liian paljon lapsivettä

mulla todettii eilen et on alkanu tulee liikaa lapsivettä, sanoivat että johtuu todennäköisesti radista, mut kävin googlettaa ja sielt löytyy kaikkia kauheuksia ja se et napanuora voi mennä herkemmin kaulanympäri. oli pää jo nii alhaal et voltteja ei varmaa enä heittele. ja sitte on yhtäkkiä kasvu hidastunu ku ennen menny painoarviot yläkäyrillä. ja mähä oon nyt iha paniikis. onko täällä ihmisillä minkälaisia kokemuksia liiallisesta lapsivedestä?

21.2.2013
odevenks
odevenks

no verensokeri on ollu paljon alle raja arvon aina, ihan ruokavaliol mennää ja ees suklaapatukka ei oo nostanu yli arvojen

24.2.2013
odevenks
odevenks

Nyt kun minäkin sain tietää mikä toi radi on niin siitähän tuo johtuu. Sulla on varmasti ollu sokerit korkealla (tai sekin riittää että että ruoan jälkeen käy pikasesti korkealla) jolloin vauvan verensokerikin on ollu korkeampi ja on siitä syystä pissannut enemmän. Näin se menee.

Mulla ykköstyypin diab. eka oli ihan normaali tai siis "normaali" raskaus. tyttö painoi syntyessään 3980 ja lapsivettäoli normaali määrä ja napanuora oli kaulan ympärillä. Se on meidän suvus ollu tyttövauvoilla tapana syntyä kaulakoru kaulassa=)

Toinen raskaus eteni ihan hienosti ja povattiin pienempää lopputulosta kuin esikko oli, vaan loppu metreillä vauva kasvoi suuren suureksi ja lapsivettäkin oli paljon. Ittellä se johtui siitä että olin niin kipeä enkä saanut juuri liikuttua ja pistinki liian suuria annoksia mikä aiheutti sen että matalien jälkeen verensokeri nousi liian korkealle. Eli minä vähän kuin ylihoidin itseäni. Pojalla ei ollu napanuoraa kaulanympärillä ja aivan hyvinvoiva vauva syntyi kumminki.

Tsemppiä!!! Joudutko pistämään vai meneekö vaan ruokavaliolla?

24.2.2013
myrmeli
myrmeli

juu ei vedetä, on jo ihan lähtökuopis :D pää ei tunnu eikä ultrallakaan näkyny. tänää oli neuvola ka sf mitta oli noussu taas 36. varmaa johtuu tosta lapsivedestä ku kaiken järjen mukaa pitäisnlaskee ku vauva laskeutuu. oon vaa iha hermona ku iha erilaine ku esikoisen raskaus :D

22.2.2013
odevenks
odevenks

Mulla ei ollu paljon lapsivettä mutta pojalla oli napanuora kerran kaulan ympäri. Napanuorien pituudethan vaihtelee hirveästi sekin voi vaikuttaa tuohun kaulanympäri menemiseen.

Yritä olla murehtimatta. Olet niin pitkällä ettei siellä mitään voltteja enää heitellä.

22.2.2013
alexsandra
alexsandra
1 year, 10-month-old toddler

Meillä oli kokoarvio tollon em. viikoilla 2974g ja syntyi rv 40+0 3925g, et meillä kasvo ihan normaalisti vaikka olikin runsahkosti sitä vettä. :)

22.2.2013
RJ89
RJ89

no mä oon tällänen hermoilija :D rv34 oli vielä ihan normaalisti ja vauvan painoboli 2660g et yläkäyrillä meni. nyt rv37 yhtäkkiä tullu runsasti sitä ja paino oli 3000g. ultras mua puol tuntii ! :D

22.2.2013
odevenks
odevenks

Meillä oli napanuora kaulan ympäri vaikka vettä ei ollu liikaa. Ja mulle sano lääkärit moneen kertaan, et ku vauva on jo tosi alhaalla ni ei saa enää kunnolla mitattuu ja voi sen takii olevinaa olla kasvu hidastunu, vaikka ei oikeesti oiskaa.

22.2.2013
huopis
huopis

Mulla oli ultra rv 35+5 ja sielä sanottiin että vettä on runsahkosti. :D Se ultraaja mietti kauan et onko se edes sana, mut että ei normaalia määrää, eikä nyt ihan liikaakaan, mut runsahkosti. :D Niin ja mullahan oli se RaDi-diagnoosi, en edes sit sen kummemmin asiaa miettinyt ja pohtinut. Ei meillä kyllä ollut napanuora kiertynyt kaulan ympäri taikka muutakaan vastaavaa. :)

22.2.2013
RJ89
RJ89

anyone :D

22.2.2013
odevenks
odevenks
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...