rakennepoikkeavuus

heii, onko täällä ketään, jolle olisi syntynyt/on tulossa rakennepoikkeavuuksinen vauvveli? ite sain tietää rv:lla 25, jot toisessa käessä on vain 3 sormea. iso parkuhan siinä tuli, ja sitä parkumista kesti viis päivää putkeen, ja ajatukset ol iha sekas; "mitä mie tien, miten pärjään sellasen kans, ei se voi ikinä tehdä mitään niinku normaalit ihmiset, en synnytä/kasvata moista.." kaikkea tuollasta negatiivista ajattelua.. ja lisäksi tähän tunneailahteluun tieto lekuri sanoista tyyliin; "siitä VOI tulla naamavikainen", eli epämuodostuneet kasvot, mutta 4d uä-kuvista kuiteski sanoi, jot kauniskasvoselta se niissä näyttäs. onko teillä kokemusta tälläsesta? vastauksia odotellen! :)

23.2.2013
HaNNa2306
HaNNa2306

kiitoksija kkaikille onnittelijoille 3

mindiliinille kaikkea hyvää tuleviin ultriloihin ja toivomma, jotta vauvalle ei downia sittä tulisi olemassaan.

niinku ne minullekki sano, naamasta VOI tulla epämuotonen, mutta ihan on normaalikasvonen.

 

yhteiset nimijäiset piettiin siskon kanssa heinäkuun alussa, hää synnytti 2kk2pv ennen minnuu [1,5vk etuajassa lasketusta ajasta], on ny samanikäset serkukset, ja meijän mamma pääs kerralla tuplamummoks! :)

9.8.2013
HaNNa2306
HaNNa2306

Kiitos tuestanne! Oliskin niin helppoa ajatella jotain muuta...Hetkittäin se onnistuukin ja sitten se taas vyöryy hyökyaallon lailla tajuntaan ja vie melkein jalat alta.Ihan hysteeristä itkua :( Huomenna pitäis töihin mennä,onneksi esimieheni on todella ymmärtäväinen ja tajuaa tilanteeni.Eikai tässä ole muutakaan vaihtoehtoa kuin painaa eteenpäin ja odottaa.

1.8.2013
Mindiliini
Mindiliini

Tänään tuli sitten käytyä NKL:n sikiötutkimuskeskuksessa.Ultrassa taaskin vauvalla kaikki hyvin ja lääkäri totesi että kaikinpuolin kaunis sikiö. Näytettä ei saatu istukan sijainnin vuoksi,ja aika siirtyi parin viikon päähän,jolloin voidaan ottaa lapsivesipunktio. Väsyttää,itkettää,pelottaa,kauhistuttaa...Oon ihan sekaisin :( Odottaminen ja vastausten saaminen tuntuu niin pitkältä...Kunpa voisin kytkeä aivot off asentoon pariksi kolmeksi viikoksi.Sitten olis jo jotain tietoa.

1.8.2013
Mindiliini
Mindiliini

Hei, ja onnittelut näin jälkikäteen pojan syntymästä :) Mulla itselläni syntyi 10v sitten microtia-poika. Oikean korvan korvalehti oli epämuodostunut,korvakäytävää ei ole,osittainen kuulovamma. En tiennyt ennen pojan syntymää mitään tästä. Nyt poitsu on tosiaan jo kolmasluokkalainen vintiö ja ulkokorva on operoitu näyttämään normaalilta. Olin niin onnellinen ettei pojalla ollut mitään vakavampaa ja pystyy elämään normaalia elämää.Nyt olen raskaana uudessa suhteessa ja eilisen iloisen ultrassa käynnin jälkeen sain tänäaamuna puhelun...olen riskiryhmässä että vauvalla olisi mahdollisesti Down-syndrooma. Huomenna menen lapsivesipunktioon ja pelottaa. Tämä päivä menny kuin sumussa :( Katotaan mitä tulee...

31.7.2013
Mindiliini
Mindiliini

Oikein paljon onnea pienestä prinssistä!

11.7.2013
misukka
misukka

oho, mitathan ne unehtu tuosta aiemmasta tekstistä, eli 3210g ja 49cm :)

isoja määriä vetää jo tismaittoo, 100ml menee alle 15 minuuttiin, huomenna tulee 2vk ikää natiaiselle. ekoina päivinä neljänkymmenen millin syöntiin saatto mennä 45 minuuttiaki, mut ny syö kyllä ku "hullu puuroo", hirveellä vauhilla :D

10.6.2013
HaNNa2306
HaNNa2306

hurjan paljon onnea:)! olen aivan satavarma että poitsu tulee pärjäämään elämässään täydellisesti, huolimatta sormien määrästä! onnea pikkuherran maailmaan saamisesta:))

9.6.2013
Blanco
Blanco

en oikein varmaks osaa sanoa puuttuvia sormia, että mitkä ne on, mut ehkä pikkurilli ja nimetön..? oikea kämmen on kapeampi, että ei siihen jää semmosta ns tyhjää tilaa, mistä selkeesti uupus ne sormet. nämä oikean käen kolme sormea ovat aavistuksen pitemmät ja paksummat, ku vasemmassa käessä olevat viisi sormea.

