imetyksen lopetuksesta

mulla on 13kk vanha poika ja nyt olen lopettelemassa imetystä. 6-8dl on kuulemma maitomäärä mitä tuon ikäiselle pitäisi vuorokaudessa antaa. Eli kysymys on että miten te annatte sen maidon. Siis ruokailujen aikana joo mutta entä sen lisäksi? Unille mennessä nokkamukista vai? Poika ei nimittäin tuttipullosta juo. Maitoallergiakin on eli soijamaitoa juo eikä tietenkään juustoja voi antaa. Soija ja kaurajugurtitkaan ei oikein maistu. Niin ja ruokailujen aikanakin tuo juominen on ongelmallista kun jos antaa maidon ensin niin ei ruoka meinaa maistua ja jos syö ruoan ensin niin ei sitten jaksa enää paljon juoda maitoa :) Vinkkejä, ideoita? Kiitos jo etukäteen!

20.2.2013
hookoo
hookoo
3 years, 7-month-old toddler

Jee näin se on,meilläkin se maito pitää näköjään vähän lämmittää :) Kas kun ei tämmöstä oo tajunnu aiemmin kokeilla. nyt tuo vetää maitoo kun sieni.

24.2.2013
Äitiorava
Äitiorava

Hyvin meni lopetus kun tyttö itse päätti lopettaa. Itse olisin viä jatkanutkin mielellään,mutta näin se loppui esikoisenkin kans että itse lopetti niin ei oo ainakaan sit turhia itkuja ollu sen suhteen.

Oon nyt tässä seurannu tota maidon juontia kun eilen alko tän ketjun ansiosta mietityttään,niin tajusin että tuo ei tykkää juoda jääkaappikylmänä sitä maitoo. Meillon kaapissa viä korvikkeita niin sitä kun laittaa huoneenlämpösenä niin juo lähes aina koko mukin,mut sit kun maidon laittaa jääkaapista niin on vaikeeta ees se desin juominen. Täytyykin koittaa että ottaa tuon maidon jo vähän aiemmin mukiin odottaan..

21.2.2013
Äitiorava
Äitiorava

Ai sä olet äitiorava kanssa niin hiljan lopettanut imetyksen. Menikö hyvin? Mä imetän vielä pari kertaa päivässä enkä mainaa malttaa lopettaa. On vaan syitä minkä takia silti nyt lopetan. 

Mun mielestä tuo desi per ateria kuulostaa tosi paljolta maitomäärältä. Mut ehkä poika alkaa paremmin juomaan sitten kun todella lopetan sen imetyksen. Nyt juo varmaan pari desiä koko päivän aikana. Lääkäri sanoi että jos juo 5dl tai alle niin pitää antaa kalkkilisää. Siis kun on tuo maitoallergia niin ei saa sitä kalkkia todella muusta kuin maidosta. 

Mut tuo puuron tekeminen maitoon oli hyvä vinkki, niin siis alan nyt tekemään.

21.2.2013
hookoo
hookoo

Meillä tyttö lopetti tissittelyn kuukausi sitten (on samanikänen kun sun poika). En oo ikinä tarkkaan laskenu maitomääriä. Aamu- ja iltapuurot teen maitoon, joka ruualla tietty maidot, joskus vetäsee aterialla 2dl että solahtaa ja joskus taas hömpsyttelee vaan. Koitan aina eka syöttää ruokaa pohjalle ja sit annan mukin lähemmäs että saa juotua ja samalla koitan syöttää. Meillä vähä sama ongelma kuitenkin tuon kans että jos antaa heti mukin käteen niin juo sen tyhjäks eikä sit juuri syö ruokaa jne.. Ajoittain muutenkin niin pieniruokanen leidi. Jos/kun iltapuurolla jää nokkikseen maitoo niin iltapesun jälkeen kun vien nukkuun niin koitan aina että jois sen vielä pois. Muuten ei oo päikyille tms maitoo tottunu ottaan. Eli ei mulla sulle oikein vinkkejä oo.. Koitan vaan kattoo et se n. desi menis edes ruualla.

20.2.2013
Äitiorava
Äitiorava

Meillä mentiin tässäkin maalaisjärjellä. En laskenut maitomääriä mutta kyllähän tuollainen 6dl tulee äkkiä jos teet puuron edes osittain soijamaitoon. Meillä tehdään puuro veteen mutta löystytetään soijamaidolla, jo siihen menee helposti puolisen desiä. Tämä x2 ja jos desin verran saa menemään ruuan lomassa joka aterialla ni nou hätä.

Meillä ei olla koskaan käytetty "unimaitoja" eikä tuttipulloa liioin.

Meilläkin kuopus juo edelleen soijamaitoa ja yritetään totuttaa maitotuotteisiin (juusto, ruokakerma, maito, jugurtti, piimä) mutta haisevin tuloksin.

20.2.2013
misukka
misukka

...

20.2.2013
hookoo
hookoo
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...