Höpötihöö :)

Tuli tarvi höpötellä.... tai siis vaan ajatuksiaan tuoda julki... Tänään taas kiristi vanne päätä kun yritin hienovaraisesti vihjailla, että olis kiva ku mieskin osallistuis kotihommiin.. tai eilen jo vedin herneen nenään ku yritin leipoo, tehdä soseita ja sitten täytyi vauva syöttää kun pyynnöstä huolimatta ukko ei sitä voinu tehdä (koodas tietokoneella harrastusjuttujaan). Sanoin tänään, että vaikka oon kotona, en oo mikään kodinhoitaja vaan käytännös mun vastuulla on lasten hoito, kodin hoito voidaan tehdä sitten yhdessä kun hän tulee töistä.. no herne vaihtui sitten toisen osapuolen nenään.. Okei, kyllä ukko tekee kerran viikossa ruokaa, tiskaa kerran kahdessa viikossa ja imuroi pari kertaa vuodessa. No joo, täytyy vaan käskeä se hommiin, vaikka en kyllä siitäkään tykkää, mut en mä jaksa kaikkea tehdä.. Mä niin odotan ens viikonloppua, lapset (kolme vanhinta) on koko viikonlopun pois ja ukko lähtee työreissulle pe-la.. ihanaa kun saan olla vauvan kanssa kaksin 24h! Ei tartte siivota kenenkään muun sotkuja... Olipahan taas avautumista...

3.2.2013
marjaana
marjaana

Mie en ääntä säästele aamulla enkä hissuttele jos mies nukkuu "muuten vaan" pitempään. Sitten tietty jos siihen on joku syy, on ollu viihteellä tai nukkuu yövuoron jälkeen niin ollaan hiljempaa. Muuten pien meteliä sen verran kun sitä niin arkisista hommista tullee. Tosin meillä se oon mie joku nukkuu viikonloppusin pitempään :D Miustakii tuntuu että teen joskus kaiken, mutta yleensä se pienellä piruilulla alkaa tekemään mukana X)

4.2.2013
riu
riu

Kummasti myös helpottaa tieto ettei ole ainoa jolla sama ongelma.

Meilläkin mies kyllä hoitaa poikaa kun käyn kaupassa tai kirjastossa ym. Mutta koti on vähintään samanlaisessa kunnossa kun lähtiessä tai yleensä pahemmassa.

Me asutaan rivarissa eikä meillä ole autoa joten miehellä ei oikeastaan ole edes miesten hommia. Lumihommia tehdään molemmat niitä ei onneksi ole kuin pienehkö alue. Sitten on hommia jotka pyydän miestä hoitamaan mutta harvoin tuo luonnistuu. Esim lattiakaivon sihdin vaihto. Vaihdon ajan huomaa kun edellinen alkaa mennä tukkoon. Silti just perjantainakin kun oltiin poitsun kanssa menossa suihkuun oli sihti tukossa ja lattialla 1cm saippua vaahtoa miehen suihkun jäljeltä. Mähän sitten vaihdoin sen ja kun illalla kysyin niin ei ollut tajunnut että meni tukkoon. Miksi tuo sitten olisi miehen homma. Koska mulla on paljon herkempi hajuaisti ja harvoin saan vaihtoa tehtyä oksentamatta.

4.2.2013
alexsandra
alexsandra
1 year, 10-month-old toddler

Eikös oo Alexsandra kumma juttu miten jo se helpottaa, että voi tänne vähä avautua miesten ääliömäisyydestä :)

Ja tiedän niin ton tunteen, et toinen nukkuu eikä silloin saa tehtyä mitään.. eilenkin sitten neljä tuntia olin hiljaa vauvan kans alakerras, että herra sai nukkua..

Sitte jos ukko jää lasten kans kotiin ja mä meen vaikka kauppaan niin kun tuun takas niin mitään ei oo tehty, vaikka vauva olis nukkunu, kattilat ja paistinpannut on likasina hellalla, astiat tiskipöydällä..

Ja se, että ennen ku muutettiin yhteen, niin ukko oli ahkera siivoamaan omaa kämppäänsä, ja kun meillä edes nuo perinteiset miesten hommat ei luonnistu, auton renkaat mennään vaihdattamaan.. tosin tänä keväänä taidan mä vaihtaa niin säästyy siinäkin muutama kymppi :)

Ei sais valittaa kun ukko kuitenkin hoitaa muksuja ja touhaa niiden kans, exhän ei tehny muuta ku kanto kaljaa kaupasta kotiin ja kittas sitä..

4.2.2013
marjaana
marjaana

Mäkin just valitin eiliseen iltaketjuun samasta asiasta. Mä oikeasti pelkään millaista tänne on tuoda vastasyntynyt laitokselta jos täällä ei kukaan tee mitään sillä välin. Saa heti kotiuduttua alkaa siivota. Meillä mies vetoaa aina siihen ettei osaa. Kotona asuessaan ei tarttenu tehdä mitään mutta asui kumminkin yksin monta vuotta ennen kuin muutettiin yhteen kuka lienee silloin sille siivonnut.

Mulle on täysin ok että mä teen enemmän koska oon kotona ja sekin sopii että arkisin mies ei paljon osallistu koska on töissä mutta viikonloppuna saisi jotakin tapahtua muutakin kun minun toimesta. Näin raskaana varsinkin eilinenkin otti niin voimille että nyt on koko kroppa ihan romuna.

Mies ei tunnu tajuavan että teen paljon enemmän. Neuvolassa kysyivät kotitöiden jakamisesta niin mies sanoi että ne meillä menee tasan. Eikös se ole ihan tasan kun eilenkin mies vei roskat ja kuori perunat. Mä tein ruuat muuten, imuroin, pyyhin pölyt, pesin lattiat, putsasin vessan, vaihdoin lakanat ja pyyhkeet, pesin ja silitin pyykkiä.

Mua ärsyttää myös se että mies nukkuu viikonloppuina pitkään joten minun täytyy tuhlata hyvää aamua kun odottelen että mies suvaitsee nuosta ylös ennen kuin alan metelöimään.

Kiitos täälläkin helpotti!

4.2.2013
alexsandra
alexsandra
1 year, 10-month-old toddler

hah ja minnuu ottaa pattiin mies kun se mennee TAAS kertausharjotuksiin koko viikonlopuksi parin viikon päästä. Saamari jouvun viihyttämään koko lapsiköörin ihan ite parhaan taitoni mukaan. Toivotaan että on ees kelit kohillaan X) Onneks sattuu miehen tilipäivä just siihen, että pääsen törsäämään kaikki sen rahat roskaruokaan ja sen sellaseen kaikkeen tärkeeseen :D

Meillä se mies ei oo innokas kokkaaja eikä siivooja, mutta toisaalta mie en niin välitä siitä lumenluonnista taikka takan lämmittämisestä, polttopuutkii ilmestyy katokseen ihan ilman minnuu :D Meillä on hommat vähän jakautunut, mutta ei se mittää kun ei myö kumpikaan niin toimettomana täällä yleensä maata :D Ehkä teillekkii löytyy joku tasapaino? Onkos se mies ollu miten yksin vastaamassa talouden pyörittämisestä?

4.2.2013
riu
riu

Kummasti se helpottaa kun edes ajatuksiaan kirjottaa :)

3.2.2013
marjaana
marjaana
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...