Kela.. Ku ei ymmärrä.. Auttakaa te viisaammat :)

Ensinnäkin se, että onko mun tuet tähän saakka olleet ihan oikein, sillä siis mulla on kolme lasta, 4v, 2v (täyttää tosin ens kuus 3v) ja 8kk.. Kotona oon ollut koko ajan.. Tuossa nyt netissä kattelin noita mun tietoja ja kun siin oli se lastenhoidontuki, niin kestä sitä on saatu? Ja eikös tosta 4v:stä ois pitänyt saada se 64,77€, vai oliko se tuossa lastenhoidon tuessa? Vai onko siinä se summa, mitä saan tosta 2v:stä? Aaargghhhh, mua niin ärsyttää, ku en mä ymmärrä näitä.. Ja kun ei aina ymmärrä, että mistä tukea vois hakee ja mistä sitä saa ja kenestä.. Elikkäs siis oon saanut äippärahan ja ton lastenhoidon tuen 115€.. Niin mitä tohon kuuluu? Taikka missä se tuki tuosta yli 3v:stä kotona hoidettavasta on? Täh????? Kertokaa ny viisaammat, että mitä tukia ja mitä voi hakea nyt, kun äippälomakin pian loppuu??

13.2.2013
surkelo
surkelo

Aivan.

Kiitos teille selvennyksestä :) mä oon niin onneton näitten juttujen kans :p

13.2.2013
surkelo
surkelo

Pääsääntöisesti sä et saa kotihoidontukea jos oot äippiksellä koska kahta tukea ei makseta samanaikaisesti. Hoitolisää voit saada eli toi 115e on sitä. Sit ku sun äippis loppuu ni sit saat kotihoidontuen normisti kaikista lapsista.

alexsandra noi tosiaan kirjoitti hyvin.

13.2.2013
misukka
misukka

Jos tuo on hoitolisää sa et saa varsinaisesti mitään sen paremmin 2v kun 4v.

Niin kuin aikaisemmin kirjoitin jos sun vanhempainpäiväraha on enemmän kuin 100.79€(2v)+64.77€(3v) eli 165,56€ sulle ei jää maksettavaksi kodinhoidon tukea koska sitä ei makseta täysimääräisenä yhtä aikaa vanhempainpäivä/äitiysäivärahan kanssa.

13.2.2013
alexsandra
alexsandra
1 year, 11-month-old toddler

Hmm.. No jos toi on hoitolisää, niin mistäs sitten ne tuet mitä tosiaan saa kun hoitaa yli 3v: tä kotona?

13.2.2013
surkelo
surkelo

Vanhempainpäivärahat (erityisäitiys-, äitiys-, isyys- ja vanhempainraha) eivät välttämättä estä kotihoidon tuen saamista, jos perheessä on muita alle kouluikäisiä lapsia. Saat kotihoidon tuen hoitorahaa, jos lapsista maksettavien hoitorahojen määrä ylittää vanhempainpäivärahan määrän. Hoitorahana maksetaan siis hoitorahan ja vanhempainpäivärahan erotus. Kotihoidon tukea ei makseta, jos sen määrä jää alle 16,81 euroa kuukaudelta.

Hoitolisää voit saada normaalisti, jos perheen yhteenlasketut bruttotulot eivät estä sitä. Hoitolisässä myös vanhempainpäiväraha otetaan tulona huomioon. Myös mahdolliset ulkomailta maksettavat perhe-etuudet saattavat vaikuttaa tukeen.

 

Tälläisen kopsasin kelan sivuilta. Yhtä aikaa vanhempainpäivärahan ja äitiysrahan kanssa ei makseta kodinhoidon tukea jos sen määrä on vähemmän kuin vanhempainpäiväraha/äitiysraha. Elikä jos sun vanhempainpäiväraha on enemmän kuin 100,79 e/kk 2v.n summa + 64,77 e/kk 3v summa. Sulle ei jää maksettavaksi kodinhoidon tukea. Hoitolisään vaikuttavat perheen koko ja bruttotulot. 

Tällöin tuo 115€ voisi olla hoitolisää.

Hoitolisä on enintään 180,17 e/kk. Sitä maksetaan vain yhdestä lapsesta. Laske laskurilla, paljonko tukea saat.

13.2.2013
alexsandra
alexsandra
1 year, 11-month-old toddler

Mut ku siis missää ei näy sitä summaa, kun yli 3v:tä hoitaa kotona? Et oisko tuo 115€ tosta 2v:stä?

13.2.2013
surkelo
surkelo

Emmä tiä mistä mä puhun :D kotihoidontuki luki vain tuol kelan omilla sivuilla, ei mitää lisäjuttuja.. Emä tiä :D

13.2.2013
surkelo
surkelo

siis puhut sie kotihoidontuesta ja sen lisäosasta?

13.2.2013
riu
riu

Hop, hop!!!!

13.2.2013
surkelo
surkelo
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...