Mikä neuvoksi kun..

..tuo lapsi ei syö. Siis ollaan jo aikapäiviä (siis puhutaan kuukausista) sitten siirrytty soseista tavalliseen ruokaan ja nyt viime viikolla alkoi syömättömyys. Harjoittelee kovaa itse syömään ja nyt taitaa syömättömyyden lisäksi olla sellanen "ei tartte auttaa" -kausi menossa.. Hau nais? Mutta mutta, syö siis hoidossa kuitenkin kuulemma ihan hyvin aamupalan, lounaan ja välipalan, joskus joku voi olla vähän vajaa mikä nyt on ihan normaalia. Mut appajee kun tulee kotona päivällisaika, niin ei, ei syö. Tänäänkin popsi jopa kaks makaroonia laatikosta.. Mut sit taas illalla syö kyllä puuroa ihan hyvin, joskus. Joskus ei mee sitäkään kun lusikallinen, kaks. Vartoonko mä tovin, apina on nimittäin kipeä, että johtuuko tämä siitä? Mut miks syö hoidossa mut kotona ei? Niin ja maitoa (ja vettä) juo kyllä ja järsii näkkäriä..

24.1.2013
RJ89
RJ89

Tuohan helpottaa kaikkien arkea, eloa ja oloa.

26.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

P&J, ei oo enään, onneksi. Testattiin (jälleen kerran) kaikki viljat, porkkana ja mustikka ennen hoidon aloitusta ja kaikki sopii. Ohra on ainut mikä ei oo ehkä paras idea, mut tuola noitten hoidossa on kuulemma tosi harvoin 4-viljan puuroa tai muuta missä on ohraa. Helpottaa kummasti arkea. :)

26.1.2013
RJ89
RJ89

Tulipa RJ mieleeni, että onko mahdollisesti teidän pikkuapinalla vielä ruokarajoituksia voimassa?

Sen varmaan tiesitkin, että jos lapsella (kirjoitan taas yleisesti) on jotain ruokarajoitetta allergia, keliakia tai mikä muu ruoka-aineisiin liittyvä juttu (ei voi syödä/saa oireita), sellaisesta pitää olla lääkärintodistus päivähoitoon. Ihan joka hoitopaikassa, ja valtakunnallinen ohje.

26.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

hoh, meillä tuo lähes 3v tekee sitä, että monkuu ajan ruokaa. koskaan ei oo saanut ruokaa-aikojen välillä syötävää ja vesi on janojuomana.. (juhlia ei nyt lasketa)

esimerkki tältä päivältä: aamulla ensimmäisenä pyytää iltapalaa. No annan aamupalan. syö minkä syö, ihan normi annos. kerhossa saavat lämpimän ruuan klo 11 maissa. kotiin tullaan klo 12 jälkeen ja tyttö pyytää iltapalaa. sanon että ei oo vielä välipala aika ja siitähän se riemu syntyy. kahden maissa saa välipalan. Se uppoaa aina hyvin. (hedelmät menee aina mukisematta alas) mies tulee kotiin klo 15 ja heti sen jälkeen kysellään joko syödään kun on niin nälkä. ruoka syödään klo 16 jälkeen, jonka jälkeen lähdetään kauppaan. kaupasta tullaan puoli kuuden maissa ja jokunen hetki sen jälkeen kysellään taas iltapalaa. iltapalan saa klo 19. +näiden lisäksi kysellään päivän mittaan sitä ruokaa aina kun se muistuu mieleen ja sit kun sitä ei saa niin kiukutellaan tottakai. -.-

ei musta nyt apua ollu, kunhan purnasin. :D

25.1.2013
Santtuvaan
Santtuvaan

Mut jos meillä syötäis vasta 17:30 päivällinen niin A) äiti kuolee nälkään (päivällinen syödään saman pöydän ääressä kaikki yhes koos kun on ainut ateria millä näin voi viikolla tehdä) ja B) sit ei maistu iltapala lainkaan kun se syödään klo 19:00 ja tämä siksi että meidän inkkari ei jaksa tuon pidemmälle, joskus syödään jo 18:30 ja nukkumaan 19:30.

Mut joo, ei mun koulupäivät ihan noin lyhyitäkään oo, aikasintaan oon klo 15 jälkeen hakemassa kotiin.

25.1.2013
RJ89
RJ89

Tässä jutussa on muuten se, että joillain lapsilla hoitopäivä loppuu vasta klo 17.00, ja sen jälkeen syödään kotona päivällinen.

Jos lapsella hoitoaika ja hoitopäivä loppuu klo 14, niin silloinhan päivällisen voi tarjota jo aiemmin, vaikka klo 16.

En usko, et RJ:n koulupäivät on niin lyhyet,  että jatkuvasti ehtii lastaan hoidosta hakea klo 14 esimerkiksi.

25.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juu, ja samaa asiaa RJ, näköjään kirjoitetaan.

