Mikähän se on oikeelta nimeltään...

millä vejetään uunista tuhkat/hiilet? Ja osaiskos joku suorilta sanoo, mistä sellasen vois käyvä ostamassa?

7.2.2013
huopis
huopis

No siis... Meillähän tossa on takka ja leivinuuni päällekkäin. Ja leivinuunin pohjassa luukku josta vejetään tuhkat takkaan. Tosi typerästi tehty, ku ne kaikki tulee sit ihan siihe takan luukun eteen. Vaan sama tuo miulle toisaalta, ku mie tyhjennän vaan leivinuunista takkaan ja mies saa sit joskus hoitaa sen takan. Paitsi oishan tuo kiva joskus illalla ku mies töissä ni takassaki tulta pitää. Vaan ei sitä luukkuu kehtaa mennä ees aukomaan, ku hirvee pölähys vaan käypi ja kaikki on lattialla. Ja siellä takan alla on toki joku tuhkaluukku, vaan ei ne taija sinne asti kovin helposti selviytyy. Ja mies saapi kyllä hoitaa sen tuhkien imuroinnin sillon ku mie en oo kotona, siihen en aijo puuttuu...

7.2.2013
huopis
huopis

kokeilepas tuhkaimuria. Pittää julmettua meteliä, vaan on se näppärä :)

7.2.2013
riu
riu

Ei varmaan prisman hyllyltä löyvy sellasta mitä tarviisin.. Meillä on tällä hetkellä tollane vissii jonku ite väsäämä lyhyempi ku mitä leivinuuni on syvä ja se "veto-osa" julmetun kokonen ja näin ollen myös painava. Toisin sanoen joku kerta ei riitä et vaan hermot palaa, käsien palamista ootellessa. Äijälle oon sanonu sen sata kertaa, et vetää ne hiilet ku polttaa puuta. Mut ei ikinä vejä. Sit ku saan päähäni paistaa uunissa jotain, ni siellä on ne kymmenen edellisen lämmityskerran tuhkat edelleen uunissa. Argh!

Mut siis, onks se hiilihanko? Ku mie kuvittelin, et hanko ois se sellanen erilainen millä niitä vaa sekotellaan tai jotai. Taijan olla blondimpi ku luulinkaa :)

7.2.2013
huopis
huopis

Jos haluaa vaan sen yhden "työkalun" niin suuntaisin kans rautakauppaan, löytynee tuhkalapioiden lähettyviltä. Mutta esimerkiks tavarataloissa on myynnissä sellasia settejä, missä on harjaa yms.

7.2.2013
marjaana
marjaana
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...