vaippa-ihottuma 3veellä, joka levisi myös koko mahan alueelle?!

Tyttö ei oo vielä kuivaksi oppinut, joten edelleen on käytetty liberon housuvaippoja. Tytölle ilmaantui pahahko vaippaihottuma pyllyyn, joka saatiin kuriin sinkkivoiteella ja reippaalla vaipattomuudella. Samoihin aikoihin navan alapuolelle ilmestyi jokunen pieni punainen näppy. Tyttö ilmoitti, että niitä kutittaa ja raapii niitä enemmän ja vähemmän päivittäin, vaikka ollaan yritetty sitä perusvoiteella/sinkkivoiteellakin rasvata. Nyt äsken katsoin tytön mahaa ja alun pieni punainen näppyläntti navan alapuolelta oli levinnyt lähes koko mahan alueelle o.O Allergiaa en oikein osaa tähän asiaan mieltää, mutta voiko olla vaippaihottumaa, kun leviää noin reippaasti?! Tytöllä oli hiljan myös kuumetauti, jonka seurauksena tuli myös kurkunpääntulehdus (ja äänihuulten), jota käytiin päivystyksessä lääkitsemäs, mutta voisko sekään johtaa tämmöseen

22.1.2013
Halitintti
Halitintti

tuolla tytöllä on aiemmin ollut mielestäni tosi hyvä iho, ei oo yleensä kuivuneen oloinen ja ei oo paljon vauvaiän jälkeen jouduttu rasvailemaankaan. Nyt on kyllä käsivarret ihan kuivat koppurat ja mahassa edelleen jäänteenä ihottuman jäänteet= rutikuiva iho. Kysyin neuvolassa, että voisko tuo atooppinen ihottuma ilmestyä ihan yhtäkkiä, ja hän oli sitä mieltä että vois... kissa-allergiaa en tuosta enää saa... ei ole kissanpentu aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia.

6.2.2013
Halitintti
Halitintti

ihottuma jo paranemaan päin, mahannahka on kuin hiekkapaperia ihan karhea koko alue, mutta nyt on hyvät rasvat käytössä (ceridal-öljy + hydrocortison 1%) käytössä, joten luultavasti menee noilla ohi. Eniten itteä kauhistutti noiden silmäluomien, nenän alueen ja poskien turpoaminen, mutta onneksi sekin on jo mennyt ohi... ainoastaan siis rasvaamista, rasvaamista ja rasvaamista jäljellä... saattoi olla viruksesta johtuvaa, toivottavastikkin, ettei tule pian taas uudestaan.

26.1.2013
Halitintti
Halitintti

ei ole saanut lääkekuuria... annoin hengenahdistukseen ventolinea kaksi kertaa ja kun se ei auttanut tarpeeksi, lähdettiin päivystykseen ja sai siellä suuhunsa yhden kortisoniliuoksen (on ennenkin saanut kortisonia tuohon vaivaan) ja sitten annoin yskään yskänlääkettä, jota oli aiemminkin saanut oireetta.

26.1.2013
Halitintti
Halitintti

tytöllä oli tosiaan ennen oireilua kuumetta ja kurkunpääntulehdus, jonka takia käytiin näytillä päivystyksessä... lääkäri ja hoitajat ei usko olevan mitään rokkoa. :/ Mummolassa oli käytössä eri pyykinpesu-aine kuin meillä kotona, mutta sekin hajustamatonta ja mietoa. Eniten pelottaa, jos alkaa kurkkua turvottelemaan, kun on muutenkin taipumusta noille kurkunpääntulehduksille yms. Ventolinekaan ei kaikissa tilanteissa tunnu helpottavan

24.1.2013
Halitintti
Halitintti

Joltain allergiselta reaktiolta kuulostaa. Vaikea sanoa, mitä todellisuudessa on.

Jaksamista oireiden kanssa.