ja, kiitos onnitteluista, jonku verran meni yli lasketunajan [joka oli 16.5], poitsu tuli 28.5 viikkojen ollessa 41+5 :)

9.6.2013
HaNNa2306
HaNNa2306

puoltoista viikkoa sitten tullatupsahti poitsu, kahdeksansormisena, mutta naamassa ei oo mitään vikaa, kuten se yks lekuri pelotteli.

lastenlekuri ei nyt näe aiheelliseksi tehä toiselle käelle mitään, kun saapi muodostettua pinsettotteen. käsikirurgille on aika syksyllä, saas nähä, mitä ne siellä sittä sanoovat.

8.6.2013
HaNNa2306
HaNNa2306

Voi surku, että oikeen ollu taas ammattinsa osaava ja asiakasystävällinen lääkäri teillä :/ Kiesus että tekis mieli tollasia opettaa oikein rautakangen kera. Ku muutenki saa shokeeraavia uutisia ni sit lyödään vielä lisää karmaisevia mielikuvia päin näköä.

Pistää vihaksi. Voisi asian hieman hellemminkin kertoa.

25.2.2013
misukka
misukka

misukka: kyls se lääkäri sano "naamavikanen" tai "naamavammanen", ihan tuolleesti karkeesti..vaikka, mitenpä tuota ois voin nätimminkää sanoo.. :/

*kiittää ja kumartaa taas kaikkia keskusteluun osaa-ottaneita*

24.2.2013
HaNNa2306
HaNNa2306

Sitähän ei näkemättä tiedä. Eli joutunette odottelemaan seuraavaan ultratutkimukseen.

Onneksi parin sormen puutos on pientä ja lapsi tulee varmasti pärjäämään hienosti.

Vaikka tottahan toki jokainen toivoisi fyysisesti täydellistä vauvaa ja teillä on nyt jonkin verran sulateltavaa asian kanssa.

Lekuri ollut hieman tahditon kyllä jos ihan noilla sanoilla on ilmaissut mahdollisesta kasvojen poikkeamasta.

24.2.2013
misukka
misukka

Mä oisin sun asemassa tyytyväinen ja onnellinen jo siitä, kun oot saamassa lasta, oli sillä kaksi sormea vähemmän tai enemmän.

24.2.2013
miima_
miima_

se minnuu kans mietityttää, jotta kun on puuttuva määrä sormia, jot onko ne sit tuplapaksut, mitkä on olemassa..? 1,5vk:n päästä olemma himpan viisaampia toivottavasti asian tiimoilta.

24.2.2013
HaNNa2306
HaNNa2306

no se on poika on vasta päiväkodissa, mutta ei se sen siellä oloon sen kummemmin vaikuta. Eikä se oo tosiaankaan syy erityisluokalle. Ja entä sitten vaikka oiskii erityisluokalla? Ei se ainakaan kovin suurta vahinkoo ole meiän lapselle tuottanut... :) MIe luulen kyllä että se kahen sormen puuttuminen ei vaikuta pikkuisen elämään mitenkään! Aattele siekii positiivisesti, koska asioilla on tapana järjestyä :)

24.2.2013
riu
riu

ensinnäkin tahdon kiittää jo kaikkia vastanneita, ja sitten kysyä nimim riu:lta, jotta onko tämä tuttavasi laps erityisluokalla/-koulussa, onko hää viä nii vanhakaa?

23.2.2013
HaNNa2306
HaNNa2306

meillä  ei mittään sen kummempia ollut,  kuin  lapsen korkeat verenpaineet. 9kk iässä sai verenpainelääkkeetkin,  jotka myöhemmin kumminkin purettiin. koko kroppa kuvattu ja ultrattu ja mistään ei löydy syytä, mutta labroissa aina herjaa joku arvo joka väittäisi vian olevan  munuaisvaltimoissa.

23.2.2013
Blanco
Blanco

miun tutulla syntyi lapsi ilman että toisessa käddessä oli lainkaan sormia, muuten ihan terve lapsi :) Eikä se elämää nyt sen suuremmin haittaa... Mutta tietysti mie oon vähän jäävi koska meijän lapset on erityisiä muilla tavoin :)

23.2.2013
riu
riu

Sormiahan voidaan muodostaa lapsen omista kudoksista.

Luin vähän aikaa sitten nuoresta miehestä, jolla ei ole toista kättä ollenkaan. Hänellä siis proteesikäsi. Ko. perheen vanhemmalla lapsella oli joku vakava juttu, olikohan niin, ettei meinannut synnytyksestä selvitä. Tällä jälkimmäisellä siis tuo toinen käsi puuttui. Perhe suhtautui niin, että lapselta puuttuu VAIN toinen käsi, mutta on muuten täydellinen.

Itselläni on terveet lapset, että ei ole henkilökohtaista kokemusta.

23.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...