3D/4D ultraäänikuvaus

Moi, tänään meillä oli rakenneultra ja kaikki oli kyllä vissiin ihan kunnossa, mutta muutamia asioita jäi vähän epäselviksi eikä sukupuolta saatu selville vaikka oltais kovasti haluttu. Nyt siis mietin tuota 4D kuvausta, onko kenelläkään kokemuksia? Onko paikkaehdotuksia? Eikö niistä pitäisi selvitä kaikki todella selkeästi, ja sukupuoli melkein 100% varmasti? Ainakin jos poika on niin varmasti näkyy vehkeet. En millään haluaisi odottaa synnytykseen asti kun on se vaan niin tylsä ostella pelkkää neutraalin väristä. Ja muutenkin aina ylimääräiset uä tutkimukset ovat ihania :) aina on ihana nähdä vauva siellä masussa :) mut siis onko täällä ketään joka on noissa kuvauksissa käynyt? Ja miten on sukupuoli näkynyt jne? :)

21.2.2013
Jannajanna
Jannajanna

Saa varmasti. Tokihan kuitenkin haluat siinä samalla että lääkäri tarkistaa sikiön kaikki elintoiminnot ja rakenteet ym. Joten onhan siinä silloin niitä ns. lääketieteellisiä syitäkin.:) Ja kyllä se on enemmän kai ihan automaattinen se kela korvauksen anto, ei meiltä lääkäri kysynyt mitään erityistä syytä käynnille. Lääkäri itse sitten kirjoittaa pyytämättäkin niin että kaikki ennen rv24 käyneet saavat sen kela korvauksen. Näin ainakin olettaisin. Aikaa varatessaan voi tietysti vielä varmistaa.

23.2.2013
mimin8
mimin8

Okei, saako kelakorvausta jos syynä ultraan on vaan sukupuolen selvitys??

23.2.2013
Jannajanna
Jannajanna

Juu saa kelan korvausta yleensä. En tiedä onko tämän vuoden osalta muutettu sitä mutta siis ainakin ennen on saannut jos on käynyt ennen raskausviikko 24. Ja tämä 24 on rajana siitä syystä että se on viimeinen viikko kun suomessa saa tehdä raskauden keskeytyksiä lääketieteellisiin syihin vedoten (vaikea epämuodostuma tms.). Esim. Felicitas klinikan sivuilla sanotaan että kela korvaa 4D:stä osan vain jos tutkimukseen on lääketieteellinen syy.

Meille ainakin lääkäri kirjoitti että tutkimuksen syy oli mahdollisten epämuodostumien pois sulkeminen ja mitä muuta siihen nyt sitten olikaan runoiltu ja kyllä saimme kela korvauksen suoraan kassalla, en kyllä muista tosin paljonko se oli.

22.2.2013
mimin8
mimin8

Aijaa, saako siitä jotain kelakorvausta vai?

22.2.2013
Jannajanna
Jannajanna

No jo on ollu ihme porukkaa rakenneultraa tekemässä! Välillä kuulee noita juttuja ja miettii että miten ihmeessä joku voikin olla niin väärällä alalla! Siis kyllä kätilöiksi pyrkivillä pitäs olla sellaset persoonallisuustestit että olis sen verran tiukka seula että tollaset kylmät kalat seuloutuis pois! Ja sitten kun on liian kauan alalla toiminut ja leipiintynyt hommaansa niin varhaiseläkkeelle kiireesti, pois odottavien äitien korvista laukomasta noita mauttomuuksia! Kaikkein pahinta olisi jos tollanen sitten sattuisi vielä synnytyssaliin..!

Niin se 4D:n varmuushan perustuu nimen omaan siihen vauvan asentoon, lääkärin kokeneisuuteen ja siihen että viikkoja on riittävästi kasassa. Kokenutkaan lääkäri ei anna sata varmuutta jos viikkoja on esim alle 20. Tai jos napanuora on haaruksissa pahasti edessä tms. Mutta jos lääkäri sanoo että on varma niin kyllä se sitä yleensä on. Siis ainakin jos nyt on kyseessä näitä todella kokeneita lääkäreitä kuten aijemmin mainitsemani Cacciatore tai Kurki.

24 viikkoahan on ollut se raja jonka jälkeen ei saa enää kelakorvausta yksityisen 4D:stä. Näin oli ainakin 2012 asti, varmaankin on edelleen tänä vuonnakin. Onko kukaan kysäissyt/ollut jo tänä vuonna?

22.2.2013
mimin8
mimin8

Punna Meillä ei siinä ekassa kans mikään aurinkoinen ollut, ja oli myös opiskelija mukana. Kysy ekana et oonko nähnyt vauvaa jo varhaisultrassa. En tietty ollu koska musta se on vähän turha jos ei oo mitään oireita ettei kaikki ois kunnossa. Alko sit vaan työhönsä, kerto kyllä että kaikki on hienosti eikä niskaturvotusta ollut. Mulkas sit vaan vähän oudosti kun kysyin tyhmänä et jos/voiko siinä seuraavassa selvii jotain epämuodostumaa sitte...?  Vastas hetken päästä et "no mitä siinä pitäis olla? Hyvältähän tuo näytti ja erittäin liikkuvainen".

