Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Koira ja vauva

Heips! Millaisia kokemuksia teillä koiran ja vauvan ensitapaamisesta? Olisiko jotain vinkkejä miten kannattaa tuo sairaalasta vauvan kanssa kotiintulo hoitaa, ja koiran totuttaminen ja vauvaan tutustuttaminen? Meillä 2 ihan kilttiä pienikokoista koiraa, aika vähän kyllä olleet ihan pienten lasten kanssa tekemisissä....

14.2.2013
Soozki
Soozki

Meillä ihan saman lailla tehty ku puhilla... Tosin vanha sakunarttu kyseessä. Ja todella hyvin otti pojan vastaan. Nyt kun poika on 1v6kk on koira aina pojan sängyn vieressä kun nukutetaan ja sinne menee heti jos poika itkee. Hyvin Varoo ja poika sille kovin heittää palloa yms. Mutta meillä on myös koiralla oma paikka missä se saa aina olla rauhassa ja minne ei mene kukaan. Ei me, meidän poika eikä vieraat lapset. Se on todella tärkeä että myös koira pääsee nollaamaan ressiään rauhassa jos itse haluaa!

5.5.2014
teeko
teeko
2-year-old toddler

Ekan vauvan kotiin viedessäni, oli vastassa 3 koiraa joista ei yksikään ollut vauvaa nähnytkään. Pienin 15kg ja suurin 55kg. Koirani ymmärtävät sanan "nätisti", joten kun kotiin tullessani laskin kopan maahan, annoin kyseisen käskyn ja koirat nuuhkivat varovasti kopassa köllivää ruttua. Koirien lelut siirtyivät ulos ja luut omaan nurkkaansa. Vauvan leluihin et ollut asiaa kajota. Ainoat tilanteet jossa koira kaatoi taaperoksi kerenneen lapseni, oli pihalla leikkitilanteissa. Lapsi kuitenkaan ei ollut moksiskaan pyllähtämisestä vaan naureskellen nousi ylös ja ns. hyökkäsi koiran kimppuun painiottein. Koirat vahtivat lasta yötä päivää ja vaikka vauvan huoneen oven suljin yöksi, avasi suurin koirista sen ja koko lauma nukkui pinnasängyn ympärillä koko yön. Hyvin vauvan kotiin tuominen sujuu kunhan koiralle ollaan oltu alusta saakka johdonmukaisia ja suhde omistajaan on luottavainen.

5.5.2014
Mekkis
Mekkis
2-year-old toddler

sairaalasta iskän mukana jokin vaate kotiin missä on vauvan hajua, vaikka kylläpä ne koirat sen hajun iskästäkin haistaa :) meillä koirat sai vapaasti käydä nuuhkimassa vauvaa. tehtiin selväksi ero vauvan ja koirien lelujen välillä ja mihin koirat saa mennä ja mihin ei, meillä lähinnä nyt vauvan peitto lattialla oli se kielletty alue. kannattaa kuitenkin ehdottomasti järjestää koirillekkin se ihan oma, rauhallinen paikka, jossa koirat saavat halutessaan levätä rauhassa :)

14.2.2013
mallu_s
mallu_s

Meillä rotikka typy oli vajaa 2v. kun tuotiin vauva kotiin. Arasteli alkuun ihmetellen mikä ihme me on kotiin tuotu. Vauvan hajua sai miehen paidan mukana ennen kotiutumista.
Alusta asti on koira ollu mukana kaikessa, ei ole "eristetty" missään vaiheessa ja on itse hakeutunutkin vauvan viereen jos mahdollisuus on ollut. Rajat on toki tehty selväksi(vauvan viltille ei mennä jne.). Koira myöskin ilmoitti millon poika heräs, kun nukku pihalla. Päivysti eteisessä päikkäreiden ajan :)
Jonkin verran kokemusta pienistä lapsista, mutta vauvoista ei ollenkaan. 

Väisti ja väistää poikaa edelleen ja on todella ihana vaikka poika kipeeilee päällä ja taputtaa millon naamaan ja millon muualle. Mahtava parivaljakko kaiken kaikkiaan :)

14.2.2013
AlliU
AlliU
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...