveydentilan takia)1.4.2012 alkaen, mutta kelpuuttivat 1.1-31.3.2012 työtulot vertailutuloiksi, jotka siis minulla täydellä työajalla. Näinollen tulot kasvoivat 27%:a siitä minkä mukaan esikoisesta määräytyivät. Oli tosi iloinen yllätys! :) Vauvalle olis hommattu jo oikeestaan kaikki, huomenna tulee tuplatkin postista. Pinnasänky on kasattu ja ekat lakanatkin jo siihen laitettu :D Nehän pestään vielä pölystä useamman kerran. Seisomalauta ja sitteri enää uupuu. Ihan villiä ajatella, että meitä on viimeistään vappuna 7!

25.2.2013
tyttö
tyttö

Loppuviimeksi paras tapa valmistautua vauvan tuloon ( henkisesti) on ajatella, että antaa tilanteen ja tapahtumien viedä. Synnytystä voi miettiä valmiiksi, mutta on sulaa järjettömyyttä ruveta listaamaan miten haluaa sen sujuvan. Suurin osa omista toiveista ja kuvitelmista menee kuitenkin mönkään,koskaan ei voi olla varmaa miten kaikki sujuu.

Kyllähän se on selviö, että vauva muuttaa elämää suuresti. Pelottavaa on jos menohalut ei hyydy, vaikka on uusi ihminen huollettavana. Ei se silti tarkoita, että oman elämän olisi hävittävä jonnekkin..vaikka minulla niin käy kuukausiksi, koska vauva on tissistä riippuvainen ( en saa pumpattua maitoa, mutta maito riittää hyvin imetykseen) ja ikinä imetysvälit ei todellakaan ole mitään pitkiä. Neljän lapsen kokemuksella tiedän mitä odottaa ja onneksi en esikoisestakaan suuria suunnitelmia tehnyt.

Tosin, omaa tilannetta varmasti helpotti se, että olen koko ikäni hoitanut muiden lapsia ja vauvoja ja olen aina ollut kovin lapsirakas.

Anna tunteiden ja ajatusten tulla, nehän on ihan luonnollisia. Vaikka mies olis kuinka mukana odotuksessa ja vauvan tulossa..mies on silti mies :D ei se sinne odottavan äidin pääkoppaan pääse täysin sisälle.

11.3.2013
tyttö
tyttö

pikkuhiljaa rupee sellaset paniikinomaiset tunteet tulemaan pintaan. ei niinkään synnytys jännitä, uskon että kaikki menee hyvin. enemmän huolettaa se että elämä muuttuu ensimmäisen lapsen myötä niin paljon että pystynköhän kuinka nopeasti sopeutumaan ja mitä kaikkea sitä joutuukaan ottaa huomioon. välillä tuntuu ettei mies ymmärrä yhtään sitä että miks haluan hypistellä vauvan vaatteita kokoajan ja höpötän mahasta yms ja sit seuraavana hetkenä itken kun on iso maha ja kaikki on huonosti ja aika menee liian nopeesti ja se lapsi kohta syntyy enkä haluu sitä ja sitten taas on kaikki hyvin... ei onneksi vielä hirmu suuret muutokset ole mielialassa mutta välillä tulee sitten kunnolla heiteltyä.

11.3.2013
TikTok
TikTok

puffi, kannattaa kokeilla vyöhyketerapiaa ja homeopatiaa kääntymiseen.

7.3.2013
TikTok
TikTok

Jotkut sanoo et jos hyppii tai nostaa jalat ylös seinää vasten niin kääntyy oikein päin. En tiedä toimiiko. :)

7.3.2013
Viltsutyttö
Viltsutyttö

Ai kirjotin sit tänne... :) Ei mulla viellä 30 viikkoa oo täynnä. 28+5 vasta.

7.3.2013
puffi
puffi

Lääkärineuvola takana ja kaikki oli hyvin. Ei muutosta kohdunkaulalla eli töissä saa jatkaa entiseen malliin. Oonkin jaksanu ihmeen hyvin tämänviikon töissä. Ainut vaan et vauva on perätilassa... Voi kun tajuais kääntyy itellään nyt nuppi alaspäin. Siihen ei taida olla olemassa mitään vippaskonseja et sais vauvan kääntymään. Painoo tullu 10kg huh... Mut ei voi mitään. Ei täs dietillekkään voi ruveta.

Mites muilla? Kovin on hiljasta täälläkin ollu.

7.3.2013
puffi
puffi

Niin se uudet lukemat tulee vaan meille jokaiselle :)

Pinnasänkyä odotellessa, saadaan se huhtikuussa. Odotellaan prisman s-etupäiviä, ostetaan sieltä sitteri tärinätoiminnolla :)

Huomenna pankkiin asuntolainaneuvotteluun, voipi siis olla muutto edessä ennemmin tai myöhemmin :)

5.3.2013
SariA
SariA

ihana kuulla että kaikki on kunnossa ja valmiina. Täälläkin jo rv 29+4 joten lähellä mennään. valmiina on lähes kaikki vauvaa varten mutta niitä lakanoita en ole vielä raaskinut laittaa kun oon niin huono pesemään pyykkiä... :D meillä varmasti on tarvetta 50cm vaatteille kun pientä pirpanaa ne ennustaa ja vielä tyttöä. mulla hemoglobiini onneksi pysynyt suhteellisen korkeella vaikka tietty väsymystä ja uupumustakin on ilmassa. töitä kuitenkin jaksaa vielä jonkun aikaa tehdä jos selkä vaan antaa myöten. ihania loppuviikkoja kaikille odottajille! enää 10 vkoa!!!

25.2.2013
TikTok
TikTok

hienoa että kaikki etenee hyvin ja vauvalla on kaikki kunnossa. mua väsyttäöihan normi kevätki, ni uskon että sun katraalla ja olotilassa kaiken muun lisäksi voi olla tarve päikyille :) hienoa et lääkätiki oli samaamieltä jakirjotti lomaa.

ja ihan huippua et kerranki kelalta positiivinen yllätys! :)

25.2.2013
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...