Lastensuojelu

Onko kellään käyny lastensuojelu kotona käymässä perättömän ilmotuksen takia?

14.2.2013
Suuuuvi
Suuuuvi
3 years, 2-month-old toddler

Ei siin pahaa oo jos apua tarjoavat mutta nää olis vissiii tunkemas mua terapiaa ja en koe sitä tarpeelliseksi. Vaikka olen ns nuori äiti 22v silti on tää rankkaa ku ei tiiä mihin uskoo :(

4.3.2013
Suuuuvi
Suuuuvi

tipihii kyllä avauduin :D Pyysivät anteeks, pahoittelivat väärää toimintatapaa. Ottivat vielä erikseen paria kuukautta myöhemmin asiaksi pahoitella ja toivoa että yhteistö sujuisi silti... Hiukka ollaan kyllä miehen kaa nihkeitä, etenkii ku se lastentarhanopettaja oli valmiiksi semmonen ihminen josta mie en niin välitä. Juu nou, kaikki räväkkyys puuttuu X) Ollaan yritetty pitää yhteys pojan henkilökohtaiseen avustajaan hyvänä, se on kuitenkii niin tärkee tekijä, lastentarhanopettajasta ei oo niin nuukaa.

4.3.2013
riu
riu

mie vedin ennen jouluu palkokasvin ihan kunnolla sieraimeen päiväkotia kohtaan. Meillä kun on erityisiä lapsia ja keskimmäistä koskien on ollut paljon palavereja yms. Yhdessä keskustelussa syksyllä sen ryhmän lastentarhanopettaja kysyi meiltä että miltä se tuntuu kun on erityistä tukea tarvitsevia lapsia. Oltiin miehen kaa ihan ihmessämme että miten tuohon nyt vois vastata, oltiin vaan että ei myö muusta tiietä että tää on meijän elämää. Sen keskustelun jälkeen ne oli sitten sellasessa päiväkodin ja neuvolan välisissä palavereissa nostanut meijät huoliperheeksi, koska meijän pojalla ei ollu sisäkenkiä, vielä X). Kohta sen jälkeen oli neuvola, jossa neuvolantäti lopuksi sanoi että meijän perheestä oli oltu huolissaan, mutta ei hän nää edelleenkään mitään syytä siihen, ja samaten perhepalvelukeskuksen henkilökunta oli tukenut neuvolantätin mielipidettä mikä oli aivan ihanaa kuulla. Mutta siis mie kilahdin ihan täysin! Päiväkodin kuuluis meijän kanssa jutella ja ilmaista huolensa, ennen ku asiaa ees viiään mihinkään eteenpäin. Meistä molemmista tuntui että oli toimittu niin meijän selän takana, jos ollaan huolissaan jaksamisesta niin tuo ei ainakaan auttanut. Luotto päiväkotiin meni ihan kokonaan, eikä sitä alunperinkään juuri ollut. Tuo päiväkoti kun ei meijän mielestä pysty tukemaan ainakaan meijän pojan tarpeita. Nyt sitten elellään vähän varpaillaan päiväkodin kaa, mutta ollaan erityisen kiitollisia sitten kaikesta muusta tuesta mitä meijän perhe saa :)

Ihan asian vierestä oma tilitys, mutta kerroin nyt kuitenkii :D

4.3.2013
riu
riu

Kaikki o hyvin, kävivät ja mielelläni teen yhteistyötä heidän kanssaan. Mutta apua en tarvitse enkä mitää muuta.. Toinen oli mukava ja toinen nipo. Alko ahistaa vaa koko juttu, että olenko jonku silmissä oikeesti niin huono äiti vai. Mutta kun selitin tilanteen kunnolla, ymmärsivät molemmat että pila ilmotus on nyt kyseessä. Jatkan kuitenki asiakkuutta iha vaa niitten takia että ei tarvii lähtee tappelee mistää ylimääräsestä :)

4.3.2013
Suuuuvi
Suuuuvi

Niin se on, omastakin kokemuksestani käsin, koskien pientä paikkakuntaa.

Tahtoo olla, että ainakin ajatellaan, että naapurit tietää omat asiat paremmin kuin itse.

Taisi aloittajalla olla myös ns. kielikuva.

14.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tähän ei tarvitse vastata, mutta ihmettelen, missä pikkupaikalla asut, koska ajattelet että kun kerran "koko kaupunki on mun perässä".

14.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Niiku sanoin en kiellä heitä tulemasta, että ainaki näkevät että kaikki on hyvin... En salaa mitää, mutta eniten pännii vaa ku kaveri tekee perättömiä ilmotuksia ja koko kaupunki on mun perässä sen takia :)

14.2.2013
Suuuuvi
Suuuuvi

Ärsyttävää tommonen, ku tuol oli monen monta jotka tarvis niitä. Mutta työtään neki vaa tekevät :)

14.2.2013
Suuuuvi
Suuuuvi

Tiedän että jää merkintä...