Toivottavasti sitte synnytyssalin puolella ovat vähän aurinkoisempia, sinulle varmaan ensin jakautumisen aika tulee. :)

22.2.2013
Pulkka82
Pulkka82

Uutena täällä esikoista odotellaan, 16+1 vkot eli aika tarkalleen kk pitää odottaa vielä rakenneultraan. Tiiä sitte millasia ne laitteet Naistenklinikalla on? Samoin suunnitelmissa mennä tarkempaan ultraan jos ei tuossa selviä kumpi tulossa. Enkä myöskään koe että ois niin rahanhukkaa, voi sitte paremmin valmistautua, tykättäis tyttö-/poikavaatetta ostaa.

22.2.2013
Pulkka82
Pulkka82

Okei, täytyykin miettiä sit tota:) kiitos suositteluista!

21.2.2013
Jannajanna
Jannajanna

Jannajanna myös Felicitaksen Tapio Kurki on todella alansa huippuja. Cacciatore todellakin osaa hommansa ja on alansa guru mutta käynnistä voi jäädä vähän liukuhihna meininki fiilis.. Eli koko homma on vartissa tehty. Jotkut saattavat tätä vähän hätkähtää.

Olen ystäviltä kuullut että Tapio Kurki selittää tarkemmin ja ultraa pidempään. Itse ajattelin tällä kertaa mennä kokeilemaan hänen vastaanottoaan.

21.2.2013
mimin8
mimin8

Kivoja kokemuksia teillä kyllä ollut, mua on houkutellut tuo jo heti raskauden alusta niin nyt ois vielä sit syykin käydä että kyllä sitä varmaan kunhan rahat riittää niin mennään:) tyttöä me ollaan toivottu että senkin takia haluis tietää sit kun se kätilö ei oikein sanonu mitään. Ei se ois mitään edes sanonut jollen ois kysynyt että näkyykö mitään. Ja siihen vastasi että ihan kun ois nähnyt että poika ois muttei tiedä. Eli ei tostakaan nyt voi oikein mitään päätellä, jos vaan sanoi että voi olla että on poika.

21.2.2013
Jannajanna
Jannajanna

Meillä oli kaupungin rakenneultrassa mahdollisuus 4D niin saatiin silläkin kuvat ja ihan ilmasena :)

21.2.2013
empula
empula

Niin ja rakenneultrassa jos ei sukupuoli näy niin ne on usein tyttöjä, niistä ei kätilöt yleensä uskalla sanoa mitään jos ja kun eivät täysin varmaksi pysty sanomaan.

Meille rakenneultrassa sanottiin että "melkein uskaltaisin sanoa että on tyttö, mutta ihan varma en pysty olemaan". Kavereitten kanssa kun olen jutellut niin aina kun on ollut poika niin sen on pystynyt rakenneultrassa näkemään. Eli kenties teille on sitten tulossa tyttö. :) Käykää ihmeessä hakemassa varmuus 4D:stä. :)

21.2.2013
mimin8
mimin8

Itse kävin 4D ultrassa esikoisesta viikolla 23+4, Helsingissä Femedassa Bruno Cacciatorella. Maksoi muistaakseni 220e. Oli todellakin koko rahan arvoista! Saatiin mukaan dvd, kuvia ja sukupuolen (tyttö) pystyi sanomaan 100% varmuudella. Paras aika käydä 4D:ssä lienee rv21-28, liian myöhään jos käy niin sikiö on jo niin iso ettei sitä ole helppo kääntää tökkimällä, eli jos näyttää pelkkää selkää niin sitten ei sitä sukupuoltakaan välttämättä näe. 

Mutta siis en ole kyllä keltään kuullut että jos on tuolla Cacciatorella käynyt etteikö olis sukupuoli 100% selvinnyt. Ja lääkärihän ei tosiaankaan saa sanoa että on 100% varma sukupuolesta jos ei sitä ole. Meidän tytöstä sanoi heti että ei erehtymisen mahdollisuutta. 

Oli aivan huikea nähdä pikkuinen, kuvia kun katselin niin kyllä oli paljon samaa näköä kuin miltä sitten näytti synnyttyään. Toki lapsivesi vääristää aika paljon ja turvotus vauvan kasvoissa. Mutta silti meidän tyttö oli kyllä super suloinen 4 D kuvissa. :)

21.2.2013
mimin8
mimin8

Oliko toi yksityisellä vai? Mä olin ihan Jorvin sairaalassa niin siellä oli ihan vaan toi normaali kuvaustekniikka ei näyttänyt mitään 3D:llä. Jäi niin harmittamaan toi tietämättömyys kun sitä niin odotti että sais tietää kumpi tulossa, itelle tulee jotenkin vielä aidompi tunne kun tietää kumpi on. En tosiaan tiedä paljon noi maksaa kun kattelin jostain niin oli siinä 200-300€ paikkeilla mutta tiedä sitten mitä eroa niillä on jne :)

21.2.2013
Jannajanna
Jannajanna
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...