Kohta 7v ja hilsettä/kuivaa ihoa päänahkassa

En tiedä onko tai voiko olla siis oikeasti hilsettä, mutta siltä se näyttää. Pojalla on noin oman kämmenensä kokoinen kuiva läikkä päässä, joka siis hilseilee. Hiuksissa näkyy sellaista valkoista hilsettä, vaikka paksut hiukset onkin. Tullut nyt tämän talven aikana ( on siis kuiva-ihoinen muutenkin pakkasaikaaan), mies muisteli että sillä olis pienenä ollut sama vaiva. Ja nyt aikuisena käyttää hilseshamppoota, vaikken ole kyllä sillä hilsettä havainnut :D Pojan pää pysyy siistinä muutaman päivän, kun öljyää päänahan ja antaa sen vaikuttaa useamman tunnin, että imeytyy kunnolla..onko lapsille etes olemassa hilseshamppoota? Mahdollisimman miedolla shamppoolla ( shebamed) sitten pesty, ettei kuivuis päänahka enempi. Onko kellään mitään muita vinkkejä?

1.2.2013
tyttö
tyttö

Näin juuri aikaisemmin toiminkin, että hoito-öljy päänahkaan vaikuttamaan tunteja ennen kylpyä (poika ei suostu nukkumaan öljy päässä) ja sitten suihkussa shampoo pesu. Ei vaan öljy antanut enää vastetta, vaan päänahka hilseili jo joka päivä, öljystä huolimatta.

Nyt näitten kommenttien pohjalta aloitin rasvapesut hiuksiin (Aqualan L) joka ilta ja kappas, päänahka on pysynyt nyt siistinä, eli ei näy kuivaa ihoa, eikä hilsettä. En ole vielä välipäiviä pitänyt, jotta en tiedä onko iho parantunut vai elvyttääkö toi rasva joka päivä käytettynä nyt.

13.2.2013
tyttö
tyttö

Mulle tuli alunpitäen tästä aloituksesta mieleen Ceridal suihkutettava ihoöljy.

Itse olen käyttänyt sitä lapsella vaikun poistamiseen korvasta, lääkärin neuvosta.

1.2.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos vinkeistä. Kokeiluun menee.
Just tossa mieheltä tivasin, niin hänellä oli koko lapsuuden ja nuoruuden epäilty psoriaasista ja tuo oli alkanut juuri päänahasta miten pojallakin on. Seuraillaan siis.

1.2.2013
tyttö
tyttö

Ducray Kertyol on apteekista saatava hilseshamppoo, jota voi käyttää jo vauvan karstan poistoon, näin mulle neuvottii apteekissa.

mut tuo Tiinan vinkki kuullostaa hyvältä, täytyy testata omaanki tukkaan, mulla kuivuu päännahka hirveesti talvisin :/

1.2.2013
Mummy83
Mummy83

koko lapsen voi pestä myös perusrasvalla, siis hiuksista varpaisiin saakka. Oon pessy meijän pienintä silleen kun se on kuivaihosempi kun nämä kaks muuta sankaria :) Käytössä ollut ihan normi aqualan :)

1.2.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...