Mihinkä laitan (sijoita, säästän yms.) ison summan rahaa?

Eli siis tilanne on se että ollaan saamassa siskon kanssa äitin henki- ja eläkevakuutuskorvauksia n. 100 000e per nenä ja kysymys kuuluukin että mitä mä niille rahoille teen? Multa löytyy olemassaoleva säästötili missä on korko 0,2% ja omassa pankissa missä on käyttötili tulis korko olemaan vain 0,15%. Soitin siis juuri omaan pankkiin ja täti neuvoi varaamaan ajan kun on noin iso summa kyseessä, ehdotti mm. sijoittamista ja rahastoja, mut en mä oikeesti niistä tajua hölkäsen pöläystä. Help!

29.1.2013
RJ89
RJ89

Joo oon mä tässä kilpailuttanutkin näitä, mut ne mitä tähän asti oon kysellyt niin on ihan samat (tai lähes) systeemit. Mut kahtotaan.

Ja Marika, meillä on jo apinalla moinen tili, se on sellanen tili mikä näkyy meidän nettipankissa ja sieltä pystyy siis siirtelemään rahaa kuinka sattuu meidän tileille, joten ei, sinne ei tollasia summia tuu. Ja siks toisekseen, jos mun apinat haluaa mopokortin niin sen eteen tehdään töitä, ei sitä tosta noin vaan saada. Allekirjoittanut on ihan itse kävellyt pankkiin kun halusi ajokortin eikä rahaa ollut.

Ja kyllä, toki muistan että olisin vuokranantajana vastuussa asunnosta jne., ihan puupää en ole ja tapaan ottaa asioista selvää jos ei maalaisjärki kerro tarpeeksi. :)

1.2.2013
RJ89
RJ89

Ihan ehdottomasti kannattaa kilpailuttaa pankkeja ku on tuommoisista summistakin kyse. Kukapa tietää kuinka paljon parempaan kastiin päädytte vielä pankkien rankingissa. Sillä voi voittaa paljon palvelumaksuissa sun muissa.

1.2.2013
misukka
misukka

Ahaa jåååå ok, pitää siis mennä merta edemmäs kalaan ja vähän tuumata muidenkin pankkien palveluita ja tilejä. :)

31.1.2013
RJ89
RJ89

Mie kans laittasin ehottomasti asuntoon. Jos ois jo oma asunto, maksasin lainaa pois. Jos ei lainaakaan ois paljoo, ni ostasin sijotusasunnon. Sijotusasunnosta kuitenki sais koko ajan ns. taskurahaa ja arvoki luultavasti nousee kuitenki. Ei menis rahat pikkuhiljaa harakoille, vaan jäis niille omilleki ehkä jotain perittävää.

29.1.2013
huopis
huopis

Ens alkuun, tosta on jo otettu verot pois. Verojen kanssa olis n. 115 000e.

Toi asuntojuttu oli muuten aika hyvä pointti.. Ei ehkä meille, mut juurikin joku yksiö mitä rempata lähes vimpan päälle pikkurahalla ja vuokrata. Koska kyllä, täälä on opiskelijoita ja kokoajan tulee lisää.

päivia, missä pankissa on moinen tili? Meillä Nordeassa ei moista ainakaan puhelimessa mainittu.

29.1.2013
RJ89
RJ89

No jos te ette ihan heti niitä rahoja itsellenne tarvitse tai haluatte jättää jotain jemmaan tulevaisuuden varalle ja ne saa olla pidempäänkin keräilemässä tuottoja ni mä suosittelisin maltillisia rahastoja. Mut ihan varmasti ne osaa sulle kertoa siellä pankissa, et mikä kannattaa.

Kannattaa pitää mielessä, että kun kyse on ainakin osittain osakesijoituksista, ni se rahaston arvo voi heilua sinne ja tänne. Pitkässä juoksussa ne kuitenkin pääasiassa tuottaa, etenki kun hajauttaa. Mut pankissa kertovat lisää. Ja noi rahastot on siitä hyviä et ammattilaiset hoitaa niitä. Sun ei tarvi ku seurata sivusta, että paljonko se raha poikii tuottoja.

Meillä on molemmille pojille rahastoissa rahaa kerättynä. 50e/kk laitetaan sinen aina lisää. Just sain viime vuoden tiliotteet ja kumpiki ihan mukavasti plussalla.Kuopuksella on nyt vajaan vuoden tuo ollut ni sillä tuottoa oli huikeat 10e mutta esikolla on ollu kohta sen 7 vuotta ni kaikkien kulujen jälkeen puhdasta tuottoa tuli viime vuodelta liki 500e. Eli tuotto% on yli 10%.

29.1.2013
misukka
misukka

noin iso summa niin pitänee varmaan myös veroja maksella... Kannattaa ehdottomasti käyvä siellä pankissa kuuntelemassa :)

29.1.2013
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...