"Sirkustemppuilusta"

Tossa yhessä ketjussa mainittiin noista kaikenmaailman "sirkustempuista" että jos vauvan kanssa alottaa jonkun jutun et totuttaa nukahtaan esim musiikki päällä tai sit vaikka se hiustenkuivaaja niin saat jatkossa tehä mitä erilaisempia kikkoja kun vauva alkaa myöhemmin "pompottaan" vanhempiaan...pyh pah sanon minä, ei ainakaan oo meillä ollu vaikutusta...jossain vaiheessa nukahti soittokelloon, pitkään maitopulloon ja tuttia tarvi aina nukahtamiseen, jossain vaiheessa alettiin silittelemään uneen ja monesti ollaan nukutettu yöllä vaunuihinkin ym tällaista tehty niin ei meillä ainakaan oo tullu mitään isoja "vieroitusoireita" että näistä on päästy eroon. Tai oikeestaan kaikki on jääny ihan itekseen pois... Nykyään 2,5v nukahtaa ihan itekseen sänkyynsä vaikka sitä on nukutettu musiikilla ja silittämällä. Lelujakin meillä oli yhessä vaiheessa ruokailussa mukana, mut nekin jäi ihan itekseen pois. Että vaikka sanotaan että vauvat itkee ja ei välttämättä nukukaan hyvin niin kyllä mun mielestä voi ihan hyvin kokeilla kaikkee mikä vaan sitä arkee helpottaa, kuten joku mainitsikin kerran ne lapset on vaan pieniä....

6.2.2013
Lintu4
Lintu4

Meillä on synnäriltä asti nukahdettu joko tissille ja pullolle ja kun pullo joskus vähän vajaa puoltoista vuotiaana jätettiin pois (oikeestaan ite jätti) niin niin vaan nukahti ilman sitäkin.

8.2.2013
Lintu4
Lintu4

Mulle tulee kyseinen lehti ja kyllä tuo tarkka kopio. Musta tuossa tapauksessa on niin paljon pielessä että huh.

8.2.2013
alexsandra
alexsandra
2 years, 1-month-old toddler

Jokainen voi koliikista ajatella mitä haluaa. Itse ajattelen ettei koliikki mikään normaali tila vauvalla ole.

Alunperin luin jo paljon aiemmin, kun kirjoitit lapsenne tilanteesta, ja olit siellä koliikin maininnut. En siis nyt juuri.

8.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

MiTan, itse toit nyt esiin, että teidän vauvalla on ollut koliikki.

Tässä on mm. Miki moneen kertaan kirjoittanut, että on puhunut TERVEIDEN vauvojen nukuttamistavoista.

Itse olen kirjoittanut myös terveen vauvan nukahtamisen näkökulmasta.

8.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Minusta koliikki on mitä suurimmassa määrin vanhempien ja lapsen elämää hankaloittava sairaus, että lapsen olon helpottamiseksi on melkein keino kuin keino fiksu jos se auttaa ja erityisesti helpottaa perheen oloa. Näin taisin kirjoittaa tuonne toiseenkin ketjuun.

Mut jos jokin toimi on sellainen, että se venyy ja venyy ja täytyy kehittää uutta kokoajan ja se rasittaa vanhempia. Silloin se on todennäköisesti turhaa sirkustemppuilua.

8.2.2013
misukka
misukka

mikiliini kyllä oikeassa, mä tein sen virheen että nukutin lasta kanniskellen hytkytellen ja vielä pullo samaan aikaan suussa :D arvatkaas tottuko hää siihen. siinä vaiheessa tajusin että jotai on tehtävä ku monen viikon ajan kaikki päikkärit kannoin ja syötin, sitte rupes yölläkii vaatimaan tätä palvelua.

oli meinaa tosi vaikeeta opettaa sitte tosta pois...

8.2.2013
majezki
majezki
2 years, 6-month-old toddler

MiTan- sä puhuit ihan niinku meiän vauvasti. hänkii alotti huudon synnäriltä, siitä asti oli koko ajan kiukkuinen. kätilötkii ihmetteli et kuin se nyt koko ajan huutaa, mut mitään vikaa ei löydetty.

nyt on ikää hällä 9kk ja vieläkin erittäin kiukkuinen ja hankala tapaus :/

8.2.2013
majezki
majezki
2 years, 6-month-old toddler

Meillä taas lähtökohdat on olleet alussa hyvin pitkälle samanmoiset. Se eka viikko oli kuopuksella kuin esikon toisinto. Mut sit aloin tietoisesti toimia eri tavalla kuin esikon kanssa. Ja lopputulos on erittäin selvä.

