päivähoitohakemus

Kysyisin että kuinka sitovia nuo päivähoitohakemukset on? Jos haen enkä sitten tarvikaan paikkaa? Tai jos haen kokopäivähoitoon mutta tarvinkin vain osapäivähoitoon? Ekaa kertaa näissä hommissa...

14.2.2013
hookoo
hookoo
3 years, 2-month-old toddler

Erikoinen käytäntö kyllä. Ota sinne kunnan päivähoitotoimistoon yhteyttä ja kysy asiasta. Uskoisin, että he kertoo kyllä miten mahdollinen hoitoaikojen ja aloituksen rukkaaminen sujuu.

14.2.2013
misukka
misukka

Kyllä tääläpäin muutkin mun tutut on jo hakenut syksyksi hoitopaikkoja vaikka ei meillä kellään vielä eskarilaisia/koululaisia ole. Äh en nyt löytänyt yhtäkkiä sitä tiedotetta... Tottakai niitä voi kesken kaudenkin hakea mut nyt hakee jo kaikki jotka tietää tarvitsevansa hoitopaikkaa.

14.2.2013
hookoo
hookoo

Erikoinen käytäntö. Mä luulen et tuossa on tarkotettu eskarin ja koululaisten iltapäivätoiminnan hakuja. Eihän herranen aika esmes nyt viimeisillään raskaanaolevat todellakaan lähde hakemaan ensi vuodelle tarhapaikkoja missään.

Mut jos sen hakemuksen nyt laitoit ni oot ainakin ajoissa liikkeellä. Kyllä mä uskon, että sitä hakemusta voi muokata sinä aikana ku se on sisällä. Ja jos päätös ehtii tulla ni voithan sä hakea paikkaa uudelleenkin jos alkaa tuntua että haluat olla sittenkin kotona vaikka vuoden vaihteeseen asti.

14.2.2013
misukka
misukka

Joka puolella Suomea kunnallisen hoitopaikan järjestämisaika on 4 kk.

Esiopetushaut on erikseen, ja ne voi vaihdella kunnasta toiseen, se hakuaika siis.

14.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Niin misukka. Täällä tuli tiedote että ensi toimikaudeksi (eli syksy 2013 ja kevät 2014) päivähoitopaikat pitää hakea nyt helmikuussa. Siis että päättäjät tietää mihin osaan kuntaa tarvitaan minkäkin verran hoitopaikkoja. Tein hakemuksen siksi jo nyt ja laitoin aloitusajaksi elokuun. Oonko ymmärtänyt taas jotain väärin?

14.2.2013
hookoo
hookoo

Meijän kunnassa ja päiväkodeissa ollaan oltu kyllä todella joustavia noissa päivämäärissä! Ja eritoten kun kesä on välissä niin ne mieluummin menee ilman "ylimääräräsiä" hoidettavia sen aikaa :)

14.2.2013
riu
riu

Jos sulla on edes jonkinlainen ajatus esimerkiksi elokuussa aloittamisesta ni huhtikuussa pitää laittaa se hakemus. Mut jos kesä tai heinäkuussa alkaa tuntua että et ehkä tarviikaan vielä ni ilmotat sinne, että jospa alotetaanki vasta joulukuussa. No problemo.

14.2.2013
misukka
misukka

Tuntuu vaan että tuohon syksyyn on niin pitkä aika... siis kun nyt pitää tehdä syksyä varten hakemukset. Mistä tiedän haluanko/jaksanko olla kokopäivätyössä tai työssä ollenkaan. Tai maltanko viedä poikaa hoitoon silloin. Mutta kiitos vastauksista.

14.2.2013
hookoo
hookoo

Jack, kyllä, jos esim. työllistyy yllättäen ja jos yllättäen saa opiskelupaikan, niin kunnan on kahdessa viikossa hoitopaikka järjestettävä. Työpaikkakin saa sitten tuon ajan odottaa työntekijäänsä.

14.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo, pakottavassa tilanteessa paikka on järjestyttävä 2 viikossa. Mulla itelläni roikku kuopuksen päivähoitohakemus puolivuotiaasta eteenpäin kunnan tiedoissa. Asenteella et jos tulee lähtö töihin ni saan tuon 9kk iässä jo hoitoon. Ilmottelin sinne sit vaan tasasin väliajoin, että siirretään sitä alotuspäivämäärää. Ja kokoajan kunnassa oli tieto et voi tulla pikaisestikin tarve. Olivat oikein tyytyväisiä tähän järjestelyyn. Heillä oli kuitenkin ihan huima varoaika tässä asiassa. Yleensä kuukautta ennen ku olis ollu pakko järjestää se paikka, ni kyselivät että mikäs meininki. tarvitaanko jo vai ei.

14.2.2013
misukka
misukka

Janecco, vastailen.

Tosiasiahan on, että eri puolilla maata saa hoitopaikan helpommin tai hankalammin. Tähän voi olla monia syitä.

14.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Misukka kertoi selkeästi näitä lisäjuttuja.

14.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Uskaltaakohan täällä vastatakaan, ettei käydä bittiavaruudessa kimppuun.

(Olen yrittänyt antaa asianmukaista tietoa, omasta lto-valmistumisesta on aikaa (-95), että silleen). Töissäkään en ole nyt ollut moneen vuoteen.

Päivähoitohakemus on sitova. Siinä voi esittää toiveen päivähoitomuodosta sekä kahdesta eri hoitopaikasta. Toivotusta hoitopaikasta ei välttämättä saa paikkaa, mutta sitten saa jostain muusta hoitopaikasta. Tämä koskee siis kunnallista hoitopaikkaa.

Voit hakea kokopäivähoitoon, jos tilanne esim. muuttuu, että tarviitkin osapäivähoitoa, siitä tehdään kirjallinen hoitoajan muutos.

Hoitopaikkaa pitää kunnalta hakea 4 kk ennen hoidontarpeen alkua. Jos hoitopaikkaa ei tarvitsekaan, sen voi taas kirjallisesti perua. Kunnalla on sitten jälleen 4 kk aikaa järjestää hoitopaikka. Jos haetun hoitopaikan peruu, uutta paikkaa pitää hakea uudella hakemuksella.

 

Kysyäkin saa lisää.

14.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Sen hakemuksen voi perua milloin tahansa sieltä jonosta. Paikkaa ei ole myöskään pakko ottaa vastaan ja kuukaudella voi siirtää aloitusajankohtaa kun päätös on tullut. Jonotusaikana hoidon aloituksen tarvetta voi siirtää joustavasti eteenpäin niin kauan kun päätöstä paikasta ei ole tehty.

Mut jos päätös tulee ni se 1kk on maksimi, sit pitää joko hyväksyä tai hylätä. Jos hylkää ni uus haku päälle ja se on taas se 4kk sitten ennen ku saa uutta paikkaa.

Hoitoaikoja voi säätää vapaasti. Täällä suositus on, että vähintään 3kk mennään samoilla hoitoajoilla, eli ei venkslata kuukausittain et nyt ollaan 10pv/kk ja ens kuussa täyspäiväsesti jne. Ja meillä on onnistunu hoitoaikojen muutos jopa viikossa.

Jos ette saa paikkaa toivomastanne päiväkodista tai pph:lta ni hyväksykää paikka mut laittakaa siirtopyyntö heti menemään. Tällöin saatte paikan toivomastanne paikasta heti kun paikka vapautuu. Ja saatte pidettyä oikeuden hoitoon.

14.2.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...