14.2.2013
Suuuuvi
Suuuuvi

Enkä kiellä etteivät saisi tulla, tulkoon jos haluaa.. Huomenna olis tapaaminenn niitten kanssa, kuulostivat puhelimes olevansa järkyttyneitä et tehää perättömiä ilmotuksia. Mut nyt ainakin näkevät että lapsel on kaikki hyvin.

14.2.2013
Suuuuvi
Suuuuvi

kyllä on perättömiäkin ilmoituksia ja näistä ilmoituksista jää aina merkintä vaikka todettaisiin että on turja

14.2.2013
odevenks
odevenks

Tämä ilmoitus oli perätön ja kaveri kostaa minulle lapsen kautta. Ties mitä on selittäny sinne ja nyt tulevat kotiini. Harmittaa vaa lapsen kautta kostetaan mulle.

14.2.2013
Suuuuvi
Suuuuvi

No tässä tapauksessa äiti kyllä tiedosti oman väsymyksensä, mutta tiedosti myös sen, että ei ollut pitkäaikaista ja on ohimenevää. Oli jo itse pyytänyt apuja tuntemiltaan tahoilta. Mä tiedän, että päiväkodissa tehdään lastensuojeluilmoitus jos tilanne on akuutti ja vaaraksi lapselle, muussa tapauksessa ymmärtääkseni pitäisi keskustella edes asiasta asianomaisen kanssa, että ovat huolissaan. Kuten neuvolassakin asia pitää ottaa esille asiakkaan kanssa ennen ilmoituksen tekemistä. Tälle kaverille vaan ilmoitettiin tylysti eräänä päivänä lasta noudettaessa, et btw. tehtiin susta ilmotus ku oot ollu parina päivänä vähän väsyneen oloinen.

14.2.2013
misukka
misukka

Minä oon samaa mieltä että turhia ilmoituksia ei ole, jossei ilmottaja ole jostain syystä katkera tai vihainen ilmoituksen kohteelle. Ja jos itse tiedät että ei mitään hätää ole, niin suotta tärrää sossujen käyntiä. Tottakai siitä mielensä pahoittaa ja tulee mietittyä että mitä ihmiset ajattelee. Mutta tavallaan samaa tarkkailutyötä meille tehdään neuvolassa. Ehkei sitä huomaa niin kyllä terkkarit ja lääkärit arvioivat meidän jaksamisia ja voimavaroja ja perheoloja. Ja sen takiahan terkkarit käyvä kotikäynnilläkin, joka ainakin minun mielestä on vieläkin hyvä käytäntö.

Misukka kerto tuosta kaveristaan että olivat huolissaan hänen väsymisestä. Ehkä sossujen puuttuminen tilanteeseen oli edes hyvä herätys siihen että äiti itse huomasi väsymyksen. Tää nyt on huono esimerkki, mutta tiedän tapauksen että neuvolassa tämä tuntemani äiti esittää että kaikki on aivan älyttömän loistavasti, mutta sitten kun tulee se huono hetki niin se on oikeasti huono ja saa auttaa ja tukea tosissaan että sieltä pääsee ylös, mutta muunlaista apua hän ei ota vastaan kun älytöntä tsemppaamista ja kuuntelemista.

14.2.2013
iputin
iputin

Turhia lastensuojeluilmoituksia ei ole olemassa.

Kun ilmoitus on tehty (yksityinen tai julkinen taho, esim. päiväkoti) viranomaisilla on tietyn ajan kuluessa velvollisuus tehdä tuo tarkastus.

Koska en työskentele lastensuojelussa, en noihin lakipykäliin ja aikarajoihin osaa sanoa.

14.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi tietty riippua ihan ilmoituksen luonteestakin että haluavatko nähdä tilanteen. Kaverilla kyse oli väsymisestä ja päiväkoti teki ilmoituksen kun äiti oli väsyneen oloinen. Noh kukapa 2-vuotiaan uhmistelijan yh-äiti ei välillä olisi väsynyt? Kysyn vaan.

Jos taas ilmoitus tehty lapsen olosuhteista kotona, ni voivat ihan hyvin haluta nähdä, että missä oloissa se lapsi nyt sit on.

14.2.2013
misukka
misukka

Okei... Mietin vaa ku kaveri teki perättömän ilmotuksen musta ja nyt nää tulee kylää... Oon jo kerran käynny siel toimistossa -_-

14.2.2013
Suuuuvi
Suuuuvi

No kaveri kävi morjestamassa sossuja ja juttelemassa. Eivät tulleet kylään.

14.2.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...