8.2.2013
misukka
misukka

Kuopuksestahan mä olin jossain vaiheessa ihmeissäni ku sille pysty tekee ihan mitä vaan jos se nukku, eikä heränny. Mut uskon, että se johtuu siitä, että liikuin omat liikkeeni pitkin kämppää vauva sylissäni. Hän tottui liikkeeseen eikä se häirinnyt nukkuessakaan. Mutta ei tottunut siihenkään että pitää kokoajan liikkua.

Kuopuksenhan olen tosiaan noukkinut pinniksestä, vaihtanut vaipan, pukenut ulkovaatteet päälle, laittanut turvakaukaloon, ottanut pois turvakaukalosta ja riisunut päivävaatteilleen sekä palauttanut sänkyynsä unien katkeamatta.

8.2.2013
misukka
misukka

Mun täytyy nyt kertoa esimerkki elävästä elämästä. Eli meidän esikko. Hän ei vauvana suostunut nukkumaan missään muualla kuin sylissä. Ylipäätään nukkuminen oli silloinkin vaikeaa. Päivät olin sidottu sohvalle. Kun aamusta poika sai tissin suuhunsa ja nukahti ni en saanut häntä siirrettyä mihinkään muualle kun hän havahtui siirtoon. Eikä rauhoittunut muualle kuin syliin. Joten olin sohvan vanki klo 8-15. Ei toivoakaan siitä että olisin saanut aamupalaa, käytyä vessassa saati suihkussa, ennen kuin mies tuli kotiin ja otti vauvan multa. Tätä kesti 4kk, kunnes hajosin ihan totaalisesti. Pari kuukautta kesti opettaa vauva eroon näistä tavoista jotka ihan itse olin hänelle opettanut.

Näin jälkikäteen ajattelen, että olinpa typerä. Miksi en opettanut häntä siirtelyyn jo alun alkaen jolloin siirtäminen muualle nukkumaan olisi ollut paljon helpompaa. Olisin myös voinut laskea hänet vaikka sohvalle makoilemaan vastasyntyneenä. Kuukauden ikäisenä kun hän ei ollut kertaakaan maannut päivisin tasolla, ei se ollut vauvalle helppoa ja vauva alkoi vaatia, että häntä täytyy pitää sylissä.

Joten kyllä pienikin lapsi osaa pompottaa vanhempaansa. Itse tähän alistuin enkä edes huomannut.

Kuopuksen opetin heti alkuun olemaan myös lattialla tai sohvalla ja miten paljon helpompaa mun elämäni onkaan ollut hänen kanssaan.

8.2.2013
misukka
misukka

Ehkä silloin ennen vanhaan (kun kaikki oli niin hyvin....) oli muut kikat käytössä. Ei se minusta tarkoita että vanhemmuus on hukassa jos käyttää esim. hiustenkuivaajaa vauvan nukahtamiseen. En voi käsittää mitä pahaa tai ihmeellistä siinä on..

8.2.2013
JennnyLee
JennnyLee

Ja sit on kuulkaas niitäkin vauvoja jotka ei viihdy sylissä lainkaan niinkun meiän tenava oli vauvana :D ikinä ei nukahtanut syliin vaan aina piti päästä joko sänkyyn, sitteriin tai vaunuihin,että niin niitä erilaisia lapsia tähän muailmaan mahtuu...

7.2.2013
Lintu4
Lintu4

No kuule ei välttämättä oo...

7.2.2013
Lintu4
Lintu4

Sitä vain mietin , etteikö ole mitään luonnollisempaa tapaa saada lapsi nukkumaan kuin hiustenkuivaaja tai auton kyytiin hyppääminen?

7.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo mut jos se vauva ei kertakaikkiaan nukahda ilman "nukuttamista" niinkun monet on kokeilleet ja toivottomaksi todenneet, niin mitä pahaa siinä on jos joka ilta kuuntelee jotain musiikkia tai sitä hiustenkuivaajaa vaikka 10 min ja lapsi nukahtaa ja jonkun parin kuukauden päästä nukahtaa ihan ilman sitäkin?!?! Kun että ois tapellu ja taistellu ja kuunnellu itkua kun voi toisinkin tehdä...ja pointti on just siinä et se riittää se 10min ettei se ala venymään ja venymään...

