Ja takaisin kotiin!

Alkaa tosissaan tympii tää olo, eilen reissu synnärillä jossa todettiin että 3cm auki mutta kohdunkaulan kanavaa jäljellä vielä 2cm... elin toivossa että sinne ois saatu jäädä, mutta sitten tietenkin supparit loppu sen verta että annettiin vaihdoehdoksi mennä joko osastolle tai käymään mutka kotona/kaupungilla.. noh, ajattelin että kotiin vaan odottamaan. ja särkylääkettä sitte ja nukkumaan.. kappas vaan illan aikana ei sitte juuri mtn ollukaan eikä yöllä. Nyt aamusta neuvolaan ja jännityksellä ootellaan mitä tää pv tuo tulleessaan. Mites te joilla paikat auenneet, onko mennä kauan että on päässy tositoimiin? Mä en enää oikeesti jaksa. Mulla on se perätila ja otin sen asian puheeksi siellä, tai lähinnä sen että mua pelottaa ettei se vauva vaan pääse kasvamaan liian isoksi. Onneksi sitten sain puhua lääkärin kanssa asiasta ja sain ensi viikon ma ajan sinne jossa katsotaan se vaivan kokoarvio ym. Toivossa on hyvä elää että pääsen kohta synnyttämään!

23.1.2013
Mirkku85
Mirkku85

Haluan minäkin tähän soppaan lusikkani pistää :) Etana sanoo että perätilaisia ei mielellään käynnistellä, mutta kyllähän niitä silloin on pakko jos vauva meinaa kasvaa liian suureksi suhteessa äidin lantion kokoon. Itsellä käynnistettiin perätilasynnytys viikolla 38+6. Vauva oli 3200g.

27.1.2013
hookoo
hookoo

tänään rv 39+4, alkaa kyllästyä jo! Viime yöksi otin taas särkylääkkee ja polttaviin supistuksiin heräsin noin tunti sen jälkeen vaikka sen lääkkeen otin.. mietin siinä josko ois päässy vaan sitten valvoin ja valvoin ja olo taas helpotti noin kolmen aikaan. ja nukkunu sitten pätkiä. mietin vaan kauanko jaksan.. ja kuinka kauan vielä menee.

24.1.2013
Mirkku85
Mirkku85

millä viikolla oot?

23.1.2013
Shamyra
Shamyra

Ja mulla kivunlievityksenä tokassa synnytyksessä oli ilokaasu ja happi. Muuta ei ehditty antaa.

23.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Osallistumpa minäkin tähän.

Mulla siis yuksi käynnistetty (eka) synnytys, ja yksi luonnollisesti käyntiin lähtenyt.

Ensimmäinenkin oli ihan tosi nopee, tokassa puhkaistiin kalvot, kuten ekassakin. Välttämättä ei olis tarvinnut, mutta muistan kun kätilö sanoi, että puhkaistaan kalvot, nopeuttaa synnytystä. Ilman sitäkin oli nopea, nopeampi kuin eka, joka oli 5 tuntia.

Parempi se on, että itsestään käynnistyy, ajattelen, ja ehkä sinunkin tilanteessasi Mirkku.

Onneksi me oltiin toisen synnytyksen alkaessa sairaalassa, ei varmaan ois osattu lähteä sairaalaan, ja olis toinen lapsi syntynyt ehkä kotiin.

23.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

ei perätilassa olevia synnytyksiä juuri käynnistetä riskien . voimia ja kyl hän sielt tulee.

23.1.2013
Etana81
Etana81

niin ja täällä vissiin ihan harrastetaan sitä että laitetaan kotiin.. sitten ei tyyliin kerkee saada mtn lievityksiä ku lähtee vauhdilla tulemaan! pikkasen siis tässä ollaan varpaillaan nyt..

23.1.2013
Mirkku85
Mirkku85

Vaikuttaa vissiin tuo perätila jotenkin, ne ei haluu mitenkään vauhdittaa synnytystä vaan toivoa vaan että lähtee itekseen menemään. Eikä ne täällä ees mielellään ala käynnistämään, ihan senkin takia sais alkaa jo tulla.

23.1.2013
Mirkku85
Mirkku85

Toivottavasti se tein pikkunen nyt hoksais ihan omineen tulla ulos. Ettei tartte sun kauheesti pelätä sitä synnytystä. Kuin ne ei sulta puhkassu kalvoja jos kuitenki jo 3cm oot auki... Se olis ihan salettiin vauhdittanu kivasti.

23.1.2013
misukka
misukka

vauvan kokoarvio.

23.1.2013
Mirkku85
Mirkku85
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...