24.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

lääkäri kehotti käyttämään nyt ceridal-öljyä kasvojen iholla ja tuota kortisoni-voidetta muualla kropassa... jos silmäluomet paisuu viä enemmän, pakko lähteä taas päivystykseen. -.-

24.1.2013
Halitintti
Halitintti

nyt kävästy kahtena peräkkäisenä päivänä tk:ssa... ekalla kerralla näppyä oli tosiaan mahassa, pepussa, yläreisissä. Seuraavana päivänä oli pakko soittaa uudestaan terv.keskukseen, kun näppyä oli ilmestynyt myös poskiin. :/ Oltiin menossa käymään vain hoitajalla, mutta neuvokas vastaanotto-ihminen sai ujutettua meidät sittenkin lääkärille, joka kirjoitti 1%:n hydrocortison voidetta. ei edelleenkään tietoa mitä ihmettä tuo näppy on.. :( Epäili mm. tulirokkoa, ruoka-aine-, home, pöly-, eläinallergiaa tai sitten kroppa vain sai kuumeilun jälkeen tuollaisen ihme reaktion. o.O Eilen kun tultiin kotia, silmäluomet oli alkanu paisumaan ja silmän ympäristöt näytti turvonneilta. :/ Kammottavaa, kun ei tiedä millanen vointi on seuraavana päivänä, kun iltaisin tuntuu nuo oireet vain pahenevan...

24.1.2013
Halitintti
Halitintti

Atooppiselle iholle on apteekissa voiteet Ceralan, Ceralan Plus ja Lipolan. Niitä saa ihan 30 gramman pikkuputeleissa, ja isommissakin (100g) + korvattavissa pumppupulloissa reseptillä.

22.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

tytöllä siis pepussa, pyllyssä, yläreisissä ja mahassa punakkaa näppyä.

22.1.2013
Halitintti
Halitintti

käytiin nyt sittenkin näyttämässä tk:ssa... tosin en saanu kuin poli-ajan hoitajalle (ei oo kuulemma tarpeeksi akuutti juttu päivystykseen o.O) Noh, epäilivät atooppista, suht pahaa ihottumaa ja kehottivat ostaan apteekista ceridalin suihkutettavaa voidetta. Ja jos sillä ei viikon kuluessa mee ohi, pitää soittaa lääkärille, ja sitten tarvitaan kunnon kortisoni(?)voide, että saadaan paranemaan. Tosena epäilynä oli jonkinmoinen ruoka-aine allergia, mutta tyttö ei oo kyllä syönyt mitään tavallisuudesta poikkeavaakaan. :/ Sanoivat, että lasten ihottuma-tapaukset on aina vaikeita selvitettäviä, kun ne voivat puhjeta ihan yhtäkkiä ja myös kadota samalla tavoin.

22.1.2013
Halitintti
Halitintti

Minä ottaisin varman päälle.

22.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

...eikä tuo raapiminen kyllä auta asiaa yhtään :/

22.1.2013
Halitintti
Halitintti

pitääköhän tuota nyt näyttää lääkärissä varmuuden vuoksi? Ei näytä silmään kovin pahalta, mutta kun kädellä kokeilee, koko iho on täyttä röpylää... :/ Ja varsinkin yöllä kyllä kutisee kovasti.

Aioin alussa vain katsella ja kuulostella, mutta vaippaihottuman ilmestymisestä on jo muutama päivä aikaa ja sekin on jo parantunut lähestulkoon... tuo navan ympäristön näppykin kuivahti, mutta sitten sitä alkoi tulla lisää ja leveämmälle alueelle.

22.1.2013
Halitintti
Halitintti

Minä käyttäisin lääkärissä, kun kerran ihottuma levinnyt, ja jos ihottumaan tarvitsee jotain reseptilääkettä.

22.1.2013
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Olisin veikannu vauvarokkoa, mutta tyypillisestihän se iskee ½-2vuotiaisiin..

22.1.2013
marjaana
marjaana
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...