7.2.2013
Lintu4
Lintu4

En tarkoittanut itsekään koko loppuelämää, mutta edes pienekskään hetkeks...

7.2.2013
Lintu4
Lintu4

Eli tästä kun nopeesti näitä vastauksia lukee niin niillä kenellä on käytetty sirkustemppuja tai jotain muita vippaskonsteja niin kenelläkään ei oo lapset jääny niistä "riippuvaiseks" eli onko oikeesti täällä ketään kenellä on jääny riippuvaiseks???

7.2.2013
Lintu4
Lintu4

Suodatin, vastasin jo tuohon toiseen ketjuun, mutta vastaan tähänkin.

Maalaisjärkeä saa toki käyttää, niin vinkkien antaja, kuin niiden vinkkien mahdollinen käyttäjäkin.

Kyse ei ole teilaamisesta tai mollaamisesta, vaan siitä että kerron miten mahdollisesti olen omien lasten kanssa samankaltaisessa tilanteessa toiminut.

7.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

mikiä ihan täysin peesaan! Meillä mennee nuo asiat aivan samalla tavalla, että vois olla vaikka meijän elämästä kerrottu :D

7.2.2013
riu
riu

meijänkii lapset on ollu yleisten käyrien alapuolella, etenkii keskimmäinen on yhä edelleen 5-vuotiaana. Mutta omalla käyrällään kasvaa kylla oikein hienosti! Eikä saa temppuilla ruokapäydässä :D Poika on pieniruokanen, mutta se tietää että ruokaa on maistettava vähintään yhtä monta haukkua ku on ikävuosia ja usein saattaa mennä koko lautasellinen samalla :) Mutta siis tuosta(kin) aiheesta käytiin pojan kaa vääntöä, ei se itestään tuota asiaa oppinut. Miekii oon kaukana täydellisesti äidistä, mutta miun toimintatapoihin ei kuulu mennä lasten ehdoilla noissa asioissa.

7.2.2013
riu
riu

Ja jokainen lapsi perheessäkin on erilainen...

6.2.2013
Lintu4
Lintu4

Niin jotkut lapset tottuu...ei kaikki...en mäkään puoltakaan tuntia nukuttais, meillä on pisimmillään mennyt varmaan vartti ja mikäs sen ihanampaa kun silittää oma lapsi uneen ja kuunnella sitä tuhinaa :) nykyään kun nukahtaa itekseen niin kyllä mä välillä meen viereen kuunteleen sitä tuhinaa, ei tätä aikaa tosiaan kauaa kestä, kohtahan lapset muuttaa jo pois kotoo ja saa kuunnella oman miehen kuorsausta sit kun ei muutakaan oo, toivottavasti sentään lapsenlapsia joskus niin saa niitä sit silitellä uneen...

6.2.2013
Lintu4
Lintu4

Enkä voi väittää itseäni onnistuneeksi vanhemmaksi.

6.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

...keinot ja konstit vaan eri perheissä erilaiset

6.2.2013
Lintu4
Lintu4

Sehän tässä varmaan monella muullakin takana että ollaan mukavuudenhalusia :D

6.2.2013
Lintu4
Lintu4

Piti muuten lisätä tuohon edelliseen kirjoittamaani, että muistan kyllä kun esikoisen kanssa olin mummolassa pitempään, ja lapsi oli noin 6 kk, kun ei nukkunut (ei kyllä yöllä huutanutkaan), ukki katseli pojan kanssa yöllä kuuta, ja piti yöllä pientä olkaansa vasten.

Ja minä nukuin.

6.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvä Mitan! naulankantaan! Meillä on aina nukuttu hyvin mutta voin kyllä samaistua sellaisten elämään kenellä on ollut yövalvomisia ja rankkaa muutenkin ja ymmärrän että monet haluaa jakaa omia kullanarvoisia vinkkejään, jotka toisista tuntuu ihan typeriltä.

6.2.2013
Lintu4
Lintu4

Meillä ei ole autoa, mutta en tuomitse niitä, jotka autoa ajaa saadakseen lapsensa nukkumaan.

Ei ole mummoloissa myöskään tuota autokikkaa käytetty.

Sen kyllä allekirjoitan, varsinkin nuoremman kohdalla, että jo vauva oppii tietyt nukkumisrituaalit.

Meillä vieläkin nuorempi (6 jo pian) haluaa, että nukkumaan laittaessa teen 2 juttua, iltarukous ja-laulu. Isä voi hänen mielestään lukea iltasadun.

