korkea syke

Heip! Mietityttää kovasti tuo oma sykkeen nousu.. Minulle ei ole puhuttu mitään, että sellaista tapahtuisi raskauden aikana, mutta järjellä kun koittaa ajatella, on se varmasti ihan normaalia.. Viimesillään ollaan, ja leposyke huitelee 80-100 kieppeillä! Olo on ihan kamala kokoajan. Ei tätä ole kestänyt kun vasta muutamia päiviä jolloin se on ollut siinä 86 keskimäärin.. mutta äsken kun tuntui olo ihan hirveältä ja mittailin verenpaineita sitten, niin paineet oli melko alhaiset, mutta syke taas 108! Koitin lueskella sieltä täältä, suurimmassa osassa sanottiin, että aivan täysin normaalia, kun taas pari vähän eri mieltä olevaakin tekstiä löytyi (mm. raskausmyrkytyksestä puhuttiin!?) Eli voisiko viisaammat ihmiset valaista, onko tämä nyt aivan normaalia? :) Tiistaina on neuvola-aika, mutta kaipaisin vähän rauhoitteluja kuitenkin jo tässävaiheessa :)

24.2.2013
Tii03
Tii03

Kiitos vastauksista! :)

Tänään olikin tosiaan neuvola ja asiasta kysäisin, ja ihan normaalia on, onhan se sydän kovilla siellä kun pitää tehä töitä kahen eestä :)

Mulla ei ole tarkkaa tietoa vielä lapsen koosta, ensiviikolla sekin selviää kun pääsen mittauksiin:)

Mutta siis sanoi neuvolatäti vain, että normaalia on niin kauan, kun se alkaa olla kokoajan yli 120 tai jos tuntuu puristavalta ja on todella vaikeaa olla, siinä vaiheessa mentävä näytille ja sydänfilmeihin!

Ehkä näillä tsempeillä jaksan loppuun asti ilman panikointia! :D

26.2.2013
Tii03
Tii03

Justiin tuossa automatkalla miehelle kertoilin, kuinka mulla ihmeteltiin maanantaina neuvolassa, että syke on 60:n tietämillä. Neuvolassa sanottiin tuollon mulle, että normaalisti äidin syke nousee sadan paikkeille, ja voi olla sitä koko raskausajan, että uskon että se on ihan normaalia.

Jos yhtään asia vaivaa, niin soita huomenna neuvolaan, sitä varten ne siellä on :)

nimimerkillä aika monta kertaa raskausaikana neuvolaan soittelleena :D

24.2.2013
naks
naks

Mulla oli loppuraskaudessa leposyke usein yli 100. Ei siihen neuvolassa mitään ihmeempää sanottu ja ihan normaalisti mulla sujui se loppuraskaus :)

24.2.2013
JennnyLee
JennnyLee

ja oon siis viikoil 37+5. ja tää on raskaana paljon inhemman tuntusta ku ei raskaana, mut ei ne neuvolas oo mitää sanoneet vaik neuvolas aina pulssi yli 90 vaik oonki istunu rauhas 15min + ennen mittausta

24.2.2013
odevenks
odevenks

mulla pulssi alimillaan ollu 86. esikoisennaikaan oli sama juttu ja se jäiki päälle, onnsiis sama ollu ilman raskauttakin.

24.2.2013
odevenks
odevenks

Mulla on verenpaine ollu koholla. Juu toi on niin ahdistava tunne. Nytkin istun vaan sohvalla ja syke on n.90 ja kurkussa vaan pulssi hakkaa ja ahistaa :( kyllä sä tiistaille voit varrota varmasti. Itekin aijon taas ens kerralla ottaa asian esille neukussa,tähän asti en oo apua saanu :/ tuu kertoon mitä sulle sit sanotaan :)

24.2.2013
Äitiorava
Äitiorava

Juu, ja yhdistettynä alhaseen verenpaineeseen, kun se jo valmiiksi pistää huippaamaan, niin tuommoset leposykkeet...! huuh, pelkkä paikallaan makaaminen hengästyttää ja oksettaa :(

Voisin kans kuvitella, et olisi ihan normaalia näin lopussa tuommonen sykkeen nousu, mutta silti se vähän mietityttää... (varsinkin kun menee lukemaan jostain, että voi olla oire jostain myrkytyksistä...!)

Hmmmh. ehkä yritän sinnitellä sinne tiistaille, ehkä neuvolassa osaavat neuvoa..:) Haluis vaan tän olon helpottuvan!!

24.2.2013
Tii03
Tii03

En osaa auttaa,mutta tiedän miten kamala tunne on kun syke on koko ajan korkeella.. itelläkin se on siinä 85-110,jatkuvasti. Oon nyt puolivälissä raskautta,ja tää alkoi jo muistaakseni alkuraskaudessa. En tosiaan tiiä kans mistä johtuu,loppuraskaudesta se tosin tuntuis normaalimmalta tuo nousu.. Mulla ei oo ennen edes loppuodotuksissa leposyke noussu.

24.2.2013
Äitiorava
Äitiorava
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...