Voithan neuvolassa sanoa, että kotona muksu syönyt ehkä pitempään huonommin nyt. Mutta monikin asia teidän perheen olossa ja tilanteissa on nyt vaikuttanut pikku"apinaan", ei pelkästään hänen sairastelu.

Lapsi(set) on oiva ilmapuntari.

24.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No, jos lapsen hoitoaika loppuu klo 12, niin silloin välipala ei kuulu hoitopäivään. (Eskari). Välipalahan hoidossa , riippumatta hoitomuodosta, tarjoillaan klo 14-15 välisenä aikana.

Jos ajatellaan että lapsi tulee hoitoon klo 7 tai 8, tai aikaisemmin, niin jo on klo 14 nälkä, koska lounaasta on aikaa. ja haetaan vaikka klo 17. Jo olis pitkä hoitopäivä ilman välipalaa.

Tavallisesti välipala kuuluu hoitopäivään. Ei sille vanhemmat mitään voi, ja lapsen parasta ja jaksamista siinä välipalassa ajatellaan.

24.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

P&J, meilläkin kasvaa miinuskäyrillä, mutta tasasesti sillä "omalla" käyrällään. Nyt on ens viikolla 1,5v neuvola niin nähdään kuinka nyt menee kun viimesestä mittailusta on kuitenkin jo se 6kk. :)

No mun mielestä se välipala on hyvä asia, noi kun syö hoidossa kuitenkin 11 aikaan, niin ei kukaan ton ikänen pärjää klo 17 asti ilman välipalaa.. Tai ei ainakaan meidän apina.

24.1.2013
RJ89
RJ89

No meillä ei olla hoidossa mut jos söis välipalaa kotona niin on ihan turha kuvitellakaan että söis iltaruualla juuri mitään, ei vaan oo nälkä, joten meillä syödään aamupala ysin maissa ja päiväruoka 11.30-12.30 välillä ja sit iltaruokaa voikin tarjoilla jo vaikka neljältä ja siinä neljän viiden välissä se onkin ja iltapala puol seiskalta vaikka jo. Ja mä kun pidän tärkeempänä että ruokaa syödään eikä noita välipaloja. Mut sille nyt ei voi mitään kun hoidossa sitä välipalaa tarjotaan ja siellähän kyllä lapset useimmiten syö paremmin kun kotona. Kyllä meilläkin paremmin mummun kanssa syödään :D vaikka hyvin syö muutenkin.

24.1.2013
Lintu4
Lintu4

Hoidossa toisten lasten esimerkki omatoimiseen syömiseen on iso kannustin.

Teidän pikkumiehellä taitaa kasvu olla ihan omaa, tasaista käyrää, enkä siitä mitään kyselekään, joten seuraile, ja anna kotona hyvää ja monipuolista ruokaa, kyllä syö, kun paranee.

Tossa alussa kirjoitin tuosta kasvusta, kun meillä nuoremmalla pojalla (kohta jo 6v) mennyt painokäyrä reilusti miinuksella, joten siihen heijastelen.

24.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Peesin Misukkaa täysin. Tarjotaan sapuskaa, jos ei kelpaa, niin antaa olla. Seuraavaksi sitten seuraavalla ruoka-ajalla vasta tarjoilua - siis kunnollista, ei herkkuja tms. täytettä. Meillä kanssa nuo 5 ja 3-vuotiaat välillä päivällisellä närppii hätäseen haarukallisen-pari, kun oavt syöneet hoidossa välipalan (tai jos ei ole hoidossa maistunut, niin sitte kotona uppoo melkein mikä vaan safka). Kyllä lapsi syö, kun sen on nälkä ;D

24.1.2013
Myy76
Myy76

Joo niin mä oon nyt tehnytkin, ettei saa näkkäriä tai rusinoita jos ei ruokakaan maistu. Ja maito kuuluu meillä vaan ruuille, muuten saa vettä. Mut sekin menee äkkiä leikkimiseks niin sitäkin on nyt rajotettu aika suurella kädellä.

24.1.2013
RJ89
RJ89

Niin juu. Ja tarjoa aina se ruoka ja jos ei kelpaa ni älä anna mitään muuta tilalle. Kato kyllä pienet osaa jo manipuloida ja vedellä naruista ettei tartte kunnon ruokaa syödä vaan pelkkiä herkkuja ja maitoa vaan.

24.1.2013
misukka
misukka

Eli. Anna olla. Kyllä se sitten joskus taas syö.

24.1.2013
misukka
misukka

No jos yhtään lohduttaa ni meilläkään ei syö. Vetelee reilulla kädellä välipalaa hoidossa ni ei tosiaan maistu kotona sit ruoka ennen ku iltapuuroaikaan.  Meillä tietää päivällisellä et onko hoidossa syöty vai ei. Jos ruoka uppoo ni ei o hoidossa kelvannu. Ja toisinpäin.

24.1.2013
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...