6.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No kuten sanoin niin tiedän lapseni luonteen, meillä jatkettiin viikkoja tota sänkyyn palauttamista ja vaikutusta ei ollu mut kun viereen meni niin nukahti kymmenessä minuutissa ja kun kokemusta oli jo siitäkin että esim ruokapöydälle kiipeäminen kesti 10kk ikäsestä reilu puoltoista vuotiaaksi vaikka systemaattisesti se kiellettiin ja aina otettiin pois niin meillä katsottiin parhaaksi vaihtoehdoksi näin toimiminen ja se osottautuikin meillä oikeaksi, viis supernanneista...

6.2.2013
Lintu4
Lintu4

Ja jotkut väittää tätä palstaa hiljaiseks...täällä on vaan vääriä keskustelunaiheita ollu...mun pointti oli lähinnä se että ei kaikki lapset totu joihinkin metodeihin mitä kokeillaan, ei ainakaan meillä ja jokainen tekee niin kun parhaaks näkee ja tuntee lapsensa parhaiten...meillä esim kun alko tuleen pinnasängystä pois niin lapsen luonteeni tuntien meillä ei olis onnistunu se että se palautetaan sänkyyn aina ja aina vaan vaan helpommalla päästiin kun istuttiin vieressä ja siliteltiin ja nyt jo hienosti nukahtaa itsekseen...eli meillä se ois ollu lapsen puolelta nimenomaan aikuisten pompottelua että ois jatkanu sitä sängystä pois tulemista ja siinähän oltais sit kiikuteltu sitä takasin sinne sänkyyn monta tuntia illassa ja monta kuukautta putkeen, että jokainen onneksi tietää mikä on omalle lapselle parhaaksi ja ei ihan sokeena vaan mee kokeileen kaikkia vinkkejä mitä täällä heitellään...

6.2.2013
Lintu4
Lintu4

Itse ajattelen tuosta autoilusta, jotta vauva nukahtaa näin: polttoainekulut, ja muut auton käyttökulut + väsynyt vanhempi ratissa: turvallisuusriski liikenteessä.

En ole hiustenkuivaajaakaan käyttänyt, sähköä kuluu.

Veden juoksuttamisesta tai liruttamisesta tulee laskua.

En ole mikään ekoajattelija, enkä kovin taloudellinenkaan.

Tällaisia ajatuksia kuitenkin heräsi.

6.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Sirkustemppuilulla vaan siirretään sitä asiaa mikä pitäisi opettaa heti alkuunsa. Unikoulunkin tarkoitus on opettaa lapsi rauhoittamaan itsensä jotta osaa nukahtaa itse. Ja ruokailu on meillä pyhitetty syömiselle. Lelut ei tosiaan kuulu ruokapöytään. Jos ei ruoka maistu ni seuraavalla kerralla sitten. Ei lapsi itseään nälkään tapa mutta tekee kyllä kaikkensa jotta ei tarvitsisi epämieluisia ruokia syödä. Tässäkin kyse vain lapsen opettamisesta syödä sitä mitä tarjolla on. Vaikka ei maistu, niin kaikkea pitää silti maistaa.

Kuten toisaalla sanoin, koliikit ja muut lääketieteelliset vaivat on sellaisia joissa ymmärrän, että tehdään mitä vain että lapsella on helpompi olla. Muutoin temppuilu on turhaa.

6.2.2013
misukka
misukka

mie en myöskään ymmärrä että temppuillaan, jos se ruoka ei maistu ilman että on leluja pöydässä, niin syököön sitten myöhemmin kun nälkä on. En lähde temppuilemaan. Joissain asioissa joustan, mutta joissain olen tiukka. En nää tarvetta hyppiä lapsen pillin tahtiin, meillä on aikuiset jotka määrää. Nukkumiseen mie en sen enempää puutu, koska meitä on siunattu siinä asiassa enkä oikeesti ymmärrä yövalvomisten päälle X)

6.2.2013
riu
riu

Niin ja kukin saa jakaa vinkkejä eikä niitä tarvii päivitellä ja "talloa", eikö niin? Eli mikä on hyvä vinkki toiselle voi toisen saada pyörittelemään päätä...näinhän se menee...

6.2.2013
Lintu4
Lintu4

Mä oon ihan samaa mieltä, kaikki arkea helpottavat keinot sallittuja.

6.2.2013
JennnyLee
JennnyLee

..........

6.2.2013
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...